Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovník I.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

skrabal71

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 328 kJ /
6 054 kcal
Bílkoviny132,11 g
Tuky253,87 g
Vláknina56,25 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 441 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy782,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva, mletým mákem, cukrem a špetkou soli, přidáme mléko, olej a vejce a umícháme těsto. Krok 2: Na vymazaném a vysypaném plechu je upečeme, po upečení můžeme moučník polít rumovou nebo citronovou polevou.

Zveřejněno 18. 11. 2009

Poznámka autora skrabal71

Je velmi dobrá.Doporučuju všem co pečou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovník I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw7R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovník I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw7R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Prosim vás lidičky... na kolik stupňů se tento makovník peče ? Já ho pekl na 180 stupňů a po 50 minutách byl ve vnitřku pořád kaše. A když už asi po hodině byl v poho ....tak na povrchu se ta šlupka nedala ani ukousnout jak byla tvrdá ....tak nevim kde sem udělal chybu ,ale dal jsem vše podle receptu ....Jen ty trouby pečou každá asi jinak ...sakra fix ....

Makovec jsem zkusila ,nakonec jsem vybrala ze všech makovců co tady je ten Váš a je výbornej,není vysušenej a rodinka chválí pochutnali jsme si:-p.Dík za receptík.:yes:

Makovník jsem pekla včera a je mooc dobrý, recept rozhodně ukládám, díky a dávám bodík :)

Jana Remkova: Díky za odpověď, povedl se, byl výýborný, jen jsem dala víc máku a míň mouky. Miluju hrnkové buchty, jsou super jednoduché :) díky:yes:

Omlouvám se,že jsem neodpověděloa, ale recept není můj, tak mi nepřišel na email, to, že ho vidím, je náhoda:-D. Kláro, jak píše sarrada, těch 30 min. by mělo stačit;-)

Pro Kláru: já jsem pekla bez předehřátí cca 30 min. Už jsem tento moučník dělala několikrát a vždycky se povedl na jedničku. Fakt výborný.:-8

Jak dlouho se má péct? Aspoň přibližně. Díky

Dala jsem malinko méně mouky a více máku a výsledek je velmi dobrý. Prostě jednoduché - rychlé - výborné, bodík letí.:-K

Iljusa díky, dostala jsem ji od kámoša a plno jiných:-8. Mám i kapra, vánočku, beránky hned dva a tuhle. Měl to po mamince a sám to neměl na nic a já jsem na ty formy a vůbec nádobí úplný blázen;-)

Jani R - máš nádhernou :yes: formu :-*

Na hrníčky to mám ráda!!:yes: Přidávám fotky a chválím!!;-)

ne:-K

Tématické fráze:
makovník recept, makovník s citrónovou polevou, makovník, makovník hrníčkový, hrníčkový makovník, recept na makovník, makovník nadýchaný, makovník bez mouky, hrnkový makovník, makovník hrnkový, recept makovník, recepty makovník, makovník z domácí pekárny, domaci makovnik, hrníčkový makovec, hrníčkový makovník recept, makovník v domácí pekárně, makovník s polevou, jednoduchý makovník, vyborny makovnik

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, mák mletý, cukr krupice, sůl, mléko, olej, vejce

Přidat fotografie receptu