Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeské bosáky-drbáky

Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 12 kusů podle velikosti

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 862 kJ /
2 118 kcal
Bílkoviny58,70 g
Tuky10,68 g
Vláknina41,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,27 g
Sůl7,77 g
Sacharidy426,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky si nakrájíme rohlíky na menší čtverečky. Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a vytvoříme pevné koule. Krok 2: Na tácek si vysypeme Solamyl (podle počtu dělaných bosáků) a koule v něm obalíme ze všech stran. Krok 3: Dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut. Vyndáme a krájíme na půlky.

TIP: Jak na chlupaté knedlíky - návod

Zveřejněno 19. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Bosáky mě před mnoha lety naučil tchán, jsou bezvadný a hodně rychlý. Hodí se ke všem pečeným masům a u nás v Jižních čechách se dělají nejvíc k huse a kachně se zelím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeské bosáky-drbáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLko

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeské bosáky-drbáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLko

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Coleta: Já obaluji ve škrobu i obyč bramborové knedlíky před vhozením do vody. Nejsou oslizlé a povrch se nerozvaří.

K masu výborné:-K

Vlasta svobodová 25. 4. 2014 09:46
Mě se ve vodě všechny rozvařily.Nemá tam být vajíčko ?

Na Vysočině se dělají bosáky pouze z brambor, vajíčka, soli a hladké mouky. Udělá se těsto a polévkovou lžicí se nabírá a hází do vřelé vody.

Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.

Věra:Věrko, jak čtu, tak se povedly a já mám z toho radost;-)

:yes:Děkuji za receptík,doporučuji vyzkoušet:-K

Irrena:Irenko, to mám radost, že bosáky u vás zdomácněly:yes:

Bibi dneska máme repete;-)

Jsou moc dobré, doma jim říkáme houskáče-bramboráče. :yes:

Taky pocházím z Jižních čech a jsou moc dobrý.

Irrenko, to jsem ráda, že sis je vybrala a vážím si toho;-)pak písni, jaký měly ohlas;-)

Bibi dneska se na ně chystám, housky už jsou nakrájené;-):yes

Vyborny velikonocni obed vsichni se olizovali bodik tobe :-p:-)

Moc všem děkuji a jsem potěšena-hlavně je vyzkoušejte;-)

Jani, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +11

Tématické fráze:
knedliky drbaky, knedlíky bosáky, knedlíky recepty bosáky, knedlík bosák, knedlík drbák, bosáky knedlíky, bosak knedlik, jihočeské knedlíky, bosaky knedlik, jihočeské recepty, drbáky knedlíky, jihočeský knedlík, bosaci, bosaky se zelim, recept na knedliky bosaky, chlupaté knedlíky bosáky recept, bosáky s rohlíky, knedlik drbaky, bosáky z rohlíků, jak se vaří bosáky

Suroviny:
brambory, rohlík, solamyl, sůl

Přidat fotografie receptu