Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slavnostní špagety

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanule

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 60 min

180 min (120 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 374 kJ /
807 kcal
Bílkoviny80,77 g
Tuky30,59 g
Vláknina21,61 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 214 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy43,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistit, nakrájet na větší kostičky, osolit, jemně opepřit. Krok 2: Olivový olej, utřený stroužek česneku, bylinky smíchat a vzniklou marinádou potřít maso a nechat (nejlépe přes noc) odležet v ledničce alespoň 2h. Krok 3: Cibuli a rajčata nakrájet nadrobno a na olivovém oleji orestovat doměkka. Přidat protlak, koření, utřený česnek a trochu vody. Nechat všechny suroviny propojit a omáčku ještě trochu povařit. Krok 4: Naložené maso opéct na olivovém oleji (vylít na pánev i marinádu, aby bylo šťavnaté), spolu se žampiony. Krok 5: Špagety uvařit podle návodu. Krok 6: Hotové špagety scedit, dát zpět do hrnce a promíchat s 2 lžícemi omáčky a 2 lžícemi strouhaného sýra. Podle chuti přidat pokrájené vypeckované olivy. Krok 7: Špagety rozdělit na talíře, na ně přidat maso s žampiony, přelít omáčkou, posypat sýrem, čerstvými bylinkami (pažitka, bazalka, trošičku najemno pokrájeného pórku), dozdobit kousky rajčat a podávat.

Zveřejněno 19. 11. 2009

Poznámka autorky Hanule

Není to klasická špagetová rychlovka, ale milovníci těstovin si čas na přípravu najdou třeba v neděli ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QK9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QK9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Zajímavá variace pro milovníky těstovin. :-K

Nazarius: nevzal v potaz, že rcp je tu už 13 let..., a že od té doby jsme tu každý druhý za odborníka, když už ne přímo za Zdendu P. že ;-)
***
Eja57 (moderátorka):
No, my Marťani se už od přirození vyjadřujeme poněkud obhroubleji... :-8

Nazarius: Velmi děkuji za posun v tónu...
Ano, souhlasím částečně...ale myslím, že i v kuchyni je možno najít nové kombinace chutí, opravdu s tím nesouhlasíte?

Simona Skolakova: Myslím, že receptů na dobrá jídla je mnoho a dle mého názoru již vše dobré bylo vymyšleno. Pokud vařím já, držím se originálních receptur a neměním je a není tedy nutné o nich zde psát, neboť se dají snadno najít ať už na internetu nebo v kuchařských knihách. Lépe je se držet zaběhnutých receptů, než vymýšlet nesmysly.

Nazarius: důrazně prosím, změňte zbytečně agresivní tón svých komentářů, děkuji

Nazarius: tak napsal jste to zbytečně moc agresivně, nicméně ten recept je strašlivý, to zas jo. Ale nemá cenu vyzobávat hrůzy, dobrych receptů je tu víc, než těch špatných

Nazarius: no ty si tady chyběl;-)tak se předveď a jen nekritizuj dej receptík!!!!Už se na něj těším!!!:-K

Milovníci těstovin si čas určitě neudělají na něco tak odporného, jako je toto pseudojídlo. Horší způsob přípravy těstovin si jen ztěží lze představit. Lid, který požívá takové nechutnosti a ještě se to ani nesnaží zakrýt, ba naopak se tím hrdě prezentuje a dokonce ten blaf obdaří tak sebevědomým názvem, by měl být zbaven práva volit.
Mimochodem, víte proč máme v Česku tak dobré pivo? Protože nejhůř na světě vaříme a ty šílenosti v žaludku je nutné dokonale spláchnout.

:-p:-p:yes::yes:

:-O:-p:-p:-p

Vypadá to výtečně,asi to zkusím.:yes::-p

Nádhera:yes:

Hanule:-)špagety ve tvém podání vypadají opravdu slavnostně a velmi jedle:-p a byť jsem spíš chuťově blíž k bílým omáčkám u těstovin,tvou červenou variantu bych ochutnala docela ráda;-).A protože vím,že můj muž a syn by tě za tu červenou om. chválili na každém kroku:-p,tak boďku posílám už teď a jednou je zkusím tvým rcp.překvapit;-).

Hanule, znám, dělám, jen používám mleté míchané maso a navíc dávám pórek. Máme je moc rádi a pro naší Janu je to jídlo č.1, dokáže se pěkně přejíst. Dávám ti boda:yes:

Vypadá lákavě:-p:-8,posílám bodíka:yes:

No jedna porce nám zbyla, protože jsme dva...Kdyby byla počítačová technika na vyšší úrovni, poslala bych Ti na ochutnání ;-):-))

Dělám téměř stejně, jen omáčku přidám ke konci dušení k masu.Ale bodík dávám hned a bez váhání...kdyby šla poslat porce pro chudáka(momentálně)s nefunkční kuchyní:-D:yes:

Tématické fráze:
těsto na špagety, španělské špagety, marináda na špagety, scedit spagety, těsto na špagety recept, recept na těsto na špagety, recepty pro vegetariány slavnostní, špagety olivy, špagety těsto, slavnostní těstoviny, slavnostní jídlo recepty, špagetová dýně recept, zeleninová omáčka na špagety, rcp.špagety, vegetariánské špagety se žampiony, špagety žampiony olivy, jak scedit spagety, špagety se sušenými rajčaty a žampiony, těsto na špageti, špagety s olivy

Suroviny:
těstoviny špagety, sůl, pepř, žampiony sterilované, olivy, sýr eidam, maso kuřecí, olej olivový, bazalka čerstvá, koření oregáno, pažitka, česnek, rajče, cibule, česnek, protlak rajčatový, bazalka čerstvá, koření oregáno, tymián

Přidat fotografie receptu