Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové

Cukroví, lehké jako obláček, které se bude na jazyku doslova rozplývat a můžete jej vytvořit ze zbylých bílků. Z bílkového sněhu můžete tvořit různé tvary a nebo laskonky, které pak slepíte kávovým krémem.

Hodnocení receptu je 4,8 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handula

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 158 kJ /
1 472 kcal
Bílkoviny16,50 g
Tuky0,17 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy351,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oba cukry, každý zvlášť, prosejeme. Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Potom, po malých částech, za stálého šlehání přisypáváme krupicový a vanilkový cukr. Krok 4: Naposledy vmícháme moučkový cukr. Ten už nešleháme, jen opatrně vmícháme - vařečkou, nebo pevnou metlou. Krok 5: Na plech vyloženým pečicím papírem vstřikujeme tvary a sušíme ve vlažné troubě - maximum na 50 °C. Krok 6: Můžeme sušit dva plechy najednou, ale potom je třeba asi po půl hodině plechy přehazovat. Také dvířka trouby necháváme chvilku pootevřená.

TIP: Nejlepší krémy na zdobení cukroví

Zveřejněno 20. 11. 2009

Poznámka autora Handula

Bílky se v páře nešlehají a tím také tvary zůstávají krásně bílé.

Z této hmoty můžeme také tvořit laskonky, které slepujeme kávovým krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOMn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOMn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

Bílkové pečivo můžete ozvláštnit přidáním špetky nebo kapky potravinářského barviva

PaCaOl: máte to krásné! Mohla bych ale poprosit, zda byste sem nenapsala, kolik cca těch ořechů mám přidat, ráda bych vyzkoušela. Děkuji!

Letos jsem dělala poprvé podle tohto receptu, vynikající!:yes: Jiné už dělat nebudu. Navrchu křupavé a uvnitř měkké.

Dělám stejně - na 1 bílek 7dkg cukru, jen přidávám kokos nebo ml. ořechy - slepím ořech. krémem viz foto, zdovolením :-) samotné by to nikdo u nás nejedl.
Máte krásně nadělané tvary :yes:

Teda tak se s tím patlám celé odpoledne, poslala jsem manžela pro moučkový cukr, protože zásoby naší domácnosti byly vyčerpány a konečně po několika pokusech to má tu správnou hustotu. Asi mám nějaká větší vejce :-)) Ale pusinky vypadají moc hezky, konečně. :yes:

Holky já suším už skoro 3h a pořád to není :-(

Dobrý den, tenhle recept na pusinky vypadá fakt dobře, mám v plánu vyzkoušet, jen se chci zeptat na tu pootevřenou troubu - kdy, jak dlouho a tak...moc děkuju za radu, bude to první pokus :-8 :-)

:-K po delší době jsem je dnes zase vyráběla, fotku jsem přidala, jsou moc dobré

+1 dnes jsem dělala 7 plechů, jsou výborné. Fotka je trochu přesvícená, tak se omlouvám, focení mi moc nejde...

Musím tento recept moc pochválit, dělala jsem jak větší tvary, tak i pusinky. Měla jsem jen problém při sušení v mé plynové troubě, kdy se teplota nedá moc regulovat a uhlídat. Takže nejsou úplně bílé, ale jinak jsem opravdu spokojená. Přidávám foto a bod:yes::-K

Eva: Taky můžeš do toho látkového vložit mikroténový s ustřihnutým růžkem a ušetříš si pak dost práce;-)

Děkuji vám moc za odpověď:-K

Eva: Obrátit naruby, omýt a pak normálně vyprat, ale bez aviváže ;-)

Možná mám hloupý dotaz, je trochu mimo recept, ale byla bych ráda, kdyby mi někdo poradil jak se čistí nebo pere cukrářský látkový zdobící pytlík. Děkuji moc

Děkuji za úžasně jednoduchý recept,pusinky jsem sušila na 50° 1h a jsou nádherně bílé,jsem ráda,že se mi napoprvé povedli.:-*:yes:

Vložila jsem tu slíbenou fotku, dělala jsem opravdu jednohubky. A předem upozorňuji nejsem žádná kuchařka, na tvarování jsem použila obyčejný mikr. sáček ( kdo by se čistil s pytlíkem ). Na talířku je první várka. Sušeno při 80 - 100° a víc jak hodinu. Chce si to pohlídat. A musí být jedlé a dobré protože mi náš čoklík pár ukradl a snědl a on je moc mlsný.;-)

Daduli a jestli to jen trochu půjde, vlož foto, taky mne to docela zajímá. tady aspoň vidíme, že každá trouba peče jinak.;-) A Daduli, vítej na topreceptech, snad se ti s námi bude líbit:-):-K

Ahojte, jsem tu nováček a tento recept mě celkem zaujal. Právě jej zkouším. Dělám malinké kousky a první plech byl celkem ucházející ale na moji troubu je 50° málo, druhý plech jsem dala na 100°, sice pár prasklo ale jedlé jsou.Hned jak to půjde tak přidám fotečku. Jinak posílám 1 bodík.:-8

Handula : tak sem vyzkoušela, a celkem se povedli, některé shnědli, ale i tak jsou dobré !! :-!

Lenus, záleží jak je budeš dělat velké. Já dělám malé pusinky a mám asi tak 1 a 1/2 plechu.

Ráda bych vyzkoušela, trochu se toho bojím, tak snad se povedou. Kolik jich prosím asi tak je z jedné dávky ?? L.:-K

A ešte keby som mala foťák...z mobilu vychádzajú divné veci...:-D

Tak takové maličké máme nejraději. Máš je pěkné.

Handulka, pridala som fotky mojich "jednohubiek"...

Pavle, jsem přesvědčena, že na tom není co zkazit. Mám ale radost, že jsem mohla trochu přispět na tyto stránky.

Milá Hanko,právě jsem vyndal sněhové pečivo z trouby a ejhle:-)),
ono se to povedlo.:yes:
Jinak Všem štastné a veselé.

Jano, doba sušení je různá, záleží na velikosti kousků. Malé pusinky trvají tak kolem jedné hodiny. Laskonky a větší pochopitelně až 2 hodiny. Chce to trpělivost a sušení neuspěchat. Magdalenko, s tím neskafem mělas dobrý nápad. To jsem také jednou udělala, ale rodinka je má nejraději bílé. A také moje maminka je slepovala kávovým krémem a okraje obalovala oříšky.

Jano, přečti si rady zde http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php

;-)ahoj ráda bych se zeptala jak dlouho se cca ty hubičky v troubě suší??? ;-):-8 moc díky za tip nikdy jsem je ještě nedělala

Do hmoty som zamiešala rozpustnú kávu - nescafe - rozmiešanú v troške vody, takže mám pusinky s kávovou príchuťou, ktoré sa zajtra budú zlepovať kávovým krémom. (nad parou 3 vajcia, 150 g kr. cukru, neska., vychladnuté zmiešané s 200 g masla)Sú také menšie jednohubky, priemer 2 cm.

ted jsem dodělala toto sněhové ....mohu vřele doporučit :yes::yes:měla jsem z toho strach ale dělá se velice dobře

Klarinka11 11. 12. 2009 10:47
skvělý recept,už jsou v toubě a suší se ,mám pět plechů a každý znich má jinou barvu zkusila jsem přidat různé barvičky a vypadá to skvěle:-K

Miruš, fotka jako malovaná!!:-*:yes:

Hojky, jsem ráda, že se to tak daří. Mirco75 díky za přiložené foto. Já svoje výtvory fotila dříve, ale to jsme neměli ještě digitál a převážně to byly dorty. Tvary se ti krásně povedly. Máš je supr. I mě občas pusinky popraskají. Ale je to asi taky bílky.Co se týče teploty trouby, je pravda, že každá peče jinak. Já to dát na 100° tak je mám během chvilky spálené. Já jdu dneska péct perníčky. Takže se loučím. :-p

Iljušo:-)díky.A věř,že to nebude zapotřebí;-).Opravdu to drží a jsou dobré:-p.Jen jsem ještě chtěla napsat,že první(pusinky) jsem pekla/sušila dle receptu(na 50°C),ale byly pořád vlhké a potom mi trošku popraskaly-ale chutnají i tak:-D a druhou várku(kokosovou) jsem dělala na 100°C,10min při zavřených dvířkách a pak jsem dosušovala při pootevřených;-).A omlouvám se za žlutější barvu fotek,ale u nás je poměrně tma a tak jsem je fotila při osvětlení:-(.Jinak jsou docela hezky bílé;-).

Mirko - to je krása, já to snad zkusím upéci, přinejhorším z toho udělám http://www.toprecepty.cz/recept/8696-pusinkove-jah... :-D

Handule-Hanko-:-)dovolím si přidat fotečky k tomuto receptu;-).Bíková hmota se šlehala skvěle(neřídla) a pěkně držela tvar:-).Z poloviny hmoty jsem dělala klasické pusinky a do druhé jsem přidala kokos a strouhanku a dělala jsem bílkové kokosky:-p.Dělám podobným způsobem každoročně staročeské kokosky,ale chtěla jsem zkusit i něco jiného a udělala jsem dobře.Všem z rodiny tvé bílkové moc chutná a tak doufám,že se jich pár dočká vánoc:-D.Boďka č.5 už letí;-).

Pochopitelně oříšky, nebo kokos. Jen se musí počítat s tím, že se může ucpávat hubička. Já kokos, nebo oříšky dávám jen když vím, že je budu slepovat - laskonky. Ty dávám na plech lžičkou. :-p

Je možné přidat třošku ořechů?:yes:

Hani, ok, díky, no, prubnu a uvidím, dám vědět!;-)

Iljuša, potešilo ma, že niečo nevieš, z tvojich výrobkov ma tu už chytajú mindráky...mne aspoň toto ide - fakt iba sušiť v trúbe, inak sa "pripečú" a nie sú biele. Do dvierok strčím varechu a potom dosuším blízko radiátorov od večera do rána. Pridávam aj zemiakový škrob - robím také malé pevné špičky, priemer cca 1,5-2 cm.

Bilkove (snehove) pecivo mam moc rada.:-K Jednou jsem ho zkusila, kdyz mi zbyly bilky a povedlo se. Od te doby ho delam podazde, dkyz mam alespon 2 bilky (tu davku mam uz vyzkousenou na 1 muj plech):-p. Je to cukrovi, co vyzaduje trpelivost v cekani - nesmi se uspechat:-)):yes:3:yes:.

Jediné, co neumím péci, je tento druh - cokoliv se má "sušit", nevím, proč - se toho nějako bojím. Jen prostě najít odvahu a jít do toho :-S Zatím mé pokusy vypadaly strašně :-(
JaniR - nejsi v tom sama :-))

Vstřikování nic není. Já na to používám buď klasický plátěný sáček, nebo mám takový universální lis na těsto a u něj je hubička na zdobení.Jde to tím pěkně. Pokud děláš dorty,jistě máš zdobítka na krém, nebo šlehačku. Půjde Ti to s tím pěkně. Nemusíš mít z toho strach. Přeji hodně zdaru
Jano, na Tvé přání jsem to trochu upravila. Stačí to takhle? Když tak dej vědět upravím líp. Pá

Hani, strašně ráda bych to zkusila, ale bojím se, že na tohle jsem fakt tele. Někdo říká, že je třeba bílky šlehat nad párou, tady o tom zmínka není, taky bych uvítala, na kolik má být ta trouba vyhřátá a na kolik ji stlumit. Je to beze sporu super recept, ale nemohla bys pro blby, jako jsem já ty informace připsat? Já bych to strašně ráda vyzkoušela.;-)

Tématické fráze:
bílkové pusinky, recepty z bílku, recept na bilkove pusinky, bílkové pečivo, vánoční pečivo z bílků, recept z bílků, cukroví z bílků, bilkove cukrovi, vánoční cukroví z bílku, sníh z bílku, pusinky bilkove, co z bílků, bílkové recepty, bílkový sníh na perníčky, bilkove pusinky recept, recepty na bílkové pusinky, recepty co s bílky, recept na pusinky z bílků, sníh z bílků na perníčky, sníh z bílků recept

Suroviny:
bílek, cukr krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu