Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská panacota

Jedním z nejoblíbenějších italských dezertů je panna cotta. Italská kuchyně není náročná na přípravu a ani tento recept není výjimkou. Trochu připomíná náš pudink, její chuť je však nesrovnatelně lehčí. Výborně chutná s ovocem, karamelem nebo čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + 6 hodin tuhnutí nejméně

30 min (30 min příprava, + 6 hodin tuhnutí nejméně)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 506 kJ /
360 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy90,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě. Krok 2: Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80 °C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu. Hmotu nevaříme (!) Krok 3: Hmotu nevaříme a okamžitě ji nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy (biskupský chlebíček, srnčí hřbet...), necháme vychladnout a dáme na nejméně 6 hodin ztuhnout do ledničky. Krok 4: Zdobíme horkou ovocnou omáčkou (klasika je z lesních plodů), karamelem nebo čerstvým ovocem.

TIP: Jak připravit panna cottu - nejlepší recepty

Zveřejněno 21. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská panacota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNRW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská panacota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNRW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Panna cotta ;-)

Martin Kuhn 28. 3. 2013 14:16
Rostlinnou smetanu bych rozhodně nesháněl. nebrat. asi jak sójové maso...:-//

Vaše názory jsou nektere velmi krasne a nektere ani nebudu komentovat jinak Děkujeme :-8:-8:-8:no::yes::yes::yes::yes:;-);-)

Škola vaření Chefparade: Není to vůbec k receptu - co tím básník chce vyjádřit?
Jinak tuto firmu znám velmi dobře, měla jsem tu čest tam vařit s paní Veronikou Žilkovou. Ale k receptu to fakt vztah nemá ;-)

Škola vaření Chefparade 19. 4. 2012 14:36
Ahojte,

přijďte se podívat do školy vaření Chefparade. Tam se podobné lahůdky můžete také naučit, a mnoho dalších.

více můžete nalézt na www.chefparade.cz

Max72: Je mi líto, že se nepovedlo, ale myslím, že recept je popsaný srozumitelně, takže chyba se stala někde mimo něj... Doufám, že to ještě zkusíš, protože podle tohoto předpisu si na realizaci troufnul i můj manžel (kuchařskou múzou nepolíbená osoba) a zadařilo se... Neklesej na mysli...:yes:

Ahoj lidi, tak jset to zkoušel přesně podle receptu a bohužel mě to nějak neztuhlo. Tak nevím kde se stala chyba. Ale i tak se to snědlo (teda spíš vypilo) a bylo to moc dobré. Snad se to podruhé povede lépe ;-)

Chtěla jsem se zeptat, jestli to jde nějak udělat i z želatiny v prášku?

Vypadá to výborně!!! ;-)

"nejlépe Rama cremefine"????????

Babica hadr!!! Jen pri pomysleni na panna cottu z roztlineho tuku mi beha mraz po zadech..

....a kdybys chtěla pandoro zkusit upéct, tady je recept http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
Taky jsem ho dvakrát pekla - nádherně voňavé a lehounké;-)

Papricko, ta vysoka babovka, jak ty rikas se jmenuje pandoro.:-K

Diskusia, ktora sa tykala autorstva pri tomto recepte, bola prenesena sem
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=705

Papričko, ta vysoká bábovka je panetone.
Eli, moc pěkný recept.:yes::-K+

... a já si až do dneška myslela, že panacota je te vysoká italská bábovka, co se prodává v takové papírové krabici. A ono je to něco úplně jiného ... no stydím se za nevědomost. Elizo :-) - Ď. za recept, rozšířila jsi mi opět obzory. Musí to být dobrota. Fotečky jako vždy :-*:-*. :yes::yes::yes: ;-)

Tématické fráze:
pana cota, panakota recept, panacota s ovocem, jak se dělá panacota, dezert panacota, s italem v kuchyni panacota, panakota, panakota recept italský, vanilková panacota, domácí panacota, panaccota, recept na panakotu, pana cota recept, recepty pana cota, panetone, recept na pana cota, recept pana cota, recept panakota, panagota, panakota dezert recept

Suroviny:
rama cremefine, cukr krystal, želatina

Přidat fotografie receptu