Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská panacota

Jedním z nejoblíbenějších italských dezertů je panna cotta. Italská kuchyně není náročná na přípravu a ani tento recept není výjimkou. Trochu připomíná náš pudink, její chuť je však nesrovnatelně lehčí. Výborně chutná s ovocem, karamelem nebo čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + 6 hodin tuhnutí nejméně

30 min (30 min příprava, + 6 hodin tuhnutí nejméně)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 506 kJ /
360 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy90,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě. Krok 2: Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80 °C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu. Hmotu nevaříme (!) Krok 3: Hmotu nevaříme a okamžitě ji nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy (biskupský chlebíček, srnčí hřbet...), necháme vychladnout a dáme na nejméně 6 hodin ztuhnout do ledničky. Krok 4: Zdobíme horkou ovocnou omáčkou (klasika je z lesních plodů), karamelem nebo čerstvým ovocem.

TIP: Jak připravit panna cottu - nejlepší recepty

Zveřejněno 21. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská panacota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNRW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská panacota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNRW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Panna cotta ;-)

Martin Kuhn 28. 3. 2013 14:16
Rostlinnou smetanu bych rozhodně nesháněl. nebrat. asi jak sójové maso...:-//

Vaše názory jsou nektere velmi krasne a nektere ani nebudu komentovat jinak Děkujeme :-8:-8:-8:no::yes::yes::yes::yes:;-);-)

Škola vaření Chefparade: Není to vůbec k receptu - co tím básník chce vyjádřit?
Jinak tuto firmu znám velmi dobře, měla jsem tu čest tam vařit s paní Veronikou Žilkovou. Ale k receptu to fakt vztah nemá ;-)

Škola vaření Chefparade 19. 4. 2012 14:36
Ahojte,

přijďte se podívat do školy vaření Chefparade. Tam se podobné lahůdky můžete také naučit, a mnoho dalších.

více můžete nalézt na www.chefparade.cz

Max72: Je mi líto, že se nepovedlo, ale myslím, že recept je popsaný srozumitelně, takže chyba se stala někde mimo něj... Doufám, že to ještě zkusíš, protože podle tohoto předpisu si na realizaci troufnul i můj manžel (kuchařskou múzou nepolíbená osoba) a zadařilo se... Neklesej na mysli...:yes:

Ahoj lidi, tak jset to zkoušel přesně podle receptu a bohužel mě to nějak neztuhlo. Tak nevím kde se stala chyba. Ale i tak se to snědlo (teda spíš vypilo) a bylo to moc dobré. Snad se to podruhé povede lépe ;-)

Chtěla jsem se zeptat, jestli to jde nějak udělat i z želatiny v prášku?

Vypadá to výborně!!! ;-)

"nejlépe Rama cremefine"????????

Babica hadr!!! Jen pri pomysleni na panna cottu z roztlineho tuku mi beha mraz po zadech..

....a kdybys chtěla pandoro zkusit upéct, tady je recept http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
Taky jsem ho dvakrát pekla - nádherně voňavé a lehounké;-)

Papricko, ta vysoka babovka, jak ty rikas se jmenuje pandoro.:-K

Diskusia, ktora sa tykala autorstva pri tomto recepte, bola prenesena sem
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=705

Papričko, ta vysoká bábovka je panetone.
Eli, moc pěkný recept.:yes::-K+

... a já si až do dneška myslela, že panacota je te vysoká italská bábovka, co se prodává v takové papírové krabici. A ono je to něco úplně jiného ... no stydím se za nevědomost. Elizo :-) - Ď. za recept, rozšířila jsi mi opět obzory. Musí to být dobrota. Fotečky jako vždy :-*:-*. :yes::yes::yes: ;-)

A jinak vám všem děkuji za bodíky pro recept, je to fakt neuvěřitelně jednoduché a hlavně dobré :-p.

No výborně, Samouku, alespoň je vidět, že jsem recept popsala vlastními slovy :-D:-D. Tady na našich stránkách nebyl, tak jsem ho vložila. A samozřejmě předtím uvařila a nafotila...:-) Nemám čemu oponovat...:-K::-K

To vypadá úžasně!!!!!:yes:5.

Tak Vám posílám odkaz, oponujete zbytečně.

http://www.news-email.cz/makro/czview.php?aid=380&...

:yes::yes::-p Moc hezké a dávám plus, rozhodně ano. Ale ocenila bych nafocený postup;-)

Samouku, tos popletl, Ital dělal semifredo, ale panacotu ne;-)

Samouku, kdy a kde jste tento díl viděl? To bych se tedy potom ráda podívala a srovnám i ten slovosled...:-D ;-)

;-(Hmmm, tak Albert nám zrušili, u nás se neujal, neměli výdělky, protože na celkem malé okresní město (asi 16 000 obyv.)tu máme i bez Alberta 5 hypermarketů, tenhle byl v centru a já tam chodila moc ráda, měla jsem ho cestou domů...tak jedině, až pojedeme do Jihlavy nakupovat, díky za info:-*

vyborne, vyborne vyborne. tak to ja muzu. :-K i kdyz ja, ostuda, ji delam z pytliku - dala jsi mi dobry tip na vyzkouseni:yes:3:yes:

Eliza - vypadá to úžasně, ale má to jednu chybu. Originál byl již prezentován v TV, pořad S Italem v kuchyni. Být Vámi, dám si víc práce s přeházením slovosledu. Jinak dobrý.

A nepředběhla jsem Eliz :-D:-K:-D:yes:

Žížalko, předběhnu Eliz, já tu šlehačku kupuju v Albertu, je dobrá ale je to náhražka, my si zvykli ... (hlavně muž jako diabetik a obezní, by normální neměl..),

Rama cremefine chutná úplně stejně jako šlehačka, ale po našlehání podstatně lépe drží tvar (a asi bude i méně kalorická, to ale jistě nevím). U nás ji mají všude, opravdu. Nakupuji převážně v Albertu a mají ji vždy. Je to 0,25 l umělohmotná bílá lahvička s fialovým uzávěrem.

Vypadá to úžasně:-p:-p:yes: Chci se ale zeptat: tu rostlinnou šlehačku sháníš kde? Já ji ještě u nás v obchodě neviděla:-8:-8 Zkoušela jsem Billu, tam prodavačka koukala jak spadlá z višně, cože to chci:-O a Kaufland, tam jsem ji taky neviděla a neměla jsem odvahu se ptát:-8:-8. A ještě: jak to chutná? Já s umělými tuky moc dobré zkušenosti nemám, nechutnají nám takové ty mazací margaríny, ani Rama:-8

Tématické fráze:
pana cota, panakota recept, panacota s ovocem, jak se dělá panacota, dezert panacota, s italem v kuchyni panacota, panakota, panakota recept italský, vanilková panacota, domácí panacota, panaccota, recept na panakotu, pana cota recept, recepty pana cota, panetone, recept na pana cota, recept pana cota, recept panakota, panagota, panakota dezert recept

Suroviny:
rama cremefine, cukr krystal, želatina

Přidat fotografie receptu