Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské řízky

Šťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct v troubě, výborně chutnají s přidanou petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (208×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eviik a Miira Eviik a Miira

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 923 kJ /
1 177 kcal
Bílkoviny150,88 g
Tuky53,81 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,69 g
Sacharidy22,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem promícháme maso se studeným mlékem, které přidáváme postupně a v množství podle potřeby. Přikryté v míse uložíme na noc do lednice. Krok 2: Druhý den přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama tvarujeme řízky. Krok 3: Řízky nejdříve ponoříme do rozšlehaného vejce a poté obalíme ve strouhance. Celý proces obalení zopakujeme ještě jednou. Krok 4: Řízky z obou stran smažíme v rozehřátém oleji. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Jak na nejlepší bramborovou kaši?

Zveřejněno 22. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WQG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WQG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (160)

Monika146: Jak je smažíte, aby neprskaly?

Vynikající jídlo, máme ho moc rádi. Smíchám bůček s pleckem a sýrem nešetřím. Jen se po nich zapráší ;-)

Výborné

satelit: Tam, ale není napsaný trojobal..čili vejce a strouhanka. :-)

mika59: No, není tu napsaný ani muškát, což je u holandského řízku dost podstatné. Třeba někomu nechutná. A trojobal je napsaný jako "dvojobal" - jenom vejce a strouhanka. Ale to, že se musí nejdříve dát do mouky, snad víme, tak se nic neděje. Takže - vytvarované řízečky obalit jako tradiční řízek - hl. mouka, vejce, strouhanka a šup s tím do vyšší vrstvy rozpáleného sádla (nebo oleje).:-K

Obalují se v trojobalu tzn i v hladké mouce?

Chutnají skvěle a jsou hezky šťavnaté :)

Ivonne: Zkuste dát víc sýru, u nás doma jsou hodně oblíbené, ale dávám daleko více sýru (od oka, ale určitě to je minimálně 300g). Viděla jsem i tip, že z masa uděláte placku, dovnitř dáte navíc kostičku sýru, zabalíte, rozplácnete na placku a dál obalíte v trojobale a osmažíte. Zkuste jim dát ještě šanci :-)

Ja to udelala dnes k veceri a dost nas to zklamalo. Rezept zni lepsi nez je.
Nic moc. Syr jsem myslela ze bude trochu vytekat a spis "zmizel"
Rezept si s oblibenych zas vyndam.
Skoda.

To je "klasicky karbanatek" lepsi

Moc dobré. Pochvalovala si je celá rodina. Děkuji za recept. :-8

Dnes uvařeno a opravdu super. 🙂 Děkuji za recept, pošmákli jsme si celá rodina. :-K

Klára: zrovna jsem to chtěla taky napsat, že tam patří petrželová nať a namočený rohlík tam nepatří:-O

Dneska jsem je dělal k obědu. Nejlepší holanďáky, co jsme jedli. Použité maso z kýty. 👍🏼

Jsou mezi námi pamětníci, kteří za "dávných" časů povinně u řezníka kupovali bůček. Problém měly kuchařky ve školních kuchyních, a tento recept byl vyhledávaný právě pro zvláštní efekt - maso smíchané s mlékem změnilo svou tukovou strukturu a výsledkem byl jemný výrobek na úrovni telecího masa. V mateřské škole kuchařky maso místo smažení pekly v troubě.

:-)<3:yes::-K

Uvařeno a snězeno. S bramborovým salátem. Nestačila jsem vyfotit.

Vynikající recept a troufám si říci,že i nejlepší na holandské řízky.:yes::yes::yes:

Moc dobré<3

Výborné, už roky jsem nedělala a dnes jsem se vrátila do dětství <3:-)

Kdysi jsme dělávali dost často, dnes až po několikaleté pauze, když jsem koupila místo mix mletého pouze mleté vepřové. Připomnělo mi to skoro už zapomenutou dobrůtku a určitě budu dělat častěji. <3:yes:

Dnes jsem řízky dělala, klasika, která nezklame..:yes: Přidala jsem foto..:-)

Mňam<3

Mňam :yes: tohle je nesmrtelná klasika, též přidávám foto

Romario: ano presne tak..jedine z bucku..nejlepe namlety ;-)bucek + mleta..

Charlie138415:

Opět úžasný oběd. Dělám již po několikáté, jedině z bůčku,sýr podle toho, co u nás mají. Dnes i s fotkou. :yes:<3

úžasný recept dělám po několikáté..nemá chybu :-):yes:

Do holandských řízků patří jemně posekaná petrželka, na to jste tu všichni zapomněli.

Díky byli nejlepší co jsem kdy jedl:yes::-)<3

Mnam mnam <3

Charlie138415 20. 8. 2017 13:13
mika59: Asi mi to uniklo, ale nepsala jsem, že se jedná o holandský řízek, jen že dělám podle receptu (viz citace textu), tudíž trošku nechápu Váš koment. Klaxické HŘ nám nechutnají a toto je dobrá varianta. Jinak pokud jsme u těch názvů jídel s doslovným dodržováním surovin, vezměme např. takovou bramborovou kaši. X lidí X chutí a každý ji dělá jinak... Záleží, komu co chutná ;-)

Tématické fráze:
holandský řízek, holandský řízek, holandský řízek recept, holandské řízky z mletého masa, holanský řízek, holanské řízky, recept na holandský řízek, recepty holansky rizky, recept holandský řízek, holanský řízek recept, pravý holandský řízek, holandský řízek se sýrem, holanské řizky recept, recepty holandský řízek, maminčiny recepty holandský řízek, holandský řízek podle pohlreicha, holandské karbanátky, holadsky řizek, pravý holandský řízek recept, recept na holanské řízky

Suroviny:
maso vepřové mleté, sýr eidam, mléko, sůl, pepř mletý, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu