Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gurmánský talíř

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě. Krok 2: Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými žebírky do pekáče se sádlem s nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky. Krok 3: Podlijeme vodou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme cca 1,5 hodiny kostí nahoru, pak otočíme a další hodinu dopékáme za občasného podlévání a polévání. Krok 4: Servírujeme rypáček, líčko a uzené žebírko.
Podáváme s hořčicí a křenem.

Zveřejněno 23. 11. 2009

Poznámka autora Jenda1

Druhá, neméně chutná varianta, je vařená. Hlavu s uzenými žebírky uvaříme a podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.

P.S. Kdo neochutnal, neuvěří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gurmánský talíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8XW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gurmánský talíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8XW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jendo, tys neskutečný provokatér!:-D:-D:-D Ještěže můj muž tu neumí vejít, to by s ním nebylo k vydržení, kdyby tu viděl takové dobroty a pro něho toto zvlášť:-D Úplně stačí, že je vidím já:-) Samozřejmě dávám bodík a utíkám raději rychle pryč:-D:-D:yes:+7

Taky, kdybych to byla věděla, tak bych tady nechodila:-(( :-)):-D:yes:

Kdybych bývala věděla, co se mi objeví za dobrotu, tak bych to snad ani neotvírala;-)to není ani možné vydržet-slintám.....:-Daspoň oušíčko, nebo čumáček mňam, mňam..no prostě bodík letí:yes:

Tohle znám z dětství i tu 2.variantu a je určitě na vánoce a Silvestra :-p:-p:yes::yes:

a já mám ráda ouško :-8:yes:

jj, to je moje dětství...o rypáček jsme se vždycky servali, když se dělala tlačenka;-):-8 Krásné fotky :-p:yes:

Pane vachmajstr voni jsou, ale fajnšmekr - rypáček se jim zachtělo.Poklona moc pěkné!!!;-);-);-)

Tématické fráze:
gurmánské recepty, vepřová líčka, vařená uzená žebra, vařená vepřová hlava, vepřová hlava, vařená žebra, uzená vepřová hlava, vepřová hlava recepty, vepřová hlava vařená, vepřové líčka, uzená hlava, gurmánský recept, uzená žebra vařená, vaření vepřové hlavy, vepřove líčko, veprova licka recepty, veprova hlava recept, uzená hlava recept, vařena hlava, vepřová žebra vařená

Suroviny:
hlava vepřová, žebra uzená, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín celý, křen, sádlo, hořčice, chléb

Přidat fotografie receptu