Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohoštění na malou oslavu

Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového. Náplně si můžete libovolně obměňovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min + doba kynutí

70 min (70 min příprava, + doba kynutí)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 623 kJ /
3 734 kcal
Bílkoviny74,60 g
Tuky209,02 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 159 mg
Sodík 914 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy379,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíčky: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vegetu. Krok 2: V hrnečku zmladíme droždí, v kastrolku rozpustíme sádlo, přidáme olej a vmícháme majonézu nebo tatarku. Spolu s mlékem nalijeme do mouky a vypracujeme pěkné vláčné těsto, které necháme asi hodinku kynout na teplém místě. Krok 3: Doporučuji během kynutí ho asi 3x propracovat. Krok 4: Pak z něj uděláme 6 bochánků, které rozválíme do kruhu velikosti mělkého talíře. Krok 5: Radýlkem rozdělíme na 8 výsečí a ty pak plníme. Krok 6: Plátek šunkového salámu kousek taveného sýru a přikryjeme plátkem suchého salámu. Krok 7: Plátek salámu a sýr niva a nebo kousek slaniny a kysané zelí a nebo vajíčkovou směsí se žampiony. Krok 8: Všechny náplně jsou moc dobré, ale prudce jedlé jsou salámovo - sýrové. Výseče, které jsou ve tvaru trojúhelníku, stáčíme od širšího okraje ke špičce. Krok 9: Rohlíčky rovnáme na sádlem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme a posypeme slunečnicovými semínky, kmínem a sezamem. Pečeme cca při 180°C dozlatova. Krok 10: Záviny: Rozválíme plát listového těsta, potřeme ho hořčicí, poklademe plátky slaniny nebo měkkého salámu, poté drobně pokrájeným a scezeným kysaným zelím, posypeme kořením, např. grilovacím. Krok 11: Zavineme jako štrúdl, potřeme vajíčkem a posypeme semínky.

Zveřejněno 27. 11. 2009

Poznámka autorky yanull

Lze jíst teplé nebo studené, popř. se dá připravit předem a rozpéci v troubě nebo mikrovlnce.

Malá vychytávka: Listové těsto na cokoliv nikdy nepotírejte celé, stačí jen vršek, protože pak nemůže správně naskočit. Plech nevymazáváme, pouze vypláchneme studenou vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohoštění na malou oslavu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWrY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohoštění na malou oslavu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWrY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Rohlíčky jsem dělala a měly velký úspěch

:-!:-)):yes::yes::yes: +9

Jojo, Silvestr se blíží:-) A to je dobrá a pěkná inspirace:yes:8.

Moc pěkné

Díky za inspiraci:-K.Zrovna tu sháním co připravím příští týden na maminčinu 70,abych sourozencům a mamince udělala radost.Posílám bodík:yes:

Hmm, a zase inspirace:-p:yes::yes:

Silvestr se blizi...:yes:2:yes:

Je to pastva pro oko,a co teprve pro jazýček:-!:yes:

Tématické fráze:
slané recepty na drobné občerstvení, studené pohosteni, narozeninové pohosteni, narozeninové pohoštění recepty, rychlé občerstvení na oslavu, pohoštění na silvestra, recepty na studené občerstvení na oslavu, slané pohoštění k narozeninám, co uvařit na oslavu narozenin, pohoštění na párty, recepty na oslavu narozenin, pohoštění do práce, dětské pohoštění, pohoštění k narozeninám, drobné pohoštění, studené pohoštění recepty, nápady na dětské pohoštění, tipy na oslavu narozenin občerstvení, občerstvení dětská oslava recepty, slané pohoštění

Suroviny:
mouka hladká, sůl, vegeta, droždí čerstvé, majonéza, olej, sádlo, mléko, těsto listové, hořčice, slanina, zelí kysané, koření

Přidat fotografie receptu