Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné hovězí maso

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie449 kJ /
107 kcal
Bílkoviny6,53 g
Tuky0,53 g
Vláknina9,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy14,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme náplní z půlky cibule, žampionů a hrášku a kostiček mrkve, které si chvilinku podusíme na 2 lžících oleje. Krok 2: Necháme vychladit a plníme na plátky, které srolujeme a sepneme jehlou, nebo svážeme nití. Krok 3: Nakrájíme si druhou polovinu cibule a orestujeme na chvíli na oleji. Krok 4: Do tohoto základu dáme roládky a ze všech stran je orestujeme, zalijeme vývarem, nebo vodou s půlkou masoxu a dusíme doměkka. Do šťávy přidáme jednu lžíci rajského protlaku a zahustíme trochou vody s jednou, až 2 lžícemi hladké mouky a ještě chvíli provaříme. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 28. 11. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Na recept jsem narazila ve starém vydání týdeníku "Horník"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné hovězí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oV8L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné hovězí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oV8L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

variel, já jsem dělala na vrátnici v Petřvaldě na Fučíku a můj přítel je bývalý horník. Měla jsem moc ráda recepty z Horníka;-)

Jej, Horník stále odebírá taťka, pracuje na šachtě v Horní Suché:-)

Jani, krásný závitek i šťávička a hezky nafocené:-). :-!:-)):yes::yes::yes: +11

To jsou barvičky.:-* Krásně ti to ladí. Mňam :yes::yes: ;-)

No, asi mi to nebudeš věřit, spagi, ale když jsem poprvé na receptech.cz slyšela "masala" něco s tím, myslela jsem, že se autor spletl a že tam mělo být máslo:-)):-D. Až tady jsem se naučila zásluhou holek se zeptat na každou blbost a tak znám MASALA:-)):-D:-!

Jani R.,chválím tě za správný nákup koření ;-):-D, ale do postupu ses nemusela stydět uvést, žes Tandori použila, tak do závorky napiš, že není nutné ;-), já ho použiju určitě:-p:yes:, máš výstižné foto :-K

Jani, máš velice vydařené fotky, člověk jí i očima. A nejvíc se mi líbí ta žlutá rýže. :yes:

No, není to žádná sranda, vařit pro dva lidi něco jiného a pro mne taky:-( No a měla jsem to hovězí, tak si říkám, zase malinko jinak a prý to bylo dobré. Včera jsem si tady v Albertu koupila Kurkumu a Tandori masala koření. Kurkumu jsem malinko přidala do rýže a Tandori jsem malinko posypala plátky, ale nepsala jsem to tam, protože vím, že ne všichni ho mají. Taky ta cena!!:-O Ale moc se mi líbí obarverná rýže do žluta;-) Díky moc za bodíky.;-)

Jano, bezva recept:yes:+5.

:yes:4:yes:

tak tady se už zase plnilo a točilo :yes:;-)

Jani pěkné, oko jí. Dávám bod.;-)

Jani, ty se teď specializuješ na všelijaké závitky viď-oni jsou krásně barevný na hezký fotky, ale i dobrý, to je jasný;-) Šťávičku máš pěknou(už mě znáš) a tak ti pospíchám s bodem a 2:yes:

Tématické fráze:
hovězí maso recepty, plněné hovězí maso, plněné hovězí, hovězí maso, plnené mäso, neco z hovězího masa, recepty na hovězí maso, recepty z hovězího masa, hovezi masala, plněné hovězí maso recepty, hovězí maso plněné, recepty hovězí maso, něco z hovězího, hovezí plněné, hovězí maso recept, hovězí recepty, hovezi plnena rada, plnene hovezi platky recepty, závorky z hoveziho, neco s z hovězího masa

Suroviny:
maso hovězí, protlak rajčatový, mouka hladká, olej, cibule, žampióny, mrkev, hrášek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu