Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí biftek s oblohou

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu vykostíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Naklepeme v mikrotenovém sáčku, po okrajích nařízneme, aby se nám při opékání nekroutilo, a pak ho potřeme lehce olejem a okořeníme. Zásadně nesolíme, zbytečně by pouštělo šťávu. Krok 3: Do misky dáme několik koleček cibule nakrájené na kroužky, na ni položíme maso a takto prokládáme jednotlivé vrstvy. Krok 4: Přikryjeme mikrotenovým sáčkem, zatížíme a necháme v ledničce, klidně i 2-3 dny proležet. Krok 5: Před smažením odstraníme cibuli, popř. i kousky koření, osolíme a pak zprudka opečeme na rozpáleném sádle nebo oleji.Doporučuji maso z ledničky vyndat v předstihu, abyste ho nevkládali do omastku studené, omastek by se ochladil a pak by nebyly biftečky správně šťavnaté.

Zveřejněno 28. 11. 2009

Poznámka autorky yanull

Příloha: opečené brambory, hranolky a zeleninová obloha s volským okem. Srnčí maso lze nahradit kvalitním hovězím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí biftek s oblohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvQ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí biftek s oblohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvQ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

To, že je zvěřina zdravější, než vepřové atd... je myšleno tak, že podíl tuku a bílkovin v mase je úplně jinde a tudíž i výživová hodnota, málokdo ví, že srnčí maso má daleko méně tuku, než třeba kuřecí, králík, krůta..maso je prakticky čistá bílkovina, ( divočina všeobecně obsahuje zlomky tuku, proti doma chovaným zvířatům) proto se říká, že je zdravější;-)..

Jdu to dát do koření ,moc cibule nedám jen pár kroužku.Doufám,že to do zítřku uleží dost.:-p Když to bude dobré fotečka tě nemine!

srnčí nelze v žádném případě nahradit hovězím masem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!6

musím souhlasit, dobře připravená zvěřina je delikatesa, nicméně názor že zvěřina je "zdravá" oproti vepřovému, hovězímu nebo jinému druhu masa které si koupíme v obchodě považuji za mylný. Stačí pouvažovat čím se ta zvěř v lese/ na poli živí?? když divočák žere kukuřici, myslíte že ta kukuřice nebyla chemicky ošetřená?? byla a ne 1 za tu dobu, než se sklidí. ;-) bohužel...

:yes::yes:

:-K:-):-D:-?:-!parada

Zvěřinu mám rád. Pěkná klasika. :-!:-)):yes::yes::yes: +3

Já z divočiny nemusím to, co má peří, výborné ale bylo, když jsem dělala kančí maso na červeném víně. A nebo myslivecký guláš, ten byl také hodně jedlý.:-p Zvěřina, když se dobře udělá, tak to je delikatesa, protože do ní nikdo necpe ty průmyslové krmné směsi s antibiotiky a růstovými hormony. No nic, nebudeme si kazit chutě, že? :-/

No, ještě ulovit toho srnce,:-D co? Já bych někdy moc chtěla vyzkoušet nějakou divočinu, zatím jsem měla jen zajíce a jelení guláš.:yes::yes:

Tématické fráze:
bifteky ze zveriny, kančí bifteky, srnčí minutky, jelení biftek, minutky ze zvěřiny, srnčí minutka, bifteky z divočáka, kančí biftek, biftek z divočáka, biftek ze zvěřiny, jelení bifteky, biftek ze srnčího, srnci biftecky, biftek z jelena, zvěřinové bifteky, biftek z divočiny, bifteky ze srnčího, minutka ze srnčího, srnčí kýta minutka, jelení minutka

Suroviny:
kýta srnčí, cibule, olej, koření na divočinu

Přidat fotografie receptu