Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglická omáčka

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 154 kJ /
1 710 kcal
Bílkoviny111,71 g
Tuky121,67 g
Vláknina5,85 g
Cholesterol 431 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,05 g
Sacharidy40,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky. Krok 2: Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova. Krok 3: Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty. Krok 4: Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit). Krok 5: Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny. Krok 6: Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody. Krok 7: Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min. Krok 8: Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo.

Zveřejněno 29. 11. 2009

Poznámka autorky Iness

Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglická omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7Wv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglická omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7Wv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

:yes: bezva recept já jen místo vepřového dělala kuřecí a byla to taky mňamka

Už je to na plotně, voní to hezky :-)

Petr Prostějov 24. 9. 2012 15:26
No tak sem se nechal inspirovat, provedl jsem pár změn - místo smetany sem redukoval plnotučné mléko, misto anglické slaniny domáci uzený bůček a místo ,,sprosté mouky rozmíchané ve vodě" jsem udělal trochu světlé máslové zásmažky, kterou jsem postupně přidával. Doporučuji! A jako přílohu jsem volil bramborové rösty (na hrubo strouhané sirové brambory s míchat s vyšlehaným vaječným bílkem sůl MLETÝ kmín) na panvi osmahnout placičky.
Nevidim problem ani v přílohovém/houskovém knedlíku nebo dušené rýži... :-p:-)

:-*

Vždy kritizuje nejvíce ten ,co připálí i čaj!!!!!!!Já dávám no.1:yes:

Dobré dopoledne vyzkouším . Jíž sem vyzkoušela americké kotlety a můžu jen všem doporučít.
Bylo to vinikající. Vnedělí se jen oblizovalo.:yes:

Já si myslím, že ano a když nad tím přemýšlím tak by to mohlo být s kuřecím i lepší;-)

dá se použít maso kuřecí místo vepřového??? :-)31http://www.toprecepty.cz/recept/8909-anglicka-omac...

Roštěná se odjakživa dělá z hovězího roštěnce...o tom tady není ani zmínka:-S

no tak to je roštěná trochu jinak:(:-S:-((:no:

Dnes jsem vařila a chutnalo nám. Bodík:yes:

Vypadá to zajímavě, už to mám uloženo na vyzkoušení:) přidávám bodíček:-K

spagetka: Moc děkuji za upozornění, paní si mohla dát alespoň svoji fotku...:-O:-S

http://www.femina.cz/veprove-maso/anglicka-omacka/...www.femina.cz/veprove-maso/anglicka-omacka/8686/9

dyk ona se ani nesnaží aspoň změnit názevnebo něco... IQ skákajícího vrabce.:-((:-(( Tímto se vrabečkům omlouvám.

Omáčka je moc dobrá, trochu (vzdáleně) chuťově připomíná svíčkovou. Podávala jsem jí s bramborovým knedlíkem a mňam.

Tématické fráze:
omáčky z vepřového masa, vepřové maso omáčky, omáčka z výpeku, omáčka z vepřového masa, omačky z vepřoveho, jak udělat omáčku z výpeku, omáčky z výpeku, vepřové maso omáčka, vepřový výpek, jak udelat vypek, výpek z masa, anglická kuchařka, omacka z anglicke slaniny, omáčka na vepřové maso, omacka veprove maso, masový výpek, vepřové omáčky, omáčka s výpeku, omáčka z plece, veprova omacka

Suroviny:
plec vepřová, slanina anglická, cibule, mouka hladká, smetana, hořčice plnotučná, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu