Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z kysaných zelných listů

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mletého masa zapracujeme sůl, česnek, mletý pepř, drcený kmín, vajíčko a strouhanku. Anglickou nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka, šunku a uzený sýr na hranolky (viz foto). Krok 2: Z mletého masa vytvoříme placky, položíme na ně šunku se sýrem, uzavřeme a zabalíme do zelného listu. Krok 3: Na sádle restujeme anglickou s cibulí, odstavíme a posypeme kysaným zelím. Na tuto vrstvu klademe zelné závitky, podlijeme teplou vodou, vložíme do rozpálené trouby (cca 200 stupňů) a za občasného podlévání a polévání pečeme zhruba 70-90 minut.

Zveřejněno 29. 11. 2009

Poznámka autora Jenda1

Tento recept dělávám dvakrát ročně. Když nově naložené zelí je prokvašené a pak když doberu zelí z listů ze dna zeláku.

Pro nové "toprecepťáky" vkládám link na postup při přípravě mletého masa: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z kysaných zelných listů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWqY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z kysaných zelných listů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWqY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Děkuji za přízeň:-K.

:-p

Jendo, skvělá kombinace! Sbíhají se mi sliny!

Jendo1 - jsi fakt 1*. Tvé fotky jsou téměř vždy velmi slinopudné :-p:-p :-D:-D :yes::yes: ;-)

Děkuji všem za rady. :-K

Nechci se Janovi montovat do jeho výborného receptu, ale pro Elzu bych měla malou radu,i když 60 mi není, v Rusku jsem nebyla a cara neviděla :-) Kdyby si toto jídlo chtěla udělat, může použít hlávku zelí a z těch velkých listů seříznout prostředek a pak je spařit v horké vodě, aby změkly a dalo se do nich balit. A nebo se prodává rýžový papír, do něj bych to taky v případě nouze zamotala a jako základ bych dala sáček kysaného zelí. Janovi ráda posílám bodík.

Výbušná - nevím kolik toho bude,listy musí být zatížené a potopené.Rozhodně to nepřesolte radši míň,to je spíš kvůli desinfekci proti plísni,ne pro chuť.Asi jako když vaříte hrnec brambor.

samouk vdaka a este...ako velmi slany mam urobit roztok....magdalenka...kvasaky nerobievam ;-(

Magdalenko, já bych Vám s cibulí poradil,ale jako nereg.nemůžu na fotoalba, tak nevím jak je sušená.(krájená nebo palice)Pojďte radši na pokec.

žádná konrola, já jsem jenom radil Elize a psal Jendovi.Vtom jste se tu objevila Vy a hned jsem v maléru.To neplatí.

...takže kontrola nie?;-)

Magdalenko,už máte dávno spát.Přeji ještě jednou dobrou noc.

Výbušná, ano tu slanou vodu,já jsem se upsal.To jak píšu potmě.

jasné -ako keď robíš kvasáky...

Jenda 1 -bezva recept, něco podobného se vaří jako Sarmale v Rumunsku a Moldávii. Je to bez šunky a sýra.Je možné použít na zabalení,když nejsou kyselé zelné listy jako náhradu kapustové nebo vinné listy.Jinak do hrnce vrstvit kys.zelí,závitky,zelí,ideální je proložit uzenou nožičkou nebo menším kolínkem. A tak bychom se dostali až do Maďarska ke Kološvárskému zelí.Kuchyně nezná hranice.

Tématické fráze:
zelné závitky z kysaného zelí, nakládané zelné listy, plněný zelný list rumunsko, kvašené zelné listy, závitky z kysaného zelí, zelné závitky, plněné kysané zelné listy, naložene zelne listy, závitky v zelném listu, závin z kysaného zelí, sarmale, sarmale recept, mleté maso v zelném listu, nakladáné zelí do kamenáku, závitky v zelném listě, plíseň v zeláku, zelne listy, rumunske recepty, nakládaný zelný list, kvaseny zelny list

Suroviny:
listy zelné kysané, zelí kysané, maso mleté, česnek, pepř mletý, kmín drcený, sůl, vejce, strouhanka, cibule, slanina anglická, šunka, sýr uzený, sádlo, voda

Přidat fotografie receptu