Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panganus na pórku s rajčaty

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 327 kJ /
317 kcal
Bílkoviny8,69 g
Tuky12,70 g
Vláknina9,74 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy38,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pangasie si nasolíme, posypeme paprikou a provensálským kořením z obou stran. Půl pórku, rajčata, papriku a česnek pokrájíme, do pekáčku si dáme plátky másla, na něj nakrájenou zeleninu. Krok 2: Pak přidáme pangasia, na něj druhou půlku nakrájeného pórku a dáme péct na 20 minut. Krok 3: Po této době vyndáme pekáček z trouby, na pangasie rozetřeme kysanou smetanu a podlijeme trochu vodou, aby byla šťávička a dáme zapéct ještě na 10-15 minut.

Zveřejněno 30. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Další improvizace, která chutná a příště chci vyzkoušet ještě s houbama.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panganus na pórku s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZ64

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panganus na pórku s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZ64

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jani, ona ta zakysaná žádnou šťávu neudělá, ta se jen připeče na pangasa jako krusta a současně se to jí s rybou a má to opravdu výbornou chuť;-)a nemysli si, ona se ta šťáva ze zeleniny a ryby vypaří při tom dušení v troubě a zbyly by tam jen oškvarky, my ke všemu máme rádi nějakou tu šťávičku, suché věci nám nejedou, snad jen řízky;-):-D
Jo a když rybu vyndám z mrazáku, tak jí opláchnu studenou vodou, tím se roztaví ty ledové krusty a pak jí dost vysuším( dám do čisté utěrky a nechám jí tam než si připravím ostatní suroviny):-!

Tak já, pokud upravuji rozmraženou rybu, tak ji ještě ubrouskem vysuším a pak kořením, takže vody tam tolik není :-) A na šťávičku při dopečení na 15 minut bych trochu vody dala i já, přestože tam dám zakysku. Ta je ostatně nahoře:-):yes::yes:2.

Pangasius je dobrá rybka, já jsem teď(v posl.době) bohužel na dobrého nenarazila.BTW-souhlasím s Jančou, myslím, že vody má i po rozmražení dost, ale úprava rybičky je to velice sympatická:yes:

Hmm, Bibi, dala bych si. Myslím, že už by nebyla třeba ta voda, když dáš tu smetanu, ale možná je to z mé strany už deformace:-)):-D:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
ryba na porku, panganus ryba, ryba panganus, rozmražení ryby, uprava porku, pangas porek, ryba v porku, pangasius na porku, ryba s porkem, vareni panganus, jak dlouho se dusí panganus, pangasius s houbama, panganus na zelenině, ryba porek rajcata, pangas s porkem, veprove na porku a rajčaty, recept ryba panganus, panganus řizek, pangas s pórkem a rajčaty, postup ryb recept panganus

Suroviny:
pangasius, pórek, rajče, paprika čerstvá červená, česnek, smetana kysaná, paprika sušená sladká, koření provensálské, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu