Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Židovský kaviár - paštika

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 148 kJ /
2 425 kcal
Bílkoviny92,97 g
Tuky217,86 g
Vláknina5,67 g
Cholesterol 3,13 g
Sodík 388 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy22,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu na drobno pokrájame, speníme na časti masti. Pridáme kúsky pečienky, pridáme pretlačený cesnak, opekáme. Osolíme, okoreníme. Krok 2: Necháme vychladnúť, pomelieme, pridáme roztlačené žĺtky a zmiešame s roztopenou, tekutou masťou. Dáme napr. do kelímkov, dózičiek. Krok 3: Povrch môžeme tiež poliať tenkou vrstvou masti, alebo po vychladnutí dáme kúsok kuchynskej fólie - kvôli prístupu vzduchu. Skladujeme v chladničke. Recept som kedysi objavila v časopise, kde bola reč o stravovacích návykoch židovskej komunity.

Zveřejněno 1. 12. 2009

Poznámka autora magdalenka

Židia majú zakázané konzumovať bravčové mäso - preto pečienka hydinová aj masť. Ja, ako nežidovka, zásady kašrutu dodržiavať nemusím a paštétu vyrábam s bravčovou masťou.

Chutí na čerstvom chlebe, ale zvykneme si ju natierať aj na lokše.

Plus kyslá uhorka, feferónka, kyslá kapusta a pohárik vínka z malokarpatských viníc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský kaviár - paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlJ8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský kaviár - paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlJ8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Ahoj Evička, máš ÚŽASNÉ fotky!!! Je mi potešením, že si vyskúšala tento recept! Ďakujem!

Magdalenka,dnes jsem dělala Tvoji paštiku,je opravdu výborná:-ppůlku už máme zbaštěnou.Já jsem si tam přidala ještě špetku strouhaného muškátového oříšku.S tím rohlíkem výborné:-pdovolila jsem si přidat fotečky,pokud je tam nebudeš chtít tak napiš:-)):-))

Mňam :-p :yes::yes: ;-)

Ahoj Drobku, nechcem si robiť reklamu, ale toto - fal. husí játra- na studenej mise vyzerá veľmi efektne a aj chutí. Keď už kupuješ tie jatýrka, kúp si viac, nebudeš podľa mňa ľutovať...
http://www.toprecepty.cz/recept/4621-falesna-husi-...

:-p Jemináčku to je krása, my jsme na paštiky přímo udělaní. Tady v americku je o vepřová ujátra nouze, zato kuřecí mají cenu skoro jako odpad. Chci říct, že ten kelímek co to v něm prodávají má snad větší cenu než obsah.
A tady se mi nabízí takhle náádherný recept. Děkuju moc a zítra jsu koupit játra.:-K

Radši do vzkazů, jo? :-D:-D:-K:yes:

Špagetka, môj starý otec, nar. 1902 bol na vojne v Ml. Boleslavi...čo tvoja babička, nemotala sa v tých končinách?
Do smrti požíval české výrazy, ktoré sa tam naučil...

Magdi, to vypadá zajímavě - :-p:-K:yes: Poslouchej, ty fakt máš stejné chuťové buňky, jak my tady na severu Čech :-D:-D:yes:

Tématické fráze:
kaviár recepty, domácí kaviár, židovský řízek, židovské recepty, židovská pečienka, pomazánka z kaviáru, kaviár recept, pastika, židovská kuchařka, židovský řízek recept, kaviár, recepty z kaviáru, pomazánka z paštiky, staré židovské recepty, domácí paštika recept, kaviár pomazánka, domácí paštika od babičky, židovské pečienky, paštiky, recepty židovské kuchyně

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, česnek, sůl, pepř, žloutek, sádlo kachní

Přidat fotografie receptu