Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený naložený Hermelín

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 581 kJ /
1 573 kcal
Bílkoviny120,21 g
Tuky116,07 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 4,83 g
Sůl12,63 g
Sacharidy11,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelíny rozřízneme a vnitřek potřeme nastrouhaným česnekem feferonkovou pastou (kdo nemá rád ostré, použije raději pesto) a posypeme provensálským kořením. Přiklopíme, uložíme do uzavíratelné sklenice, zalijeme olejem a necháme dva dny marinovat při pokojové teplotě. Do oleje můžeme přidat celý stroužek česneku, tymián, rozmarýn apod. Krok 2: Naložené sýry vyndáme z oleje, osušíme papírovou utěrkou a 2x obalíme v trojobalu. Krok 3: Z oleje odstraníme případné přísady, rozehřejeme ho v pánvi a sýry v něm smažíme dozlatova.

Zveřejněno 2. 12. 2009

Poznámka autorky Eliza

Pokrm jsem zahlédla na jídelním lístku restaurace Akropole a protože mě zaujal, ale neměla jsem hlad, zkusila jsem ho připravit doma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený naložený Hermelín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM9R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený naložený Hermelín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM9R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

luxusně "žravé"foto:-O:-8:yes::yes::yes::-K

:yes: +18. :yes: Mňamózní!!!

hermelin apod. zboznuju a v tehle kombinaci...uff, uz ted se mi sbihaji sliny. bodik je na ceste a urco brzy vyzkousim :-K

Bože Eli, ty tvoje recepty mě zabijí,nevím co dřív vařit.:-p:-pJasný bodík.:yes:

Eli, kouzelné smyslové pohlazení. :-!:-)):yes::yes::yes: +14

Markétko, on se tak bezvadně táhnul právě proto, že byl dva dny naložený... Současně jsem smažila eidam pro Lízu, ale ten zlomyslně vytékal po okrajích (přestože obalen také 2x), ovšem hermelín, i když rozkrojený vejpůl, je skutečně "vynoněný frajer" - křupavá kůrčička a přiměřeně tekutý, voňavý a ochucený střed :-p. A žádné ztráty ve prospěch oleje ;-). Fakt mě to příjemně překvapilo.

:-O:-O tak to zase mazec. :-p:-p a ty fotky :-*:-* miluju, když se smažený hermelím takhle krášně táhne :-p:-p a ještě k tomu s česnekem a feferonkama ... Co mi to děláš;-(. Byla jsem dnes cvičit a už nechci nic jíst, ale tady se člověk tak navnadí ...:-(:-// :-D:-D :yes::yes: +;-)

:-):-):-K. Večer jsem tu nebyla a tak teď koukám, že se nápad obalit naložený hermelín líbí..:-p Od té doby, co jsem to na tom jídelním lístku zahlédla, mě ta myšlenka "pronásledovala" :-D:-D. A výsledek byl opravdu dobroučký :-p.
Moc vám děkuji za body a komentáře :-K a doufám, že vyzkoušíte!!

Eli nakladany hermelin a jeste k tomu smazeny - ac rano, vazne bych si dala.:yes:12:yes:

krása :yes:

To je nádhera:-O Bomba fotky:yes::yes:

Elííííí nééé hermelínek miluju... podobně dělám, ach jo a mám chutě, ne hlad! :-D:-p:yes:

Toto také můžu, když byste chtěli takový tahací hermelín, rozdělejte ho, ale nechte na tom alobalu a dejte na pařáček na knedlíky, tam se krásně rozleje a pak už záleží na vaší fantazii, co s ním uděláte, posílám bodík.:-):yes::yes:;-)

:-p:yes::-p:yes:

Eli, výborný receptík i fotky, :yes:jako vždy od tebe:yes::yes: +

Velmi zajímavý recept a chuťově hodně lákavý. Už ho také ukládám k vyzkoušení. Za tip a krásnou fotku bodík:yes:+5.

Hermelín také zbožňuji..a ty brusinky k tomu nemají chybu.:-*

Hermelínek -mňam!!! A ještě k tomu naložený:yes::yes::yes:

li, to se tak krásně tááááhne, až bych ti kousek utrhla. Bezvadný recept a tekoucí sýry jsou suprový:-p, když mě honí mlsná, tak si dám mezi rohlík na máslo tvrdý sýr a dám ho na minutku do mikrovlnky a hned je mi lépe:-*;-)Dávám ti boďana za recept i za nádherný fotky:yes:

:-O Uzasne, tohle je neco...:-K Musim vyzkouset... bodik...:yes:

Tématické fráze:
naložený hermelín, smazeny hermelin, naložený eidam, naložený hermelín recept, jak obalit hermelín, výborný naložený hermelín, hermelín smažený, hermelín naložený, smaženy nakladany hermelin, naložený hermelín s provensálským kořením, naložený sýr v oleji, jak pripravit nalozeny hermelin v oleji, doba naložení hermelínu, naložený hermelín kousky, hermelin cena, nalozeni hermelinu, smažený hermelín recept, smažený losos v trojobalu, doba naložení syra, naložený hermelín v alobalu

Suroviny:
sýr hermelín, česnek, pasta feferonková, koření provensálské, olej, vejce, mouka hladká, strouhanka

Přidat fotografie receptu