Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trenčiansky párek s fazolí

Trenčiansky párek s fazolí je oblíbená retro pochoutka, která vás zachrání v případě prázdné lednice. Na letní dovolené se bude hodit jako rychlá večeře z jednoho hrnce, ideálně s krajícem dobrého chleba.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kudlova3 kudlova3

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 212 kJ /
7 699 kcal
Bílkoviny328,05 g
Tuky314,54 g
Vláknina259,90 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 24,29 g
Sůl60,00 g
Sacharidy776,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole uvaříme předem dle doporučení výrobce. Ponecháme v hrnci i s vývarem. Krok 2: Nakrájíme cibuli a papriku. Na oleji necháme cibuli lehce zesklovatět a postupně přidáváme papriku. Krátce orestujeme. Krok 3: Přidáme rajčatový protlak, kečup, sůl, cukr, ocet, párky a na konec fazole i s vývarem. Krok 4: Plníme do čistých, dobře umytých sklenic. Otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Krok 5: Sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Zveřejněno 2. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trenčiansky párek s fazolí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAZz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trenčiansky párek s fazolí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAZz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Fazolka73: Váš první komentář na Topreceptech rovnou mažu. Prosím, vyjadřujte se slušněji.

Včera jsem dělala z poloviční várky na zkoušku. Zavařovala jsem na 95stupňů 20 minut. Je nutné po 24hodinách sterilaci opakovat?

Alena003:
I s bílou fazoli je to skvělé, u nás výborná mňam,vždy po ruce jak je na to chuť :-)

Jídlo mého dětství :-) už je zavařeno,jen jsem volila bílou fazoli,protože tak si to pamatuji,že to bývalo.Doporučuji:yes:

petr47: no a co dodat stejné, tak se nebudu opakovat....čtěte níže :-D:-D:-D

Oligarcha:pane nebo paní,
nejlépe by bylo, kdyby jste se zde zaregistrovali a po té soudili.
Mimochodem tenhle recept dělám již několik let .
Mám ráda chytračky kteří vystupují anonymně!!!!!:-!:-!:-!

Oligarcha 7. 7. 2011 17:27
Jak tohle mohl někdo napsat ? Vždyť tam není ani postup správně napsaný, žádám o odstranění tohoto "receptu" !!

Tedy to je bájo, bože co já v životě se jich nakupovala a najedla, ale po těžké operaci střev si nemohu dovolit nic co by mě jenom sebemíň nadýmalo, škoda.

Dnes som zavarila,trochu zostalo,to som hneď aj zjedla a je to dobrota:yes:Akurát som si recept trochu upravila podľa našej chuti,takže som pridala 5 strúčikov cesnaku,čierne mleté korenie a jablká (tie vždy do Trenčianskych párkov dávame,nakrájané na plátky)2 dcl octu sa mi zdali moc,dala som len deci:-8Myslím že by sa to dalo jesť aj nastudeno ako šalát:-pPridávam fotky

ahojky vypadá to skvěle určitě vyzkouším, jen jsem se chtěla zeptat při kolika stupních se to zavařuje ? to je docela podstatný údaj, který v receptu chybí, taky bych z toho mola vytvořit kaši :-)) díky za info

Tak hotovo a zavařeno.Zrovna jsem to dodělala a budu čekat co chlapi na to.Taky jsem je dřív kupovala jako jednu z mála druhů konzerv,dnes nevím ani jaké jsou.Je pravda,že konzervy nejsou co bývaly,ale co je?Bodík jsem už poslala,tak:-p;-):yes:

Jako ty fazole?

Paprika, myslela jsem s vývarem, tedy vodou ve které to vařím.:-)

Konzerva trnčanského párku s fazuľou je klasika. My oba s manželem ji milujem a myslím, že jsme se u podobného pokrmu začali spolu zbližovat (sjížděli jsem Otavu v r. 1992).
Jen nerozumím - v postupu je napsáno "přidáme fazole i s vývarem" :-? - s jakým vývarem??? To se mají nejprve uvařit vedle? Prosím o upřesnění receptu.;-)

Vypada to bezvadne:yes::yes::yes:!!!! Muzu se prosim zeptat jak je velky protlak a "velky" kecup??? Dekuji:-K

Tématické fráze:
trenčanské parky s fazolí recept, trencianske parky s fazoli recept, trenčanské párky s fazolí, trenčianske parky s fazolí, trencanske parky s fazoli recepty, párky s fazolí, trencanske parky, trenčianské párky, javořické párky složení, párek s fazolemi, párek, zavarovani parku, zavařování fazolí, recept na trencanske parky s fazoli, trenčianske párky recept, javořické párky, trenčansky parek s fazulou, fazole s párkem, párky s fazolemi, trencanske parky recept

Suroviny:
cibule, paprika, párky, ocet, cukr, sůl, olej, protlak rajčatový, kečup sladký, fazole

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu