Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové bochánky

Nemají žádnou náplň, přesto jsou výborné. Kakaové bochánky nechte po upečení týden až dva uležet, aby pořádně změkly. Při pečení myslete na to, že bochánky v troubě nabudou, udělejte je tedy raději menší.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanule19

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 1 hodina odležení těsta

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 1 hodina odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 272 kJ /
2 694 kcal
Bílkoviny31,47 g
Tuky145,40 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 408 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy305,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme dohromady všechny suroviny kromě mandlí a vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Těsto dáme na hodinu uležet do lednice. Krok 3: Z těsta odebíráme kousky a tvarujeme bochánky. Doprostřed vtlačíme mandli. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 20-30 minut. Krok 5: Bochánky se musí nechat uležet 10-14 dnů, aby byly měkké.

TIP: Sádlové koláčky

Zveřejněno 3. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QJA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QJA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Kristýna 12. 12. 2014 20:24
Prosím Vás, ráda bych je také zkusila. Na kolik tohle množství vyjde plechů?

ježišííííí :-D to je snad každýmu jasný že když troubu "vosolím" na plnej kvedl, tak že se to rozteče, když je v tom máslo :-D
péct se musí opravdu zmírna tak, aby to máslo, které se jakoby rozpouští, se stíhalo vsáknout a celý se to nerozjelo :-K

Můžu dát místo másla heru? jinak vypdají skvělě :-)

pokud se roztečou bylo pečeno asi rychle a na hodně stupňů:-!. Včera jsem pekla taky a první plech se nepovedl- roztekl se. :-!Ostatní jsem pekla už na min120-150st. cca 20min a bochánky krásně naskočily;-).

HAHA, tak to jsem zvědavá, jestli se mi roztečou taky.. za hodku jdu na pečení :)

Tak to mně upřímně mrzí,bochánky se roztečou,pokud jsou moc velké,taky jsem je měla letos nějaké extrovní,velké.:-/

Tak mam na plechu misto bochanku rozteklou jednolitou buchtu...nevim kde se stala chyba..delala jsem vsechno presne podle receptu...;-(

jejej,delala jsem presne podle receptu a ;-(,nejak se mi v te troube roztekly,ze mam spis placky nez bochanky,skoda....:-O:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

zizala: Určitě mi to takhle stačí, opravdu moc děkuji :-)

Včera jsem si udělala těsto,a dnes budu péct tak už se těším,vypadá to výborně:-*

Jájo, prosij přes síto mouku, cukr a kakao, udělej důlek, do toho dej na kostky nakrájené máslo a rukama zpracuj těsto, snaž se co nejrychleji. Stačí to takhle?

Dobrý den,
je mi 14 let a chtěla bych tyto bochánky udělat našim jako překvapení. Mohl byste mi někdo poradit jak přesně mám udělat to těsto, prosím. Děkuji za radu

teda to jsem naletěla, na první pohled to vypadá jako Išláky;-)

Vypadají jako kočičí oči. :yes::yes: ;-)

Abych se přiznala já ty se sádlem moc nemusím,nevím proč,ale tyhle mi chutnají.:-8

Tématické fráze:
sádlové bochánky, sádláčky, kakaové cukroví, kakaové důlky, sádláky cukroví, sádláky, sádláky recept, bochanky, sádláčky recept, recept na sádlačky, kakaove kulicky pecene, cukrovi sadlačky, cukroví sádláky, cukroví kakaové, vánoční cukroví sádláky, sádlove cukrovi, kakaové sádláčky, boží bochánky, išláky, vánoční cukroví kakaové bochanky

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, kakao, mouka hladká, cukr vanilkový, mandle

Přidat fotografie receptu