Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnice

Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už přemýšlíte, s čím si ji dáte?

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme. Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev. Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme. Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.

TIP: Nejlepší rady k přípravě jitrnic

Zveřejněno 5. 12. 2009

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mO0R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mO0R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

pavlikjiri: Přesně tak, jinak je to jak bláto :-8

pavlikjiri: Já nedávám nic prachobyčejného ani psu.:-D

pavlikjiri:
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva! :-D

Kvalitní řezník by Vás s rohlíky hnal. Do jitrnic se peče prachobyčejná neochucená buchta.

Miro: Pleteš si něco z mozkem. Já dělal jitrnice a ne jelita!:-O

Zdravim Vas kuchari,vepřová hlava koleno nožky vepřová kůže (malé množství) syrová vepřová játra trochu vývaru (polévky) ////////___den staré rohlíky____///////___ sůl pepř majoránka česnek,namiesto rohlickov dajte jacmennne uvarene krupy+krv odobrata od svini.a esce chutniejse su z Pohankov+krv,Ne stare suche rozky.ostatne ingrediecje su dobre.Koleno nozky a kuze,sa dava do aspiku-studeniny-chuspeniny,prajem dobru chut,

Tento recept-postup vaření a vše , je podle mého gusta. Takto jsme to dělávali. Ještě jsme otočili špejlí jestli se střívko uvařilo.Znalci znají.
Zdravím . Milan P.

Jednoduchá výroba jitrníček je na www.youtube.com/watch?v=MdFdGppAw54&feature=youtu.be

parisse:Ano, dá se nahradit. Třeba bůčkem, který je málo
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.

parisse:Maso v okolí vpichu je díra v okolí místa, kde se čuník vykrvuje a je od krve.

parisse: a dá se hlava něčím nahradit?

co je prosím maso okolí vpichu

co je prosím maso okolí vpichu?

ano, tohle jsou správné jitrnice!!! V pátek na ně jdu... Pomalu sháním maso, a těším se jak malý kluk!:-))

nadhera:yes:

Tématické fráze:
jitrnice recept, jitrnice, výroba jitrnic, recept na jitrnice, jitrnice, jelito recept, pečené jelito, recept jitrnice, pečení jelit, jak se dělají jitrnice, příprava jitrnice, jitrnice a jelita recept, pečená jitrnice, jitrnice výroba, peceni jelita, pečená jelita, vyroba jelit, pečení jitrnic, pečené jitrnice a jelita, příprava jitrnic, jitrnice a jelita

Suroviny:
hlava vepřová, koleno vepřové, nožička vepřová, kůže vepřová, játra vepřová, vývar masový, sůl, pepř, majoránka, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu