Jitrnice
Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už přemýšlíte, s čím si ji dáte?
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 17 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohová bábovka s pravou vanilkou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 8 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 10 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 10 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 10 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 10 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 11 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 12 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 12 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
hlava vepřová,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (31)