Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 394 kJ / 94 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,45 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z čerstvého kapra dělám nejraději podkovu. Podkovu dělám 2 cm! silnou, aby se krásně propekla a zároveň zůstala šťavnatá.
Krok 2: Nejprve ji namarinuji citronem, solí a nechám chvíli odležet v lednici. Pak osuším papírovým ubrouskem, dám pepř z mlýnku, hodně sypkého česneku a položím na horkou pánev, na jejíž dno jsem rozetřel 1 lžíci oliv. oleje.
Krok 3: Peču jen tolik, aby byla podkova dobře propečená (šťavnatá). Asi 3 min. po každé straně. Odstavím, přikryji poklicí a nechám 5 min. dojít.
Krok 4: Podávám s lehkým zeleninovým džuvečem. V této úpravě podle mého kapřík předčí i lososa.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří podkova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANX9
Moje poznámka
Kapří podkova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANX9
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 34 minutami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 9 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 19 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 2 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 4 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 17 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 19 hodinami
Tématické fráze:
kapří recepty,
rybí podkovy,
pečené kapri podkovy,
smažený kapr podkovy,
recept na kapra,
pečené podkovy z kapra,
podkovy z kapra-recept,
recepty-kapří podkovy,
recepty na kapra,
rybí podkovy z kapra,
kapr na potkovy recepty,
rybí podkovi,
kapri potkovy,
kapr potkovy,
kapr toprecep,
recepty z kapra,
pecene kapri pdkovy,
ryba podkova,
recept na rybí podkovy,
kapříků podkovy
Suroviny:
kapr,
sůl,
olej olivový,
šťáva citronová,
česnek granulovaný,
pepř
Komentáře (7)