Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová paštika

Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít jako skvělý předkrm. Obsahuje krom jater i pečené maso, a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci s čerstvým pečivem bude chutnat výtečně.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

forma na paštiku

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 558 kJ /
1 567 kcal
Bílkoviny176,04 g
Tuky70,54 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 860 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy49,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Játra nakrájíme na větší kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Na pánvi rozpálíme sádlo a necháme na něm zrůžovět cibuli. Poté přidáme játra, zprudka zarestujeme a odstavíme. Krok 3: Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanými játry s cibulkou. Krok 4: Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové koření a důkladně promícháme, případně dochutíme. Krok 5: Paštikovou formu vyložíme plátky uzeného špeku a anglické slaniny. Přidáme paštikovou směs, poklademe plátky anglické slaniny. Plátky, které přečnívají z formy, ohneme zpět do formy. Krok 6: Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáče s vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 1 a půl hodiny. Krok 7: Necháme vychladnout, vložíme do lednice a podáváme nejlépe až na druhý den.

TIP: Kořenění a zavařování domácích paštik

Zveřejněno 8. 12. 2009

Poznámka autora Jenda1

Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVmY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVmY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Pecka:)

Pecka:-)

Ivetazen:
:-)No, asi jo...:-))
Jenda1 vařil a psal suroviny podle poslední věty v poznámce, asi:-D
*****
Na 1kg masa se dává asi 1/4kg jater, ale časem jsem se dopracoval k poměru opačnému, popř. maso vynechám zcela:-) (paštiky dělám nepečené:yes:

asi jsem slepá,ale nevidím kolik dkg jater je na paštiku potřeba.

Výborná :yes:, včera jsem ji upekla a je opravdu super:-p
Manžel ji ochutnal a říkal, že tak dobrou paštiku už dlouho nejedl. Už nikdy kupovanou, jen tuto :-) Díky za super recept a posílám bodíka. :-))

Odporny,hnusny provokatere! Je temer pulnoc,ja to objevila v nahodnych receptech a tak ,jak mnozi prede mnou tu slintam a slintam:-p Ke vsemu drzim dietu a zadnou-natoz tak uzasnou-pastiku doma nemam...to se dela? Tryznit cloveka?;-):-D:yes::yes::yes:

Gejza: Domnívám se, že struktura paštiky(viz foto) napovídá mletí a pro lepší komunikaci bych doporučoval se na Topreceptech zaregistrovat. Registrace je jednoduchá.:-)

Dobrý recept určitě ho o víkendu vyzkouším, jen se chci zeptat, na jak jemno směs namlet? Díky.

Pro Juldu(neregistrovaný): paštiku pečeme při 180-200 stupních zhruba 1-1,5 hodiny podle velikosti formy. Paštikové koření si dělám sám ve starém tříštivém kávomlýnku a pokud zadáte do vyhledavače "paštikové koření", najdete spoustu receptů;-):-).

Výborně to vypadá, jen by bylo dobré i pro méně zdatné kuchaře, jako jsem já, napsat, co znamená vložit do rozpálené trouby na 1,5 hodiny. Trouba rozpálená na kolik? A zůstane zapnutá i potom vložení? Nejdřív jsem pochopil, že ne, že se jen rozpálí a pak se to tam nechá dojít, ale teď si nejsem vůbec jistý, jestli to hodinu a půl nemám péct. A taky, kde sehnal koření na paštiku???? Aniv těch největších yhpermarketech jsem ji nenašel. :-)

JInak ale díky za recept.

Děkuji za komentáře a bodíky;-).

Jendo:-)já na domácí paštiky moc nejsem(špatná zkušenost:-S),ale myslím ,že u tebe bych si pochutnala:-p;-).

Paneboze ja tu slintaaaaaaaaaaaammm,to je nadhera:-K
Posilam bodika

Jendo. Zase klasa a +bodík.

:-pDělám něco podobného,ale z králíka a už jsem dlouho nedělala:yes::yes::yes:chutné foto:yes:

Jeníčku, to je něco perfektního-nemám slov;-) a moc mě mrzí, že ti mohu dát jen jeden bod:yes:

Džango, cintání není povinné, někdo cintá, jiný ne :-)

Jendo, tento recept nemá chybu, dělal jsem podobnou ze srnčího masa a srnčích jater.Paštikové koření si míchám sám a před vařením jsem do ní zapíchal oloupané mandle.
Vaše recepty jsou vesměs špičkové.:-p:yes::yes::yes:

pěkný receptík :yes:

yanull - no, že bych tady cintal na klávesnici :-(

Připojuji se ke komentáři Jany a chce to opravdu velké sebezapření, aby si člověk nepocintal tekoucími slinami vlastní klávesnici, jen při pouhém čtení.:-) A také si myslím, že se autor takových kulinářských pochoutek minul povolání. Takové nadání a zejména vytvořené dobroty by ocenili nejen gurmáni, ale především gurmeti. Bodík za paštiku letí :yes::yes::yes::-):-p:-K

Ajajajaj, Jendo, tys měl dělat někde fakt v interhotelu:-p. To je fakt umělecké dílko opět. Ani nevíš, jak ráda bych přehlédla tvůj recept, ale nejde to!!:-)):-D:-)):yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
domaci masova pastika, paštika, paštika z uzeného masa, paštika recept, domácí paštika z pečeného masa, domácí paštika z uzeného masa, paštika pečená v troubě, paštika z uzeného masa recept, pečená paštika, domácí masová paštika recepty, recept na pastiku, recept paštika, bůčková paštika, domaci pastika, masová domácí paštika, pastika recepty, paštikové koření recept, recepty na pastiku, recepty paštiky, recept na masovou paštiku

Suroviny:
maso pečené, játra vepřová, koření paštikové, vejce, smetana, slanina anglická, špek uzený, sádlo, koření, cibule

Přidat fotografie receptu