Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové špaldové rohlíčky

Tyto rohlíčky jsou jemnou a voňavou variantou tradičního cukroví, které vás okouzlí svou máslovou chutí a lehce oříškovým nádechem díky špaldové mouce. Skvěle se hodí k vánočnímu stolu, ale jsou tak lahodné, že si je vychutnáte kdykoli během roku.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MartinaB

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení těsta

23 min (15 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 347 kJ /
3 429 kcal
Bílkoviny64,65 g
Tuky203,25 g
Vláknina46,00 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy301,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady v míse, nejlépe rukama. Z vanilkového lusku vyškrábeme zrníčka s přidáme trochu rumu. Zpracujeme v hladké těsto a dáme do lednice alespoň na hodinu odpočinout. Krok 2: Vál posypeme moučkovým cukrem, rukama tvarujeme rohlíčky a ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Krok 3: Dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 8 minut. Po upečení je stáhneme z plechu a na papíru necháme vychladnout, jinak se lámou. Vychladlé obalujeme v cukru.

Zveřejněno 10. 12. 2009

Poznámka autorky MartinaB

Zrovna jsem je dopekla a jsem tak nadšená že se musím hned podělit. Proto není ani foto. Pečeme na 150 °C. HLÍDAT, i jen trochu připálené jsou hořké!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové špaldové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7op

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové špaldové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7op

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Recept se mi líbí,myslíte,že by šla část nahradit i špadovou celozrnou?

:yes:jsou výýborné,včera jsem pekla a přítel hned at udělám ještě 2 várky :-D

Zdravější vánoční cukroví peču už druhým rokem a tyto rohlíčky dělávám taky a jsou úžasné. Jen bych je doporučovala po upečení obalit ve směsi ovesného sušeného mléka smíchaného s fruktozovým vanilkovým cukrem. ;-)

:yes::yes:

Marti, právě mám hotové těsto, je to dost podobné, ale dala jsem navíc 100g pšeničných klíčků, použila jsem 100 g mletých vlašských ořechů a obalovat budu v dia cukru, kam jsem si dala vanilkový lusk, takže mohou i diabetici. Pak přidám fotku, jestli ti to nevadí, je to přece jen téměř totéž;-):-p

Cukroví moc nejím a když už bych "hřešila" tak asi tímto, ta špalda a tř. cukr :-p;-)

Iljušo:-)copak suroviny;-),ale víš jak je to jedlé:-p:-D:-D?Moc;-).

Mirko - tak tento receptík se mi líbí, už použité suroviny :yes: jsou velmi "sympatické" ;-)

MartinoB.:-)tak jsem dopekla,ochutnala a musela schovat-před sebou:-8:-D.S těstem se krásně pracuje a jde z něj i hezky tvarovat;-).Rohlíčky jsem pekla na horkovzduch nejdříve na 150°C asi 10min.,ale protože se mi zdálo,že se s nimi nic moc neděje,tak jsem přidala na 160°C.Hlídala jsem je a za chvilku byly jak mají být:-p.Chuťově jsou moc dobré a krásně křehké:-p a chutnají mi i když nemají cukrový kabátek:-8.Děkuji moc za dobrý a zdravý;-) receptík a posílám boďku č.5 a pár foteček:-)Kdyby se nelíbily,tak je samozřejmě smažu;-).

MartinoB.:-)Jdu do nich:-p a hned jak upeču tak poreferuji;-).

Děkuju moc Báro.it:-K

Cau Martino B. vitam te mezi zavislaky a davam ti bodik, za tvuj zajimavy receptik.:yes:3:yes:

Tématické fráze:
vánoční cukroví ze špaldové mouky, zdravé vanilkové rohlíčky, špaldové cukroví, špaldové vánoční cukroví, vanilkove rohlicky zdrave, vánoční cukroví ze špaldy, zdravé vanilkové rohlíčky cukroví, cukroví ze špaldy, cukroví ze špaldové mouky, rohlíky ze špaldové mouky, špaldové rohliky recept, recepty na vánoční cukroví ze špaldové mouky, pečící plech na rohlíčky, špaldové vanocni, pečící plech na vanilkové rohlíčky, špaldové vánoční rohlíčky, vanilkove rohlíky, fakelman, vanocni cukrovy ze spaldove mouky, zdrave rohlicky

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, máslo, mandle, cukr třtinový, rum, lusk vanilkový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu