Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anýzové štruple

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 274 kJ /
2 456 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky157,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 399 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy250,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto. Krok 2: Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme farebnými guličkami alebo ryžou a anýzom a prenesieme na obrátenú stranu formy na srnčí chrbát. Krok 3: Pečieme do ružova. Upečené opatrne dáme dolu a necháme vychladnúť.

Zveřejněno 12. 12. 2009

Poznámka autorky tejaja

Prvýkrát som robila na forme na srnčí chrbát, ale zadalo sa mi to veľké. A keďže drobné pečivo mám rada ozaj drobné, manžel mi našiel kovový valec, ktorý obalím alobalom a skladám štruple naň. Tak sú podstatne menšie a krajšie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anýzové štruple

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81A3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anýzové štruple

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81A3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

No vida, toto mi taky uniklo, ještě že tu je i podobný receptík :yes::yes:

marienka: Marienka, nielen, že sú pekné, ale sú aj veľmi chutné, teda kto má rád anýz. ;-)
Používam obyčajne Palmarín alebo u nás dostať tuk na pečenie z Maďarska, tak ten. Môžeš použiť ten tuk, na ktorý si zvyknutá, ktorý sa ti osvedčil. ;-)

chcem sa spýtať, aký tuk používaš hera, alebo maslo?
chcem vyskúšať na vianoce. vyzerajú pekne:yes::yes:

Udělala jsem esíčka - přidávám foto - výborný recept :yes::yes:

:yes:+1

Zrovna jsem je dnes pekla, ale másto pásků jsem vykrajovala esíčka ( přes den nafotím a přidám foto).....a musím říct, že anýzová chuť je výborná:yes::yes:+1

:-8:-O je to moc pěkné a " ANÝZ " to je moc fajn:-)):yes: +

Zkuste se podívat na www.prodejbylin.cz/anyz_plod/index.html . Doporučuji ;-) :yes:

JÉ peču něco podobného,říkáme tomu hřebínky.Recept mám po babičce,jen místo kuliček dávám cukr krystal.

máme rádi anýz,dávám bodík - hezké :yes:

SIKOVNICA!:yes:

Terezko, tak to vypadá opravdu dobře:yes:3.

Terezko - vypadají nádherně ;-)

Jiřička 12. 12. 2009 12:38
Já něco podobného dělám, říkáme tomu přesky. Je to listové těsto, nakrájené na proužky, namazané vejcem a posypané cukrem a ořechy. Peču to na hřbetu. Je to taky moc dobré, ale nesmí to zvlhnout.

Opravdu něco, co vůbec neznám!!:-O:yes:

Tématické fráze:
anýzové cukroví, anýzové vánoční cukroví, drobné vánoční cukroví, anyzové pečivo, cukroví s anýzem, cukroví korýtka, anýzové trubičky, vánoční cukroví s anýzem, anízové, korýtka cukroví, drobné cukroví, korýtka recept, anýz recepty, anyz recept, vánoční korýtka, drobne cukrovi recepty, cukroví štruple, pečivo s anýzem, recepty s anýzem, čtruple

Suroviny:
tuk, cukr moučkový, anýz, vejce, anýz, rýže

Přidat fotografie receptu