Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Lehký korpus, sladký krém a čokoládová poleva z nich dělá dobrotu, která jistě zmizí ze svátečního talíře jako první. Potěšte své blízké i rodinu.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

noca2

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 462 kJ /
4 652 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky286,96 g
Vláknina23,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 700 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy447,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpusy: Z bílků šleháme sníh, pak přidáme cukr a šleháme nad párou 7 minut. Krok 2: Do vyšlehané směsi jemně vmícháme mleté ořechy, mouku a kypřicí prášek. Hmotu dáme do cukrářského sáčku a tvoříme rohlíčky na plech s pečicím papírem. Krok 3: Sušíme v troubě na 100 °C 45 minut. Pak dáme vychladit. Krok 4: Krém: Salko, cukr a čokoládu necháme na mírném ohni rozpustit, pak přidáme kakao a mícháme do zhoustnutí. Krok 5: Necháme vychladnout, přidáme tuk a vyšleháme krém, který stříkáme na korpus. Necháme ztuhnout. Krok 6: Potáhneme čokoládovou polevou.

TIP: Jak připravit dokonalé pařížské rohlíčky

Zveřejněno 14. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROnE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROnE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Monika: uložit v chladné místnosti,kde není suchý vzduch;-)

Monika: podľa mňa zmäknú po nanesení krému...

prosím o pomoc upekla jsem rohlicky a mam je tvrde jako šutr co s tím mmohu udělat ze začátku byli měkoučké a ted jsou tvrde nechapu proč dekuji za radu

Jana: to znamená, že si postavíš na sporák vodu v hrnci, privedieš k varu, stíšiš oheň, aby to nevrelo, voda bude ti robiť paru, na hrniec postavíš misu, v ktorej šľaháš sneh , pridáš cukor a šľaháš ďalej, kým sa ti nevytvorí hustá pena. ;-)

Co prosím znamená šleháme nad párou? Děkuji.

Libuše Martišovská 14. 12. 2012 08:31
Mám podobný recept, místo mouky a prášku do pečiva dávám ale hrst strouhanky, a krém : 200 g másla
1 šlehačka
1,5 čokolády na vaření
Jsou úžasné, peču na papíře

chci se jen zeptat kolik rohlicku je z jedne davky??dekuji
;-)

Díky za odpověď. Příště zkusím znovu, odradit se nenechám.
Vypadají lákavě a určitě budou výborné. Tentokrát naplním
to, co mi zbylo, a to co se rozlomilo, už je stejně fuč, děti
to sluply jen tak. Všem pěkné vánoce.

Nejlepší je koupit teflonové podložky, mívají je v akci Lidl za cca 40,- Kč. Pokud nemáš podložku, poradím tip který dělají cukrářky: pečou na pečícím papíře, po upečení jsou sice rohlíčky přichycené, ale otočí to celé i s papírem naopak, papír mírně navlhčí a ono se to samo za chvilku pustí (určitý čas jsem dělala technologa stravování).

Nechtěly se mě vůbec pustit plechu. Spoustu se jich rozlomilo,
plech byl vymazán dostatečně. Poraďte,kde se stala chyba.
Pekařka jsem docela zkušená, ale nepovedly se.Díky za odpověď.

aha dekuji za odpoved ted to zrovna delam

přepustit znamena že rozpustit nesmi to salko vřít

pardon prepustit

recept vypada dobre a chci ho udelat dceri na prijmani tak proto se ptam na to pripustit

chtela jsem se jenom zeptat co to znamena prepustit to mam jako to salko s tou cokoladou a cukrem uvarit ?dekuji za odpoved a zdravim Alena

Tématické fráze:
paříšské rohlíčky, pariske rohlicky, rohlíčky, krém na pařížské rohlíčky, rohlíčky recept, stříkané rohličky, pařížský rohlíček, parížske rožky, rohlíčky z bílků, pařížské, pařížské rohlíčky s krémem, rohlíčky s pařížským krémem, parizke rohlicky, ořechové rohlíčky pařížské, pariske rozky, pařížské cukroví, ořechové rohlíčky s pařížským krémem, recept na rohlicky, pařížské rohlíčky krém, pařířské rohlíčky

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, ořechy, mouka polohrubá, kypřící prášek, mléko kondenzované, čokoláda, cukr moučkový, kakao, tuk, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu