Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 601 kJ /
2 534 kcal
Bílkoviny81,07 g
Tuky50,52 g
Vláknina28,26 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 6,50 g
Sůl16,23 g
Sacharidy424,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím). Krok 2: Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně :-)

Zveřejněno 15. 12. 2009

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (46)

Elivet: je moc fajn, že jste si takhle poradila :-) a chleba dotáhla k vaší naprosté spokojenosti :yes: Děkuji za zprávu!

výborný chleba :-) sušené mleté cibule jsem dala lžičku a přidala ještě slunečnicové semínko, všem moc chutná, děkuji za inspiraci :-) :-K

Zdena z JM: nebo vody, Zdeni - pokud máš kefír koupený, bude možná maličko řidší než ten domácí, co používám.;-)

Vynikající chlebíček.Vláčný a kyprý.Akorát moc nakynul,takže se mi přilepil na sklo a potom se propadnul.Takže příště míň droždí.Ale chuť i konzistence výborná.

cathleen: Dobře, děkuju moc! Tobě já věřím, jsi moje pečivová guru ;-) Příště to vyzkouším a dám vědět! Ještě jednou velký dík! :-K

mekkejla: pokud budeš chleba ještě zkoušet, dej o 2-3 lžíce méně vody (asi 20-30 g) - to by mohlo stačit. Nemyslím, že by uškodila délka kynutí, nebývá nějak výrazně delší, než ta u klasického programu.

Recept jsem výjimečně dodržela opravdu poctivě "na gram", ale je fakt, že kefír jsem měla koupený, i když hustý mi připadal docela dost... A tak myslíš, že v délce kynutí to nebylo? :-O Jinak moc děkuju za rychlou reakci! :-K

mekkejla: jujda, uši! To znamená, že v něm bylo hodně vody nebo droždí. Dalas všechno podle receptu? A kefír jsi měla domácí nebo koupený? Používám domácí a ten je hustší, než koupený....

Chleba je moc dobrý a krásně křupavý! Akorát ho příště bude péct na klasický program, protože mi na prog. celozrnný málem vyskočil z pekárny :-D a při pečení tak udělal uši :-( Ale jde jen o estetiku, takže to nic nemění na tom, že ho zdlábneme :-D Posílám bodík :yes:

Veronika: Verčo, těsto vyrobíš podle tohoto návodu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob..., jen myslím, že bude řidší, že z něj bochník neuděláš. Tak buď ho upeč v nějaké formě, vymazané tukem, nebo při zadělávání dej o 50-70 ml vody méně.;-)

Ahoj.muzu delat chleba i v troube?nemam totiz pekarnu:-(

bystrouska: I za to díky :-)

Chlebíček byl výborný:yes:, stačila jsem vyfotit jen zbytek:-D.

jo jo jo :yes: tak ten tedy je... nadýchaný, jako obláček :-8 Neměla jsem kefír, dala jsem 180g zak. smetany, místo kmínu lžičku koření na chleba, přidala slunečnici a lněné semínko a 2 PL kvásku. Bez cibule, tu jsem neměla. Těsto jsem si musela ohlídat. Pekla jsem v ŘH 15 min při 200°C a 50 min při 18O°C. Vynikající !!!

spagetka: ...i bez dovolení;-) Máš ho:yes::yes:

Včera jsem upekla i s tou cibulí. ještě jsem přidala drcený kmín, ale mňááám ;-):-p:-p :yes::yes: a s dovolením přidám fotečku:-K

cathleen:Cathleen děkuji za radu, ale opět se mi nepovedl, asi jsem ho měla nechat v pekárně,v ošatce mi už vůbec nekynul a tím byl po upečení tuhý a na spodku sražený:-(Příště nechám v DP.Mám pocit že i droždí stálo za starou belu.Vadí mi že to vždycky něčím zmatlám, protože ze zkušeností vím, že tvé recepty nemají chybu:yes:viz slunečnicové trojhránky,které milujeme:-p

Irrena: Iri, v pekárně může být těsto volnější, při kynutí a pečení ho "podrží" forma. Zkus při zadělávání těsta dát asi o 30-40 ml vody méně (jsou to 3-4 polévkové lžíce). Těsto by mělo být tužší a půjde z něj zformovat šiška;-) A hladké mouky dej také trochu méně a jak se bude těsto hníst, tu trochu tam dosypávej.

Cathleen já už opět otravuji:-8Dal by se ten chléb zadělat v pekárně a pak nechat kynout v ošatce a dát péct do trouby:-?:-?:-?Možná to máš vyzkoušené;-)

zatím nejlepší chleba,co se mi doma povedl, nepropadl se,je krásně vypečený,tekutiny vyšly akorát,že jsem nemusela nic ...jen příště přisypu ještě víc semínek, jsou opravdu vynikající.jo a dělala jsem taky bez cibulky,neměla jsem sušenou a byla jsem líná loupat čerstvou:-)

Cathleen to je možná ono, příště si dám pozor;-)Děkuju:-!:-!:-!:-!

Iri, napada me jedine, zes mela ridsi kefir. Ja ho mam domaci, z tech houbicek. Jestli budes chlebik jeste zkouset, uber tak 30-40ml vody.

Tak nevím co jsem udělala špatně, chléb byl nádherně vysoký až k okýnku a najednou se propadl, neotvírala jsem pečku ani jsem nedala víc tekutin;-(Ještě nikdy se mi to nestalo:-O

tak chlebík je výborný, akorát teda není nahvrchu takový jako baculatý, spíš jako by bylo těsto nějak sušní a je takové "potrhané". jinak fakt super :yes:

děkuji za rychlou odpověď :-O hned to tam jdu nasypat a už se těším.:-D

:-) je to jednoduché - sečti gramáž všech surovin u receptu a vyjde ti výsledná hmotnost chleba - tady je to něco malinko přes kilo, tak pekárnu nastav na velikost 1 kg;-)

chtěla bych vyzkoušet tento chlebík, ovšem jsem úplný začátečník a tak se ptám možná blbě. tato gramáž je na jaký chleba 750g, 1kilo, nebo kilo a půl???nebo jak poznám z receptů, na jak velký chlebík je to recept. děkuji moc:-8

no,je pravda,že ingredience dávám zhruba a když nemám po ruce suché droždí použiju klasiku, v tom případě přidávám ale vzedmuté droždí později. ovšem propadlý střed mám občas i ze suchého droždí

Propadly stred vznikne.když použijete přemíru tekutin nebo droždí. Jste si jistá,že jste dala gramáž přesně,jak je psáno v receptu?

Recept skvělý,jen mi chléb, a už se mi to stalo s vícero recepty, těsně před koncem pečení \"spadne\".Cca 20 minut do konce je to krásná cihlička a 5 minut před koncem mám propadlý lavor.Na chuti to nic nemění,ale poradí mi někdo,proč se mi to děje?dík

Tématické fráze:
chléb s kefírem, kefírový chléb z trouby, chleba s kefírem, kefirovy chleb z pekarny recept, kefírový chléb z domácí pekárny, celozrnný chléb recept, domaci chleba s kefirem, domácí celozrnný chleba do trouby, domácí chleba z kefíru, domácí celozrnný chleba recept do trouby, domácí chléb s kefírem, kefírový chléb z pekárny, domácí kefírový chleba, kváskový chleba pšenično-žitný upeč třeba chleba recepty, domácí chléb z kefíru, chléb z drcených zrn, domácí chléb se semínky, kefírový chlebíček, kefírový chleba z domácí pekárny, celozrnný chléb s kefírem

Suroviny:
kefír, voda, sůl, cukr, olej, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, semínka dýňová, droždí,

Přidat fotografie receptu