Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugát

Sladká chuťovka, která se hodí na kdejakou příležitost. Může zdobit vánoční stůl, být sladkým dárkem pro blízké či zákuskem k nedělní odpolední kávě. Snoubení čokolády a oříšků si přece nemůžete nechat ujít.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spalik

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 8 hodin tuhnutí v lednici

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 8 hodin tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

forma velikosti 20x20 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 582 kJ /
2 290 kcal
Bílkoviny28,52 g
Tuky142,95 g
Vláknina16,85 g
Cholesterol 134 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy213,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve opražíme na sucho zvolna, za stálého míchání, mleté oříšky. Zalijeme je smetanou pozvolna vaříme asi 10 minut. Krok 2: Uvařenou smetanu s oříšky přecedíme přes jemné sítko do druhého kastrůlku, přidáme cukr a zvolna svaříme asi na polovinu obsahu. Krok 3: Obě čokolády rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v kovové misce ve vodní lázni.
Do každé misky přelijeme polovinu svařené smetany, přidáme kousek másla a vymícháme je na hladký krém. Krok 4: Keramickou nebo skleněnou misku vyložíme dvojitě potravinářskou folií a střídavě naléváme bílou a hořkou čokoládu. Následně dáme do lednice tuhnout asi na 8 hodin. Krok 5: Pak nugát vyndáme z formy a potřeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí krájíme na kostky.

TIP: Jak připravit nugát

Zveřejněno 15. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oV9X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oV9X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

díky za recepr, nugát je výborný ...jen si nejsem jist, zda je správný údaj o tom, kolik do nugátu patří smetany,,,ono 50g oříšků vařit v 1dl smetany nejde,,natož vzniklou kaši přecedil. Osobně jsem použil cca. 3 dl smetany a už jsem ji ani neredukoval.

Můžu se zeptat,chutná jako ten klasickej kupovanej nugát?Jeden recept na nugát jsem zkoušela a vůbec nebyl dobrej,ale tady dle ingrediencí myslim,že by mohl být výborný:-p:-!

spalik šetři mne:-!:-)):-D Super;-):yes::yes::yes:

:yes::yes::yes: no tak teď zrovna se nugátem cpu - sice nějakým z bonboniery ale tohleto musí být supééééééééééér:-)

Tématické fráze:
vyroba nugatu, recept na domácí nugát, nugát, nugát recept, domácí nugát, recept na nugat, jak vyrobit nugát, výroba nugátu recept, nugat vyroba, vánoční nugát, cukroví nugát, jak udělat nugát, jak se dělá nugát, výroba domácího nugátu, recept nugát, příprava nugátu, cukroví z nugátu, domácí výroba nugátu, bily nugat recept, nugát cukroví

Suroviny:
čokoláda bílá, čokoláda hořká, ořechy lískové mleté, cukr, smetana, máslo, poleva čokoládová tmavá

Přidat fotografie receptu