Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý závin bez vážení

Křehkému závinu, který je plný jablek a rozinek, jde těžko odolat, hlavně na podzim, kdy je sklizeň jablek v plném proudu. Nezbývá jen, než se s chutí pustit do pečení, výsledek bude stát za to.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hafikov hafikov

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 044 kJ /
1 206 kcal
Bílkoviny13,78 g
Tuky119,81 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 159 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy18,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Jablka oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Do mísy dáme olej, mléko, vejce a postupně přes sítko proséváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto je lepší zpracovávat v míse rukou. Lépe se zpracuje a snáz se pozná, že již nelepí. Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly, za kterých vyválíme placky. Krok 4: Potřeme rozpuštěným máslem, lehce posypeme strouhankou (nebo pomletými piškoty). Poklademe jablky, rozinkami, posypeme skořicovým cukrem, zavineme a přeneseme na plech. Krok 5: Potřeme máslem a vložíme vyhřáté trouby. Pečeme na 150-180°C zhruba 30 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem

TIP: Jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 16. 12. 2009

Poznámka autorky hafikov

Jablka a rozinky můžeme vyměnit za kokos a ořechy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý závin bez vážení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vl75

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý závin bez vážení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vl75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

:yes:

Závin byl moc dobrý :-). S těstem se celkem dobře pracovalo, horší bylo to balení :-(, při pečení malinko popraskal, ale chuťově byl moc dobrý :yes:. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom fotečka ;-).

Tak tedy, já z tohoto receptu vůbec nejsem vedle. Z chuti těsta je hodně cítit kypřící prášek (od začátku jsem si říkala, k čemu tam je) a díky němu je těsto na štrůdl příliš křehké, takže to není ani jako poctivý tažený štrůdl, ani třeba křehký jako listové těsto, je to divný hybrid s nakyslou chutí prášku do pečiva - dávám čtyři mínus :(

21 bod přiletěl....upečeno a snědeno, ukládám do oblíbených :yes:
děkuju za recept:-K

Jednoduchý a hlavně výborný. Opravdu super štrúdl.díky:-):yes:

závín vypadá nádherně, mám uloženo:-p:-p

Dnes jsem ho pekla,a ač jsem na ten recept koukala trochu skepticky, nezdál se mi:-D:-)) je opravdu mooooc dobrý.:yes: Přidávám 18 bodík ;-)

Už se peče...;-) kdysi jsem tento štrudl dělala,ale někde se mi zatoulal recept.Vyšlo mi 2 a půl hrnku hladké mouky na toto množství.Děti už stepujou ,ale je pozdě tak dostanou až na snídaní...:-*:-D

:-KDěkuji:-K

nejlepší recept co znám:yes:

Jani-hafi:-K, dnes jsem pekla a tak dobrý štrudl s minimem surovin a námahy jsem ještě nepela.S těstem se krásně pracovalo a všem moc chutná.+15:yes:

Děkuji:-K.Mám toto těsto ráda protože je rychlé a jednoduché.Přitom všem doma chutná.:-K

Štrůdlového těsta není nikdy dost...vyzkouším, zajímavý recept, dám na reference ostatních:-D:-)):yes:

fakt moc dobrej a rychlej recept :yes::yes:

Tak přeji dobrý večer, závin je v troubě, těstíčko opravdu parádní... tak uvidíme výsledek:-p

Tenhle závin chutná skvěle, i se dobře zpracovává :) já upekla čtyři nohy (dvojitá dávka) a zem se po nich ihned slehla :D :):yes:

Hanko:-)krásné fotky:yes:.Já ho letos nepekla-nějak je nedostatek strávníků;-(,ale když vidím ten od tebe,hned bych si nabídla:-8.Hafíkov:-)recept ukládám a ráda brzy vyzkouším:-p.A protože se v mém sešitku nalézá recept velmi podobný,dávám boďku už teď;-).

HaniPu.Fotečky máš moc krásné.Jsem ráda,že ti chutnal.Děkuji:-K

Mrkla jsem na nové fotky a tahle mě zaujala. Hani, moc hezky jsi napekla a vyfotila:yes:

Už jsem vyzkoušela plno receptů na štrůdl, ale tenhle se mi fakt líbí:yes: žádné vážení a s těstem se moc dobře pracuje, nelepí se:yes: udělala jsem 1 velký závin a dala ořechy, protože rozinky nemáme moc rádi:-( moc jsme si pochutnali, Jani posílám bodík a dovolila jsem si přidat fotky.:yes::yes: +

růženko, a my jim dodáváme práškovou barvu:-D:-D jak je svět malý

Ruzeno.jak by mi to neříkalo.Pár lidí odtud ze vsi tam dojíždělo za prací.

Na Štědrý den musí být štrůdl, asi to bude tento. Bodík letí.:yes:

Jano tvůj recept mi je sympatický-vyzkouším:yes::yes:btw já bydlím kousek od vás,do Kadaně jsem jezdila pracovat Hunter Douglas,jestli ti ti něco říká:-)):-))

Jani, co je bez vážení, tak to neváhám a peču! Super, díky za fajn receptík;-):yes:

Tématické fráze:
tvarohové koblihy recept bez vážení, jednoduché záviny, rychlý štrudl, strudl bez vazeni, rýchlý recept na domácí závin, jednoduchý závin, dobrý závin, rychli domaci zavin, vanilkové rohlíčky bez važeni, poctivý výborný domácí štrůdl recept, recepty bez vazeni, vaření bez vážení, rychly a dobry zavin, závín, nejlepší závin co znám, rychlyzavin, škoricový závin, taženy zavin, recepty na vánoční cukroví bez vážení, jablečný závin bez vážení

Suroviny:
olej, mléko, vejce, cukr, kypřící prášek, mouka hladká, strouhanka, jablko, rozinky, cukr skořice, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu