Kapří pečenáče
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat opečeného kapra odležet v láku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 473 kJ / 2 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,76 g |
Tuky | 104,36 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 4,63 g |
Sůl | 11,42 g |
Sacharidy | 91,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky.
Krok 2: Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.
Krok 3: Mezitím připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibulí a sušenou papričkou.
Krok 4: Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.
Krok 5: Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.
Zveřejněno 16. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
Moje poznámka
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 33 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 29 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
rybí pečenáče,
domácí pečenáče,
recept na pecenace,
pečenáče,
lák na pečenáče,
pečenáče recept,
jak udělat pečenáče,
recept na rybí pečenáče,
pecenace recepty,
pečenáče z kapřích řízků,
pečenáč,
recept pečenáče,
recepty pečenáče,
recept na domaci pecenace,
recepty na pecenace,
pečenáče nálev,
nalev na domaci pecenace,
smaženy kapr v nálevu,
rybí pečenáče recept
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
cibule,
ocet,
voda,
cukr,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
Komentáře (10)