Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brněnský řízek

Klasické řízky jsou výborné, ale čas od času je dobré vyzkoušet něco nového. Tento řízek plněný vaječnou směsí se sterilovaným hráškem a šunkou si jistě oblíbíte. Po naplnění ho obalíte v trojobalu a osmažíte dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny40,06 g
Tuky19,32 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 591 mg
Sodík 1,46 g
Sůl3,42 g
Sacharidy8,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šunku nakrájíme na kostičky a dáme společně s hráškem do rozpuštěného másla. Krok 2: Prohřejeme a přidáme rozklepnutá vejce. Směs odstavíme a necháme ztuhnout. Krok 3: Maso naklepeme a osolíme. Na polovinu plátku naklademe vaječnou směs. Druhou polovinu masa přehneme přes náplň a okraje sklepneme. Krok 4: Připravené řízky postupně obalíme v trojobalu z mouky, rozšlehaných vajec a strouhanky a usmažíme. Krok 5: Před podáváním řízek šikmo rozkrojíme.

TIP: Další recepty na řízky v trojobalu

Zveřejněno 16. 12. 2009

Poznámka autora Dooga

Já jsem měl malé plátky pečeně, tak jsem dal dva na sebe a spíchl je jehlami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxVg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brněnský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxVg

Marie

Komentáře (20)

:-)<3:yes: pěkný recept i provedení :yes::-K

Jana Dorazinová - Remková : Jani, Ty máš kolečka salámu položená na masu a pak náplň, koukám dobře ?

Velmi dobré, děkuji za recept.

Vámoši Tomáš 2. 6. 2016 01:02
<3

Dneska zrovna dělám, ale místo trojoblalu smažím jen tak. Voní mi celá kuchyně :-):yes:

lucka719: Díky. :-K

Dnes jsme měli na oběd a je to výborné!!! Luxus!! :-)

Vypadá to fakt nádherně. Už to jdu smažit, tak jsem zvědav, jak se to povede :-))

No Jani, fotky supr. Se lepšíš!:yes:

Jana Remkova:
jj, OK, z minulého příspěvku to vyznělo, že jsi zadala celý název;-)

jahoda: no, já zadala: Kotl-hráš-salám-vejc. Nevím, jak jinak bych to měla napsat:-D. Jo, ze školy jsem už fakt dlouho a zrovna tohle...:-D:-D

Jana Remkova:
Jani, kořen slova je jen část slova, takže je lepší zadat při vyhledávání jen část - např. brněn a vyjede Ti všechno brněnské;-):-)

Vašku, vlastně jsem chtěla přidat nový recept;-) "Brňenský kotlet". Ať jsem hledala, jak jsem hledala, nic jsem podle surovin nenašla, asi zadávám blbě kořen slova.:-( Tak jsem tady sedla a ještě naposledy, než vložím recept jsem zadala "Brněnský řízek" a ejhle!!:-D Takže, pokud ti to nevadí, přidám aspoň fotky. Já měla recept s měkkým salámem, ne se šunkou, ale to je taky jediný rozdíl mezi těmi řízky;-)

Dooga nádhera:yes::yes::yes:

ivona daňková 30. 1. 2010 10:38
velmi dobrý recept , dávám mu 10 bodů:-):-)

Vypadá to krásně,hned bych si dala taky:-pdávám bodík:yes::-))

Trošku náročnější na přípravu, ale moc dobré jídlo. Posílám bodík, klidně bych si po ránu kousek uďobla :-):-p:yes:

Doogo, zajímavé, já to znám jako Bozkovskou kapsu :-D:-D:yes::yes:

:-p:yes:

Teda Brňáci, vy si dáváte!!! :yes:+1

Tématické fráze:
brněnský vepřový řízek, brněnský plněný řízek, vepřový řízek brněnský, smažený brněnský řízek, brněnské řízky, brněnský kuřecí řízek, vepřový brněnský řízek, brněský řízek, brněnský smažený řízek, řízek, přírodní řízky z krkovičky, smažený brněnský řízek recept, brněnský vepřový řízek recept, brněnský, smažený brněnský vepřový řízek, brněnskýřízek, brněnské recepty, vepřový řízek brněský, brněnský přírodní řízek, salámový řízek

Suroviny:
maso vepřové, šunka, vejce, hrášek sterilovaný, strouhanka, mouka hladká, vejce, tuk na smažení, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu