Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr v sýrovém těstě

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

trebonskykapr

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 046 kJ /
1 445 kcal
Bílkoviny124,86 g
Tuky70,52 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 956 mg
Sodík 446 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy76,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené provensálské bylinky, sušenou petrželku a citronovou kůru rozemneme v hmoždíři a smícháme s olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme kapří filety a dáme odležet do lednice. Krok 2: Sýrové těstíčko připravíme ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a jednoho vejce, vše důkladně promícháme a dáme na 20 minut do ledničky ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát, ze kterého radýlkem nařežeme třícentimetrové pruhy dlouhé cca 25 cm. Krok 3: Těmito proužky ovineme jednotlivé filety. Připravené rybí porce naskládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a každý filet natřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky sezamu a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Krok 4: Mezitím připravíme pyré z konzervovaných drcených rajčat se zelenými bylinkami, která pomalu vaříme, dokud nezhoustnou. Přidáme ocet, trochu cukru a sůl.

TIP: Jak vykuchat kapra

Zveřejněno 17. 12. 2009

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v sýrovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV81

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v sýrovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV81

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jůů:-Otaková nádhera na mě vykoukla z náhodných receptů,mňam:-p+12:yes::-K

Zase jeden perfektní recept,přímo vánoční bodík už je tam.:-p:yes:

Krásné fotky, super inspirace na přípravu kapra zase trošku jinak :-) Ukládám do oblíbených receptů a určitě vyzkouším :yes:

A máme tady druhého Jendu, mám dojem. Já jsem tohle nikdy nejedla, nemůžu posoudit chuť, ale podle fotek by jedl i nezasvěcený;-):yes:

Ondřeji, ty jsi si dal tu přezdívku velmi výmluvně, ty jsi zřejmně přeborník na jídla, která jsou z ryb že:-?Recept je perfektní, obrázek jakbysmet, takže co:-?no přece BOD jak hrom:yes:

:-)stavím se do fronty, za Mirču!!!:yes::yes:+

Třeboňský kapře:-).Tak to je něco:-O.Ač rybky jíme celkem často a na různé způsoby,tak takovou úpravu vidím v životě poprvé a už vím,že pro mě je to jednička:yes:.Ukládám a vyzkouším-na 100%!.Krásné fotečky,mým chutím blízké suroviny-to znamená že letí boďka č.1 a já bych si s dovolením kousek nabídla hned:-8-děkuji;-).

Tématické fráze:
kapr recept, kapr obrazky, kapr v sýrovém těstíčku, ryba v sýrovém těstíčku, kapr obrázek, kapr v majoneze, filet v sýrovém těstíčku, těsto na ryby, kapr na sušených rajčatech, ocet v těstě, ryba v sýrovém těstě, recepty, babicovy dobroty kapr v těstíčku, kaor na masle v troubě, recepty na kapra, rybí filé v syrovém těstě, kaor v sýrovém těstíčku, kapr v sýrovém obalu, filety z kapra recepty-nejlepší, kapr v syrovem.testicku

Suroviny:
filet z kapra, sýr tvrdý, tuk, mouka hladká, vejce, sůl, pepř, kmín mletý, kůra citronová, koření provensálské, nať petrželková sušená, olej, semínka sezamová, rajče sušené, bylinky zelené, ocet vinný, cukr

Přidat fotografie receptu