Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indianci

Mezi klasické dobroty z českých cukráren patří i indiánky, které tvoří nadýchaný piškot nazdobený výborným sněhovým krémem dochuceným marmeládou. Na závěr se indiánky polijí čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Platinka Platinka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 435 kJ /
1 299 kcal
Bílkoviny31,86 g
Tuky16,02 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy256,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Buflery: Bílky oddělíme od žloutku. 1/3 cukru vyšleháme se žloutky do pěny a zbytek cukru postupně přidáváme do bílků, které potřebujeme vyšlehat v pevný sníh. Krok 2: Poté mouku jemně smícháme se žloutkovou hmotou a postupně přidáváme i tuhý sníh. Musíme pracovat opatrně, aby těsto neřídlo. Pote pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech (vyložený pečicím papírem) malé buflerky a pečeme cca při 160 °C 15-20 minut. Krok 3: Na krém do hrnce vsypeme 2/3 cukru. Cukr v hrnci přelijeme cca 100 ml vody tak, aby byl cukr ponořený a dáme vařit. Tímto vznikne cukrový rozvar, který potřebujeme na zpevnění bílku. Uvařený rozvar poznáme tak, že do něj ponoříme očko (např. z drátku) a foukneme do něj jako do bublifuku. Musí se vytvořit bublinka. Krok 4: Mezitím bokem vyšleháme bílky se zbytkem cukru hotový rozvar pomalu přiléváme do bílků, které stále šleháme do tuhého krému tak, aby se dal stříkat do tvaru, který potřebujeme. Marmeládu přidáme, když je v krému nalitý všechen rozvar a pořádně došleháme. Krém je hotov, když po vstrčení prstu do krému se na něm vytvoří stojící špička. Krok 5: Pomocí sáčku nastříkáme krém na buflery a necháme vychladit. Po vychladnutí je polijeme čokoládou.

TIP: Další tipy na retro zákusky

Zveřejněno 19. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indianci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QrK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indianci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QrK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Mouku přidávat střídavě se sněhem,když jsem dala mouku najednou tak bylo těsto hrozně tuhé a už se to se sněhem nerozmíchalo a byly v něm hrudky.Na podruhé už super a i piškoty byly tak jak mají být.:-)

tak buflerky jsou bohužel hodně tvrdé, už těsto bylo dost hutné a nešlo moc vytlačovat :-(

Zdravím,chtěla jsem se zeptat když udělám indiánky nechám je ztuhnout a namočím je v čokoládě tak i po vychladnutí mi sjíždějí v polovině nebo se naklánějí.Můžete mi poradit čím to je.Moc děkuju za radu.;-(

Žádný ztužovač není třeba. Stačí bílky šlehat ve vodní lázni, ale hlavně je nesmíte uvařit. Jinak já místo marmelády používám jahodový vitacit:-)

prosím jak je možné, že ten krém mi zůstal krémem a ne takovou tou pěnou..:( Dělala jsem to přesně podle receptu a šlehala až jsem měla mixér rozpálený, ale nic..:( Pak jsem to dala do lednice, že to sním druhý den samotné s piškoty, a druhý den už z toho ta ˇˇpěnaˇˇ byla....:) Má se to tak dělat normálně, nebo se tam má ještě něco přidt na ztužení, aby ta příprava netrvala tak dlouho..??

o VÝKEND SE CHYSTÁM OPĚT VYZKOUŠET indiánky doufám že se mi popvedou.Chtěla jsem se zeptat bude vadit když do krému přidám ztužovák? :-8

Hned bych se zakousl

:-O:-p:-p:-p:-K:yes:

tak toto mi úplně uteklo:-Oindiánky miluji od dětství,když jsem dostala na výběr zda zmrzku nebo indián,u mne to vyhrál indiánek:-8,tak to si ukládám a bod dávám;-):yes:+1

dekujiiiiiiiii Irenko

Já to ještě vylepšuji tím, že čokoládu nastavím troškou kakaového másla (nebo obyčejného a přidám kakao) aby byla řidší - potom jdou indiánci v čokoládě namáčet aniž by se poničili ;-)

Dovolím si přidat jednu radu. Než budete indiánky namáčet do čokolády, dejte je na chvíli do mrazáku, bude se vám to pak dobře dělat. :yes:

Platinko to je neuvěřitelné, já je tak miluji:-p:-p, posílám bodík a dávám do oblíbených:yes::yes:

Tak ty vypadají krásně, a já je asi udělám, protože pořád ujídám cukroví a tak aby něco zbylo na vánoce.Asi budu muset nějaké to cukrovíčko dopíct!?!:-D
Posílám bodík:yes:

Jejda, to mám ráda i já:yes::yes:4.

Tématické fráze:
buflery recept, buflery, recept na buflery, indianek recept, indianek, cukrovi indianci, indiánky recept, cukrový rozvar, krém na indianky, recept na indianky, buflery na indianky, buflery pod indiánky, snehovy indianci, krém do indiánků, recept indiánek, sněhové indiánky, recept buflery, sněhový indiánek, indiánci-recept, indiánky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, bílek, cukr krupice, voda, marmeláda, čokoláda

Přidat fotografie receptu