Lilková musaka
Vrstvená lilková musaka je tradiční pokrm středomořské kuchyně. Šťavnatý lilek, voňavé mleté maso a bohatá omáčka se snoubí do harmonického celku. Tato sytá a lahodná zapékaná pochoutka je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 998 kJ / 1 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,49 g |
Tuky | 75,92 g |
Vláknina | 20,83 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 3,90 g |
Sacharidy | 135,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Baklažány narežeme na kolieska hrubé 5 mm a rýchlo z oboch strán opečieme na oleji. Vyberieme. Na výpeku za stáleho miešania opražíme na kolieska narezané zemiaky.
Krok 2: Cibuľu narežeme na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a 5 minút oprestujeme.
Krok 3: Do vymazaného pekáčika vrstvíme: polovicu koliesok baklažánov, polovicu zemiakov, mleté mäso, druhá polovica zemiakov, zvyšné kolieska baklažánov.
Krok 4: Zalejeme vývarom a v rúre dusíme asi 40 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZkP
Moje poznámka
Lilková musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZkP
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Tématické fráze:
musaka,
musaka s lilkem,
musaka bez masa,
musaka recept,
musaka lilek,
lilek musaka,
musaca,
musaka s lilkem recept,
musaka recept lilek,
zeleninova musaka,
lilková musaka bez masa,
musaca recept,
kuřecí musaka,
pohanková musaka,
lilkové recepty,
musaka s lilekem,
musaka s lilkem bez masa,
lilek recepty musaka,
lilek jako musaka,
musaka s baklažanom
Suroviny:
lilek,
brambory,
maso mleté,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
vývar zeleninový,
sýr nastrouhaný,
olej
Komentáře (4)