Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková musaka

Vrstvená lilková musaka je tradiční pokrm středomořské kuchyně. Šťavnatý lilek, voňavé mleté maso a bohatá omáčka se snoubí do harmonického celku. Tato sytá a lahodná zapékaná pochoutka je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 998 kJ /
1 673 kcal
Bílkoviny102,49 g
Tuky75,92 g
Vláknina20,83 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 1,65 g
Sůl3,90 g
Sacharidy135,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažány narežeme na kolieska hrubé 5 mm a rýchlo z oboch strán opečieme na oleji. Vyberieme. Na výpeku za stáleho miešania opražíme na kolieska narezané zemiaky. Krok 2: Cibuľu narežeme na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a 5 minút oprestujeme. Krok 3: Do vymazaného pekáčika vrstvíme: polovicu koliesok baklažánov, polovicu zemiakov, mleté mäso, druhá polovica zemiakov, zvyšné kolieska baklažánov. Krok 4: Zalejeme vývarom a v rúre dusíme asi 40 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 20. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková musaka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZkP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková musaka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZkP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Janka, to mäso môžeš kľudne vynechať a vrstviť len zeleninu. Bude to dobré aj bez mäsa.:-D

Velmi zajímavý recept, Terezko, ty lilky mne teď chytly:-p. Śkoda, že je tam to mleté maso, proti kterému samozřejmě nic nemám, ale nehodí se mi na dietu, leda, že bych pomlela jen hovězí, nebo kuřecí maso. No, uvidíme, něco vymyslím;-) A tobě :yes:

Vendy, nikdy baklažán nelúpem. Keď je plod mladý, pri tepelnej úprave šupka zmäkne a nie je tvrdá. Pod šupkou je najviac vitamínov a minerálov, škoda to vyhadzovať. Z rovnakého dôvodu nikdy nedávam "potiť" baklažán, ešte sa mi nestalo, aby bol horký.

Prosím vás, vidím, že lilek neloupete, já dělám něco podobného, jen bez masa, dávám i hodně čeneku a ol. olej, navrch zdobím mozarelou, Ze začátku jsem lilek neoloupala, ale ta kůra byla dost tvrdá,tak zůstávala na talířích, tak ho ted loupu. Ale nevím jak to má být?

Tématické fráze:
musaka, musaka s lilkem, musaka bez masa, musaka recept, musaka lilek, lilek musaka, musaca, musaka s lilkem recept, musaka recept lilek, zeleninova musaka, lilková musaka bez masa, musaca recept, kuřecí musaka, pohanková musaka, lilkové recepty, musaka s lilekem, musaka s lilkem bez masa, lilek recepty musaka, lilek jako musaka, musaka s baklažanom

Suroviny:
lilek, brambory, maso mleté, cibule, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, sýr nastrouhaný, olej

Přidat fotografie receptu