Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

70% Celozrnný chleba z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 799 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny55,62 g
Tuky19,82 g
Vláknina31,90 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 5,00 g
Sůl12,40 g
Sacharidy349,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný. Krok 2: Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký. Krok 3: Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte-li kupovaný, odeberte z odměřené vody 2-3 lžíce, pak by mělo být vše v pořádku.

Zveřejněno 20. 12. 2009

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

70% Celozrnný chleba z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw2O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

70% Celozrnný chleba z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw2O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

cathleen: děkuji stačí:-)

sekule: hladká mouka je obyčejná hladká (jak jinak ji mám nazvat?).

dotaz na 130g hladké mouky je mouka hladká, nebo mouka hladká chlebová dík :-)

Pekliska 1. 2. 2014 13:26
Můžu dát místo klíčku dýni,sezam,a len nebo slunečnici.nemůžu dát místo toho bramboráku jeden nastrouhaný brambor?děkuji za radu...:-p

Daja: neudělalas špatně asi nic, chlebík se takhle propadne, je-li v něm příliš mnoho droždí nebo tekutin. Droždí je v receptu málo, tím by to být nemělo. Spíš si myslím, žes měla kupovaný kefír, mám pravdu? Ten je trošínku řidší, než domácí, který požívám, a tak je potřeba ubrat asi 2-3 lžíce z odměřené vody. Dopíšu to do receptu;-)

Chlebík moc dobrý,ale mně se propadl. Byl až k vrchu mísy,ale najednou šup a prostředek byl dole. Co jsem mohla udělat špatně

cathleen:tento chlebík jsem pekla v neděli byl super,že pro velký úspěch jsem ho pekla včera znova přidala jsem včera ještě trochu slunečnicových semínek;-)dávám bod a plně doporučuji +1:yes:;-)

Lucííísku, chlebík jsme měli dva dny, byl výborný. A ty rohlíky? Potřebovala bych vidět recept, podle kterého je maminka dělala...najdeš mi ho, prosím? Pak ti písnu, proč si myslím, že byly ztvrdlý. (Mamka je mohla třeba i při pečení v troubě vysušit - i to stačí, aby rohlíky brzo tvrdly.)

Dobrý den. Chci se zeptat,jak dlouho vydrží chlebík měkký ? Mamka dělala rohlíky,ale druhý den byly tvrdý. Čím to může být ? :)

Pšeničné klíčky se běžně dají koupit ve zdravé výživě a jsou to takové světlé šupinky. Jsou výborné i lehce opražené, pak chutnají jako oříšky;-)

Prosím o radu.Nikdy jsem nepoužívala a tak ani nevím kde koupit pšeničné klíčky,popř.jak vypadají?díky:-8

Myslím tenhle Bramborák v prášku Natura - na fotce http://www.primapekarna.estranky.cz/fotoalbum/chle...
Chlebík báječně ochutí i ovoní.

myslíte bramborvé těsto?:-(

Dnes peču podruhý,je výborný:yes::-!:-!:-!Posílám bodík a díky za príma recept:-p:-!

:yes::yes:

Cathleen, ty mi děláš radost:-D, ten bude příště. Dávám ti 1.boda:yes:

Tématické fráze:
celozrnný chléb z domácí pekárny, domácí chleba recepty, pekárna chleba, chleba recept, celozrnný chléb, domácí chleba, domácí pekárna celozrnný chléb, domácí chléb, domácí celozrnný chléb, celozrnný chléb z pekárny, chleba z domácí pekárny, celozrnný chléb recept, chleba, celozrnný chléb domácí pekárna, pekárna na chleba, pekárna chleba recepty, domácí pekárna chleba, recepty na domácí chleba, recepty na chleba, celozrnny chleba

Suroviny:
kefír, voda, bramborák v prášku, sůl, olej olivový, cukr, mouka celozrnna pšeničná, mouka celozrnná žitná jemná, klíčky pšeničné, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu