Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso zapečené s květáčkem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Morrigen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 530 kJ /
1 561 kcal
Bílkoviny107,92 g
Tuky92,61 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,43 g
Sacharidy69,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě nebo v páře do poloměka. Krok 2: Mezitím si namočíme rohlíky do mléka a až jsou rozmočené, přidáme k nim osolené a opepřené mleté maso, cibuli nakrájenou na kostičky a vejce. Krok 3: Do vymazané zapékací mísy vyskládáme květákové růžičky, na ně navrstvíme směs z mletého masa a zalijeme jíškou, kterou jsme udělali takto: v kastrůlku rozpustíme máslo a potom ho zahustíme hladkou moukou podle potřeby, necháme povařit a po vychladnutí přidáme vejce a trochu nastrouhaného sýru (podle chuti). Krok 4: Pečeme v předehřáté trobě zhruba hodinu (záleží podle množství, já obvykle dělám rovnou z dvojité dávky) a těsně před koncem můžeme nasypat zbytek sýra.

Zveřejněno 20. 12. 2009

Poznámka autorky Morrigen

Místo jíšky můžeme přímo na talíři polít rozpuštěným taveným sýrem, taky moc dobré :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso zapečené s květáčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P781

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso zapečené s květáčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P781

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

me to taky neni jasne,ale vypada to ze cokoliv jakkoli se tam vrazi dopadne to dobre

:yes::-p:-p:yes::yes:

petr:

Přidat vejce znamena vzit vejce, jeho skorapkou narazit o hranu (napřiklad hrnku) za tuto prasklinu vejce rozevrit a jeho obsah vylít do dane misky. staci to takto podrobne?

nic proti Vam, ale myslim, ze kazdy inteligentni clovek vi, jak rozklepnout vejce. Kdyby do receptu melo prijit rozslehane vejce tak napisu "přidame ROZSLEHANE vejce". A pokud nekdo toto nevi, mozna by radeji ani nemel varit. Ale jak rikam, nic proti Vam. :-)

Pište ty recepty podrobněji. Amatér neví, jestli ve větě přidat vejce- rozšlehané, nebo jak????

Dělala jsem. akorát jsem to obrátila,dospod mletou a na to květát a zalít vejcem s taveným sýrem.Nedávala jsem bešamel.Moc dobré i studené.Přidávám fotku.:yes::yes::-)

jeee:D dekuju, sem rada, ze nekomu chutna... a za fotky taky, aspon je tu neco pro lepsi predstavu:-))

Moniko, ani se ti nedivím, že to děláš z dvojité dávky, nám to také moc chutnalo:-)) I studené je to dobré, třeba s hořčicí. Posílám bodíka a dovolila jsem si přidat fotky. :yes: +

Tématické fráze:
recepty mleté maso zapečené, mleté maso v páře, recepty z mleteho masa, mleté maso recepty, mlete maso zapecene, zapecene mleté maso, zapékané maso vejce, recepty z mletého masa zapečené, mleté maso s květákem, mlete maso, mlete masove kostky s.vejci, mleté v cibuli, zapečený rohlík s vejci, květák, mleté maso, bešamel, mlete maso na pare, mleté maso zapečené s vejcemi, zapékaný květák s mletou, mleté na páře, zapečený mkvěták s jíškou, rajčata,květák,mlété maso

Suroviny:
maso mleté, květák, rohlík, mléko, cibule, vejce, sůl, pepř, máslo, mouka hladká, vejce, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu