Linecké vánoční cukroví
Linecké vánoční cukroví je jedním z nejoblíbenějších a nejtradičnějších druhů cukroví, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Získá si srdce malých i velkých mlsounů. Linecké je navíc krásně voňavé a jeho příprava vás naladí na tu pravou vánoční atmosféru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 698 kJ / 1 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,61 g |
Tuky | 63,65 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 170,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, tuk, moučkový cukr, žloutky, vanilkový cukr a citronovou šťávu – vše smícháme v míse a vypracujeme pořádně prohnětené těsto, které dáme do lednice odpočinout. Doba odpočinutí těsta je přibližně 1,5-2 hodinky.
Krok 2: Před vyválením musíme těsto nechat trochu povolit. Vyválíme plát silný asi 2 mm. Pokud se nám těsto lepí, můžeme jej podsypávat moukou.
Krok 3: Nachystáme si formičky a vykrajujeme tvary, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova (cca 6-8 min.).
Krok 4: Hotové vyndáme z trouby a necháme vystydnout. Potom slepujeme pikantní marmeládou.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké vánoční cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RO7O
Moje poznámka
Linecké vánoční cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RO7O
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 7 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 8 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová česneková polévka
Neregistrovaný před 1 minutou
Rychlé asijské hovězí ramen nudle
Neregistrovaný před 8 minutami
Těsto na pizzu
Neregistrovaný před 15 minutami
Nivová pomazánka s mrkví a ořechy
Neregistrovaný před 17 minutami
Augustiniánský koktejl
Neregistrovaný před 19 minutami
Ptáčníkova houboroláda
Neregistrovaný před 34 minutami
Kmínka s drožďovými nočky
Neregistrovaný před 58 minutami
Bezé sopky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Bláznivý koláč ke kafíčku
Neregistrovaný před 1 hodinou
Cuketový chlebíček s pistáciemi
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
linecke vanocni cukrovi,
linecké cukroví z hery,
těsto na linecké cukroví top recepty,
vánoční linecké cukroví,
vanocni cukrovi linecke,
top recepty vánoční cukroví,
lepene vanocní cukroví,
vánoční cukroví recepty linecké,
lepene cukrovi,
recepty na vánoční cukrovi linecke,
vánoční cukroví z hery,
linecké těsto z hery,
vánoční linecké,
linecke vanocni,
vánoční cukroví lepené,
zdobení lineckého cukroví,
linecké ořechové těsto,
linecké cukroví zdobení,
linecke z hery,
linecké cukroví s polevou
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
marmeláda
Komentáře (4)