Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrový špíz v parním hrnci

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

faraonka faraonka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 492 kJ /
835 kcal
Bílkoviny126,00 g
Tuky31,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,57 g
Sodík 459 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrajime jatra a maso na kousky asi vite jak velke kdyz delate spiz. Krok 2: Cibuli nakrajet na 4dily a papriky na kousky vetsi aby sli napichovat a slaninu neboli spek taky na kousky ty se tam davaji jen aby to nebylo tak suche. Ale snist to muzete taky kdo to ma rad. Krok 3: Ted postupne napichuji na spejle stridave jak je libo. Na spejle proto protoze parni hrnec je z umele hmoty tak aby se neposkodil a taky proto ze spejli si ulomim podle velikosti nadoby. Krok 4: Tak to ted posypeme ze vsech stran dobrym grilovacim korenim. Krok 5: Vlozime do nadoby v parnim hrnci me to vychazi 4kusy do jedne nadoby tak mam obsazene dve nadoby tudiz dve patra. Krok 6: Naskrabu k tomu brambory nakrajim na pulmesicky a vlozim do posledni nadoby muze byt klidne plna udela se to i tak. Krok 7: Posypuje taky soli a grilovacim korenima taky treba nejakou cerstvou nati, petrzel. celer. jakou zrovna mame na zahradce. Krok 8: Tak a ted to hlavni : dolu dame nadobu s bramborama nad to ty dve se spizy a pokapeme tu horni olejem krasne nam stece pres vsechny naboby na parnim hrnci. Krok 9: Dame viko nastavime tak 30az40minut. Podavame na talir s tatarkou, kecupem a veskerou zeleninou co doma najdeme.

Zveřejněno 21. 12. 2009

Poznámka autorky faraonka

Snad jsem to napsala srozumitelne recept jsem nekde cetla na internetu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrový špíz v parním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91mB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrový špíz v parním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91mB

Komentáře (19)

Já bych takový starosti neměl,kdybych viděl tu špínu kolem do kola.
Asi bych spíš se zajímal o nějaký dobrý čistící prostředek.:-(

Já tedy parní hrnec nemám, ale ten recept si ukládám, protože špíz vypadá opravdu moc dobře:-))a posílám bodíka:-)):yes:

faraonka:těstoviny jsem ještě nezkoušela, ale rýže je výborná - klasicky na hrnek rýže jeden a půl hrnku vody, lžičku soli, kapku oleje a my jsme zvyklí hřebíček a příp. kousek cibule. Zapnu na 35 min. Po ukončení ještě ochutnám, zda je opravdu hotová.

Urcite me to chutna a brambory nejvic

:-/ zatím se pořád parnímu hrnci bráním. ale - pro žlučnikáře a dietáře - určitě neocenitelná věc.:yes:

Ne ta ruze u dcery na zahrade kupodivu ji tam maji 3rok a moc se o ni nestaraji.ja jim odtrhavam jen odkvetle kvety.

Mě taky ne, ale teď odbočím od vaření,jestli můžu, jak máte v záhlaví u profilu tu růži, to pěstujete opravdu Vy? Pokud Vás do března nenaštvu svými komentáři, tak bych přijel na školení o růžích. Mám to k Vám asi 25 km.Je to na Vás. Díky

samouku je to dobry nazor ja jsem to zkousela a nepovedlo se ani ryze ani testoviny

Faraonko, máte pravdu, s rýží a těstovinami je moc sr...Ty se do pařáku nehodí.Na to je lepší tzv.rýžovar, tam uvaříte prakticky zeleninovou rýži i rizoto a na těstoviny je ideální hrnec s vodou. Je to ovšem jen můj názor.

faraonko, vpravo nahoře u receptu je mezi jinými ikonka foťáčku, přes ni ty další fotky určitě vložíš.

Chtela jsem dat vice fotek ale nejde to dam to k memu profilu

Jeste jsem v mych poznamkach nasla .Muz v domacnosti-recepty parni hrnec podle toho jsem delala ty knedliky .Taky to tam vlozim az zdokumentuji.A jeste tu mamVareni.cz_varime v pare -tam jeto popsane perfektne.Jak pise samouk jde v tom vse akorat tastoviny se mi moc nevedly trvalo to dyl nez kdyz je varite ve vode .Ryze taky je tam jeste takova misticka n ryzi ale podle me je mala tak na 1az2 porce.Jinak hlavni nadoby co vidite na obrazku tak maji dirky proto je na ryzi jina nadobka ktera se vklada do te dirkate ale jak rikam je mala.Ale muze se nahradit vetsi jakakoliv ale plasova,nebot teplota pary je vysoka.

Taky mám parní hrnec a je to fakt dobrý pomocník. Vařim v něm jako samouk i knedlíky, brambory ani nesolím a jsou skvělé. Dobře popsáno je to tady
http://www.potravinova-alergie.info/clanek/parni-h...

Moc děkuji za odpovědi :-). Já nevím proč, ale měla jsem pocit, že je to na vaření rýže. :-8:-8 Tak jsem ráda, že vím, že je to dobrá věc. Díky. :-K

Devcata zadejte si parni hrnec recepty aje tam toho hodne

Tématické fráze:
recepty v parním hrnci, rýžovar recepty, těstoviny v parním hrnci, recepty pro parni hrnec, recepty k parnimu hrnci, vaření těstovin v parním hrnci, varime v parnim hrnci, recepty pro ryzovar, parní hrnec recepty, jatra varena v pare, vaření v parním hrnci, recepty rýžovar, vaříme pro žlučníkáře, dietně v parnim hrnci recepty, charakteristika drůbežího masa, rýžovar, kuchařka k parnímu hrnci, jak vařit těstoviny v parním hrnci, jak se vaří v parním hrnci, co se da vařit v parním hrnci

Suroviny:
játra drůbeží, maso vepřové, cibule, žampióny, paprika čerstvá červená, slanina, olej, koření grilovací, brambory

Přidat fotografie receptu