Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mánkova nadívaná kachna

Pomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji můžete například s bramborovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 210 min

230 min (20 min příprava + 210 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 281 kJ /
3 652 kcal
Bílkoviny234,63 g
Tuky267,96 g
Vláknina9,48 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 2,47 g
Sůl6,02 g
Sacharidy72,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu osušíme, osolíme i zevnitř a potřeme drceným kmínem. Krok 2: Nakrájíme rohlíky nebo veku, játra a plecko pomeleme. Krok 3: Rohlíky zvlhčíme v mléce, přidáme vajíčko, muškátový květ, namleté maso, stroužek česneku, zelenou petrželku, pepř, sůl a pořádně promícháme. Pokud se nám to zdá řídké, můžeme přidat trochu strouhanky. Touto nádivkou naplníme kachnu. Krok 4: Kachnu zašijeme nebo zajistíme jehlami, aby náplň nevytekla. Do pekáče položíme kousky sádla, jednu oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli a na to položíme kachnu. Krok 5: Podlijeme trochou vody a pečeme asi 3,5 hodiny na 150 °C. Asi po půlhodině pečení kachnu obrátíme na prsa a 40 minut před dopečením ji obrátíme zpět. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C, aby se propekla kůrčička. Po celou dobu pečení poléváme výpekem.

TIP: Jak připravit dokonalou pečenou kachnu

Zveřejněno 22. 12. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept mám od pana Mánka a mám jeho souhlas s uveřejněním na Topreceptech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mánkova nadívaná kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZPl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mánkova nadívaná kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZPl

Komentáře (25)

nadivka z prasačich goju pomletych muka majoranka pepr česnek nacpe sa to do kačeny a namisto kačeni citime goja to je dobra mnamka:-))

Kokoska:To budu móóc ráda!!!:-)

tento recept jsme měli hodně dlouho v oblíbených a dneska konečně na něj přišla řada a bude se realizovat,až upečem přidáme foto:-):-p:yes:

Jana1969 ;-) díky!

Delala jsem kachnu podle popisu ale miso perzelky jsem tam dala estragon a do nadivky pridala namleta jablka ,kachna byla super do zlatova a moc nam chutnala super recept moc diky Jana (Haskova) Eschrich:yes::yes::yes::-p:-D:yes::yes::-K:-K:-K

Ivusa díky:-8, prý fakt byla dobrá. Ta nádivka neměla chybu a že já teda vždy dělala jen z rohlíků. Ty bodíky patří panu Mánkovi;-)

Jani,ůžasná kachýnka,a ta nádivka radost pohledět.Škoda ,že jsme letos neměli kačenku.Mamka ji dělá/bez nádivky)každý rok na první svátek vánoční.Letos nějak pozapomněla...no je jí už 81.let a začíná dost zapomínat,hlavně že jsme byli všichni pospolu,dala bych nejradši 100 bodou:-)):-)):yes:

Tak to bych asi mohl i přes ten můj cholesterol je to krása a i přes tu obrazovku cítím tu vůni,dostat tohle na talíř chřaň ho bůh kdo by mi do něj sáhl,to byla legrace ale přeji dobrou chuť a šťastné a veselé vánoce všem lidem kteří se tu objeví. Ahoj Jirka.:-p

Jani já bych si tak dala kousek:-p nádhera:-K

Já bych se váma všema tak ráda podělila!!:-), hned bych vás pozvala na kachní hody;-)

Já si dám nádivku - děkuji:-D

já bych si prosila to pravé stehýnko ;-)

hafikov :-)):-D:-))

Tedy jani ta nemá chybu.A nebo snad jednu maličkou-není tady u mě doma:-D

Přidávám řez kachny, musela jsem počkat, až to schladne;-)

Tak v orlové se pečou kachničky a já nic nevím :-)) Super fotečka a boží ´´mana´´ :-))

Díky za bodíky, byla fakt pochválená moc i doma;-)

:-!:-)):yes::yes::yes: +6

Jak jeden jedlík prohlásil, že sní na posezení husu nebo kachnu, protože je dutá;-), tak o této se to říci nedá. Ale je pěkná, hezky upečená a zaslouží si bodíka :-p:yes:

Bibi, no, ona vlastně není pro mne, ale jen pro Pavlu, Láďu a babinu a zeťáka, já takové dobrůtky jen připravuji.:-( Dělám i jinačí nádivky, ale tuhle jsem včera našla a líbila se mi ta játra a plec v nádivce. Trochu mi vytekla, ale to je jen malý, technický detail;-) A pan Mánk mi hned poslal svolení do meilu, tak jsem ráda;-)

Jani, vy dneska kachničku jo:-? Mánka znám dobře z labužníka a z TV, dělá výborné ryby:-! Já budu dělat na 25 a 26/12 husu a taky jí budu nadívat. Dávám ti boda:yes: za realizaci i fotku-pomóct, slintám:-D

:-p:-p:yes::yes:

:-p:-p:-p tohleto mi nedělej - já si to dám do oblíbených a budu se chodit potajnu dívat, protože kdyby tohle viděl - a četl ten recept ten můj - tak bych hned musela někem běžet koupit kachničku a jatýrka.:-p:-p:-p:yes:

Příjď!!;-)

sakra, kachna...mňňam... jak malovaná, prosím si porcičku ;-)

Tématické fráze:
nádivka do kachny, nadívaná kachna, nádivka do kachny recept, náplň do kachny, kachna recepty, kachní nádivka, nadívaná husa, nadívaná kačena, kachna nadívaná, nadivana kachna recept, nádivka do kačeny, pečená kachna nadívaná, nádivka kachna, kachna nádivka, náplň do kačeny, pecena kachna s nadivkou, nádivka na kachnu, nádivka z rohlíků do kachny, nádivky do kachny, recept nadívaná kachna

Suroviny:
kachna, kmín drcený, sádlo, cibule, sůl, játra kachní, květ muškátový, plecko vepřové, česnek, petrželka zelená, mléko, pepř mletý, rohlík, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu