Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika (od Janičky)

Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen vy. Pokud ji dáte do nějaké pěkné skleničky, můžete ji darovat jako skvělý jedlý dárek. Stejně tak je ale výborná při výletech nebo na chalupu.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 200 min včetně zavaření

240 min (40 min příprava + 200 min tepelná úprava, včetně zavaření)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 187 kJ /
2 913 kcal
Bílkoviny464,08 g
Tuky106,86 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,69 g
Sodík 1,86 g
Sůl4,26 g
Sacharidy23,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso uvaříme a semeleme. Vývar dáme stranou. Krok 2: Játra semeleme syrová. Krok 3: Dohromady smícháme maso, játra, syrová vejce, sůl, pepř, nové koření a nastrouhaný muškátový oříšek. Krok 4: K tomu všemu přidáme cca 1 litr vývaru z masa. Krok 5: V mixéru vše řádně prošleháme. Krok 6: Plníme do skleniček asi do 2/3 výšky. Krok 7: Zavíčkujeme a vaříme 2 hodiny.

TIP: Jaké další jedlé dárky můžeme nachystat

Zveřejněno 22. 12. 2009

Poznámka autora clupmi

Nejlépe realizovat jako součást "zabíjačky". Ale není to podmínkou.

http://clupmi.blog.cz/0902/domaci-pastika

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika (od Janičky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOPr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika (od Janičky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOPr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Připravovali jsme stejně, ještě když jsme dělávali domácí zabíjačky, jen ten mixér nahradili naše ruce a museli jsme 1 hodinu "hňoucat". Měli jsme recept na 5 kg masa a dalo nám to celkem zabrat. Ale výsledek byl vynikající. Hotovou paštiku jsme mazali na chleba jen tak samotnou nebo jsme k ní přidali sádlo a nakrájenou cibuli a měli jsme z ní pomazánku. Jó, to byly časy! ;-)

zapomněla jsem - trochu podlit vodou!

Já ji dělám trochu jinak a vždy se podařila. Do pekáčku dám 1 kg jater, 30 dkg syrového vepř. masa na plátky a pokryji plátky syrového sádla.Maso mírně osolím a opepřím, přidám 2bobkové listy a asi 3 str. strouhaného česneku a párkrát strouhnu mušk.oříšek. Upeču. Je to hotové, když je maso do měkka upečené. Všechno pomelu a i s výpekem rozmíchám. Paštika je výborná-plním do 1/3 skleniček.

amdae: Do 2/3 - hmota se vařením nafoukne a při chladnutí opět klesne.

Zobrazit starší odpověď

Tu růžovou barvu docílíš pouze když tam přidáš trochu sanitru ( rychlosůl ) ta tam hold patří :yes:

Vše dle receptu a jemná, masovo-játrová chuť. Maso: bůček i s kůží 2x pomletý za syrova. Maso jsem vařil až při zavařování ve sklenicích. Druhé mletí byla hrůza-zacpávalo to mlýnek. Příště budu mlít až vařené maso.

Daida: děkuju za radu. Já s tím mixováním moc zkušenosti nemám, ale mlýnek mám momentálně pokažený.Příští týden udělám. Díky.:-K

scarlet: Já taky mlýnek nemám a maso raději nasekám v mixéru, je určitě jemnější a už se pak nemusí ještě přemixovávat.;-)

scarlet: Myslím si, že koupit dnes použitý, nebo i nový či zánovní mlýnek za pár korun na Bazošu, nebo Aukru by neměl být problém.
S horkovzdušnou troubou bohužel zkušenosti nemám.

Dobrý den,
mlýnek na maso momentálně nemám, myslíte, že by stačilo usekat v mixéru, jak jsou takové ty nože?
A ještě, nemá nikdo z vás zkušenosti se zavařováním v horkovzdušné troubě? Na jakou teplotu a jak dlouho?Děkuji.

Lucie: Stačí jen asi do 1/3 sklenice.

Dobrý den,mohu se zeptat zda jsou ty skleničky při vaření ponořené do půlky nebo jen dole je trochu vody?Děkuji:-)

Tuhle paštiku dělám uplně stejnou už několik let a je opravdu vynikající. Každému kdo rád tyhle dobroty jen a jen doporučuji!!!! :-)):-)):-))

jak ty pastiky prosím t zavařuješ, jsou sklenice celé ponořené nebo ne.
Mám pocit, že mi z toho podle chuti vyšlo "pečené maso " alespon chutove. Použila jsem buček možná byl masitější než je na paštiku dobré.

marketa: Těžko říct Markétko, je fakt, že má vypadat přesně tak, jako na obrázku. Je to moje skutečné reálné foto.

včera jsem ji dělala a někde jsem udělala:-(( chybičku.
Když jsem smíchala maso + jatra+ vajíčka + koření tak nádherně voněla uolně mi přopomněla dětství a zabíjačky.Ale po uvaření zešedla a vrh dokonce zhnědnul jako by se zažal "připalovat " a není tan žádné sádlo. voda byla trochu mastná tak nevím, poradí mi někdo?

Tématické fráze:
domácí paštika, domaci pastika z veproveho masa, recept na domací paštiku, zabijačková paštika, domácí zabijačková paštika, paštika z vepřového pečeného masa, domácí vepřová zabijačková paštika, zabíjačková paštika domácí, zabijackova domaci pastika, recept na pastiku, recept domácí paštika, zabíjačková paštika recept, domácí paštika z pečeného masa, domácí zabijačková paštika recepty, domácí paštika recept, paštika z vepřového masa, paštiky domácí recept, domácí paštiky, výborná domácí paštika, vepřová domácí paštika

Suroviny:
maso vepřové, játra vepřová, sůl, pepř, koření nové koření, ořech muškátový, vejce

Přidat fotografie receptu