Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pracny II

Pracny jsou absolutní vánoční klasika, která vydrží opravdu dlouho. Pokud tedy pracny hned nesníte. Pracny je nejlepší upéct o prvním adventu, na vánočním stole jsou pak proleželé a jen se rozplývají.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

karlulinka

Snadný

Doba přípravy 37 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 7 min

37 min (30 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 496 kJ /
2 987 kcal
Bílkoviny41,15 g
Tuky185,95 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy280,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vsypte do misky a zpracujte ve vláčné těsto. Nechte ho nejméně 6 hodin odpočinout v chladu, zabalené do potravinové fólie. Krok 2: Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Krok 3: Do připravených formiček vtlačujte těsto, ale neplňte je až po okraj – nechte ve sladké hmotě malý důlek: při pečení tlapičky vyběhnou a kdyby byly moc silné, nemusely by se úplně propéct. Krok 4: Pečte zhruba 5–7 minut, okraj pracen má být zlatavý. Vyklopte je za horka. Krok 5: Nakonec obalujte ještě horké v cukru.

TIP: Desatero: Pracny - odpovědi na otázky

Zveřejněno 26. 12. 2009

Poznámka autorky karlulinka

Klasické plechové formičky je před plněním lepší vymáznout máslem nebo olejem. Naopak silikonové formičky se vymazávat nemají – jen tak vynikne kresba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pracny II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91PZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pracny II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91PZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Výborné - jiné už péct nebudu :-K

Musím formičky vymazávat a dají se dobře vyklepnout?

Tohle jsou ty nejlepší pracny, jaké jsem jedla.:-p Kdysi jsem měla recept na pracny ze sádla. Byli velice křehké, ale moc sladké a přeci jen to sádlo bylo trochu cítit. Hledala jsem podobný recept, protože sádlo vám udělá opravdu křehké těsto. Tady je jen trocha a to je přesně ono!!! Opravdu výborné, divím se, že není více kladných komentářů. Zřejmě to sádlo odradí. Já říkám upečte si je a sami uvidíte;-)

:-p:yes:+2

Tématické fráze:
křehké pracny, pracny ze sádla, pracny křehké, nejlepší recept na pracny, recept na pracny ze sádla, mandlové pracny, pracny se sadlem, medvědí pracny ze sádla, medvedi tlapky recept, křehké cukroví pracny, medvědí tlapky ze sádla, pracny hned měkké, jaké těsto na medvědí tlapky, medvedi tlapky z tatranek, nejlepší pracny, pracny ze ze sádla, nejlepší recept na pracny z tatranek, křehké pracny recept, medvědí pracny z tatranek, pracny ii

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, ořechy, mouka hladká, sádlo, koření hřebíček, skořice, kakao

Přidat fotografie receptu