Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 405 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,41 g |
Tuky | 45,87 g |
Vláknina | 20,88 g |
Cholesterol | 556 mg |
Sodík | 473 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 45,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve nakrájíme 2 cibule na měsíčky a dáme ji osmažit pěkně dohněda.
Krok 2: Maso nakrojíme na plát, přes igelitový pytlík pořádně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z vnitřní strany natřeme rozmačkaným česnekem a kremžskou hořčicí.
Krok 3: Začneme plnit: anglická slanina, zelné listy, královský sýr, salám na kolečka, nasypeme usmaženou cibulku a navrch kousky z většího množství červené papriky.
Krok 4: Roládu stočíme, zachytíme ji kovovými jehlami, pevně omotáme nití a jehly vyndáme.
Krok 5: Dáme do pekáčku, potřeme ji znovu kremžskou hořčicí a navrch položíme pár malých plátků másla, kolem poházíme poslední pokrájenou cibuli a zbytek červené papriky na kousky, zalijeme 250 ml vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
Krok 6: Po hodině pečení, kdy jsme párkrát polévali, pekáč vyndáme, roládu posypeme trochou kmínu, ve vodě rozmícháme solamyl, kterým zalijeme a ještě přidáme smetanu.
Krok 7: Promícháme a dáme ještě tak na 15 minut zapéct, hotovou roládu necháme 10 minut zchladnout, až pak ji nakrájíme.
Zveřejněno 27. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOgr
Moje poznámka
Vepřová roláda na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOgr
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 12 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 14 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlá borůvková bublanina
Neregistrovaný před 9 minutami
Holandský řízek podle ČSN
Neregistrovaný před 19 minutami
Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)
Neregistrovaný před 44 minutami
Pečené placičky z květáku, šunky a sýru
Neregistrovaný před 56 minutami
"Vylepšené" bramborové knedlíky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vepřové v bramborové omáčce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Koláče po babičce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová roláda,
vepřová roláda na smetaně,
vepřové na smetaně,
vepřové rolády na smetaně,
roláda z vepřového plecka,
veprova rolada z plecka,
rolada z plecka,
kuřecí roláda na smetaně,
roláda na smetaně,
vepřová na smetaně,
vepřové a smetane,
jak nakrojit roladu z plece,
vepřová roláda ve slanině,
rolády na smetaně,
veprove plecko na smetane,
jak nakrojit maso na roládu,
roláda recept vepřová,
vepřová roláda recept,
recept vepřové maso na paprice dietní,
vepřová roláda plněná jak jí péct
Suroviny:
plecko vepřové,
slanina anglická,
sýr královský,
salám měkký,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
hořčice kremžská,
smetana,
solamyl,
pepř,
sůl,
kmín celý,
máslo
Komentáře (12)