Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové řezy

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 487 kJ /
7 048 kcal
Bílkoviny117,27 g
Tuky296,63 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 2,62 g
Sodík 910 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy970,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme po lžících studenou vodu, mleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a mouko vysypaný plech a upečeme. Krok 2: Z mléka, mouky a žloutků uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Pak utřeme máslo s práškovým cukrem a 1/2 balíčkem vanilkového cukru. Vše zamícháme do kaše, kterou dáme na upečené těsto a rovnoměrně u hladíme stěrkou. Krok 3: Z bílků, krupicového cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru ušleháme nad párou hustou kaši a natřeme na první náplň. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou a necháme odležet. Až druhý den krájíme na čtverce nebo obdélníky.

TIP: Jak dlouho vydrží zbylé bílky v lednici?

Zveřejněno 23. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Eliza: Tak je vynechte

"Žloutkové řezy"
No, od nepaměti se tento název používal pro kremšnity :-p

Žloutkové řezy: suroviny/mimo jiné/-4 vejce, náplň-5 žloutků, 5 bílků=5 celých vajec. V tomto případě nechápu název "Žloutkové řezy"! Přemýšlejte, než něco zveřejníte!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no:

Hanče: spíš vy byste měla přemýšlet, než něco zveřejníte. Raději desetkrát přečíst než jednou napsat.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Martina: 4 žloutky jsou jen do těsta, náplň je psaná v postupu zvlášť ;-)

Nechápu. Ze čtyř vajec v seznamu surovin použiju nějaké žloutky na těsto a pět žloutků na náplň. Matika mi nikdy nešla, ale do čtyř ještě umím.

Tento recept mám hodně dlouho napsaný ještě ve starém sešitě,kde jsem si psala recepty,když jsem začínala s pečením.Oblíbený zákusek u mého taťky(teď ,když ho peču ,tak to mám vzpomínku na něj).Je to dost kalorická bomba a náročné na vajíčka.Slepice nosí,tak si to mohu dovolit upéct.Minulý týden jsem pekla měli jsme návštěvu,plech zmizel bleskovou rychlostí.Nechávám ztuhnout jen dvě hoďky,úplně to stačí.Mažu ještě marmeládou:-)

Hani, ty máš tak kouzelné nádobíčko...:-) Řezy bych zkusila, ale nemůžeme ořechy, tak budu hledat dál...;-)

Žloutkové řezy musíme nechat do druhého dne ztuhnout, mě se to nepodařilo uchránit před rodinou .Řezy nám moc chutnaly, dělala jsem ještě jeden recept, ale tyhle jsou lepší:yes: +

Hanko řezy k nakousnutí a ta konvička / hrneček ? / vzadu přímo k sežrání ;-):-)) Je to za bodík :yes:

Tématické fráze:
žloudkové řezy, žloutkové řezy listové originál, ořechový žloutkový řez, jarní řezy, babiččin žloutkový řez, kremšnity, žlotkové řezy, vánoční cukroví žloutkový řez, kremšnity z lístového těsta, jarní žloutkový řez, jarní řezy recept, recept na jarní řezy, zloudkove rezy recept, žloutkové věnečky recept, jarní řez recept, vánoční cukroví žloutkové, zloutkovy rez s orechy, žloudkový řez, žloutkovéřezy, ořechové tyčinky se žloutkovou polevou

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, voda, ořechy mleté, mouka hrubá, prášek do pečiva, mléko, mouka hladká, žloutek, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, bílek, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu