Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Menu na Nový rok

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso, nejlépe z kýty, dobře odblaníme a pak ho nakrájíme na menší kousky, asi tak jako na ražniči. Dáme do misky, raději porcelánové, protože ta nepřebírá pachy a zalijeme stolním olejem, 3-4 lžíce, záleží na množství masa a přidáme koření divočina. Vše řádně promneme a necháme uležet přes noc, klidně i déle. Krok 2: Pak tuto směs v dostatečném předstihu přineseme do kuchyně, aby nebyla na smažení příliš studená, osolíme ji a pak na sádle nebo oleji prudce osmažíme. Podáváme k tomu opečené brambory a zeleninovou oblohu, volské oko, šunku, kdo chce, může přidat také naložené houby.

Zveřejněno 28. 12. 2009

Poznámka autorky yanull

Toto děláme většinou na Nový rok, kdy nemá být podle tradice nic od peří, aby nám neuletělo štěstí. No ono nemá kolikrát uletět co, ale tradice je tradice. :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Menu na Nový rok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7zA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Menu na Nový rok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7zA

Komentáře (15)

:yes::yes::yes::-Q:-K:-K

Děkuji Doogovi za důvěru, že ke mně připojil svůj skvost :-p:-! a děvčata, nebojte, my se o bodíky nepopereme, děkujeme a oba si vašich ocenění vážíme :-8:-):-K

Doogo ty stromečky nemají chybu.:-O:-K:-K

Tak a teď se Ti yanull omlouvám, já myslela, že je to všechno Dooga, samozřejmě ten bodík patří i Tobě ;-):-))

Doogo, to je přímo umělecké dílo:-O, máš to krásně naaranžované a nepochybuji, že i výborné a ještě k tomu připravené v mém oblíbeném " líném" hrnci:-)) je to jasný a velký +:yes::-)

Dooga, proč vy chlapi jste na vaření většinou lepší, než ženské? Sama nevím, ale už můj otec vařil, jak pán Bůh. Krásná fantazie, moc hezké!!:yes:

Dooga :-*:-*:yes::yes::yes:, já se snad tomu PH ani bránit nebudu, i když tady jde o kuchaře ne o hrnec :-D;-):-p

Tak jsen dnes na Nový rok vyzkoušel. Poprvé jsem dělal zvěřinu - jelení kýtu. Naložené bylo necelý den. Ale dělal jsem v pomalém hrnci a přidal pár sterilovaných žampionů. A výsledek - boule za ušima. :yes: Fakt výborné. Přidávám foto.

Jani, zvěřinu bych si určitě da.:-p:-p;-). :-!:-)):yes::yes::-K +7

Děkuji za bodíčky :-);-):-K

No to je nádhera, koukám a opět slintám :-O Bodík je zaslouženě Tvů, Jani :yes: +5

Jani, máš pravdu, ceny tohoto masa odradí, ale já naštěstí nejsem na obchodu závislá, vždy kousek srnčího dostaneme a jsem tomu ráda. Je to příjemná změna v jídelníčku, ale kdybych ho neměla, určitě bych použila maso jiné.

Spagi, určitě, jde o to, že bych někdy chtěla vyzkoušet i jiné maso. V restauraci raději moc ne, musím to někdy prubnout.;-)

Já myslím, že stejně dobré to bude z kvalitního hovězího i vepřového :-p:-p, paráda :yes:

Krásná tradice:-)), Jani. Jen to maso..ehm no, sice asi teď všude je, ale ty ceny, berou mne mrákoty!:-)) Kousek třeba jehněčího, zrovna před chvílí jsem se dívala, kolem 390 kč, no asi spadli z višně, né?:-O A dančí jsem teda neviděla:-/. Ale máš to opravdu krásně naservírováno a věřím, že to musí být lahůdka:-p:yes:

Tématické fráze:
co se vaří na nový rok, menu na nový rok, co vařit na nový rok, co se jí na nový rok, recepty na nový rok, co uvarit na novy rok, tradice na nový rok, tradiční jídla na nový rok, jídlo na nový rok, tradiční recepty na nový rok, recept na novy rok, novy rok menu, menu nový rok, jak naporcovat daňka, nový rok, vaření na nový rok, nový rok recepty, srnčí ražniči, maso na nový rok, nový rok tradice

Suroviny:
maso srnčí, olej, koření na divočinu

Přidat fotografie receptu