Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční vinná klobása

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 900 kJ /
2 366 kcal
Bílkoviny124,28 g
Tuky150,24 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 4,64 g
Sůl11,19 g
Sacharidy118,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200°C, zapékací formu vyložíme pečícím papírem. Krok 2: Do připravené formy stočíme vinnou klobásu a vložíme ji do rozehřáté trouby ještě dřív, než začneme dělat těsto. Klobása se zpevní a bude mít krásnou barvu. Krok 3: Cibuli rozkrojíme na poloviny a ty pak nakrájíme na tenké plátky. Krok 4: Ve vyšší pánvi v rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Pak snížíme plamen a cibulku smažíme pozvolna doměkka, aby získala karamelovou barvu. Krok 5: Na závěr ji poprášíme hladkou moukou a přidáme balzamikový ocet. Krok 6: K cibulce přidáme nasekaný nebo sušený tymián, sůl a pepř. Vmícháme zakysanou smetanu, vejce a čerstvé listy předem dobře propraného špenátu. Krok 7: Do formy s opečenou vinnou klobásou nalijeme cibulovou směs a vrátíme ji zpátky do trouby. Krok 8: Pečeme asi 25 minut. Hotový koláč musí být pevný, se zlatavou barvou na povrchu.

TIP: Jak připravit vinnou klobásu

Zveřejněno 29. 12. 2009

Poznámka autorky Papunka

ZDROJ: časopis Gurmán

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční vinná klobása

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Q4v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční vinná klobása

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Q4v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

:yes::yes::yes::-K - moc se mi to líbí a putuje v oblíbené recepty...:-p

MartinaB - tak to jsem ráda, že chutnalo :-K, to je hodně důležitý. Děkuji také za bodík.

Je to bašta:yes::-p
Bodíky jsou tvoje a já zazářila ;-)před návštěvou:-))i když jsem do toho dala špenát mražený (tedy ne ten mixovaný).
Díky:-K

Ruzenka :-K 29. 12. 2009 18:45
:-K

Vypadá to veeellliiice krásně,to musíme zkusit.Bokík na víc.Dík za recept.Ríša.:-K

Papunko, moc pěkný recept, který někdy vyzkouším;-)Dávám ti boda:yes:

:yes: +2

Děkuji :-)

Evi, tak koukám, co všechno se dá dělat z vinné klobásy. Je to až k nevíře a tvůj recept je super.;-):yes:

Tématické fráze:
vinná klobása, jak připravit vinnou klobásu, vinná klobása recept, vinná klobása v troubě, zapékací klobásy, recepty vinná klobása v troubě, smažení vinné klobásy, zapékací klobása, recept vinná klobása v troubě, vinná klobása z trouby, jak smažit vinnou klobásu, smažení vinných klobás, vinná klobása se špenátem, jak smažit vinné klobásy, jak připravit vinou klobasu, vinná klobása pečená v troubě se smetanou, opečená vinná klobása, klobasa, vinná klobása pečená v troubě, vinná klobása recepty

Suroviny:
klobása vinná, cibule, olej, mouka hladká, ocet balsamiko, tymián čerstvý, smetana zakysaná, vejce, špenát listový, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu