Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje zelňáky

Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu. Vyzkoušejte je třeba i z menší dávky, neprohloupíte.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rendulka rendulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie40 430 kJ /
9 663 kcal
Bílkoviny180,03 g
Tuky662,50 g
Vláknina30,05 g
Cholesterol 575 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,04 g
Sacharidy730,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Škvarky a vymačkané zelí pomeleme v mlýnku na maso. Krok 2: V míse vše zpracujeme na těsto. Vyválíme na tloušťku o síle do 1 cm. Vykrajujeme formičkou na koblihy kolečka. Krok 3: Pečeme při 220 °C dokud nezezlátnou. Mohou být i tmavší, jsou tak oblíbenější.

TIP: Další osvědčené recepty se škvarky

Zveřejněno 30. 12. 2009

Poznámka autorky rendulka

Při válení dost podsypu, pak jde krásně vykrajovat. Množství vyjde na cca150 koleček

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVwM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVwM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-)zelí připraveno,škvarky už překáží v lednici,v troubě peče koláč,tak bude rozpálená;-)Jdu na to! Děkuji !:yes:

rendulka:Pred chviličkou som dopiekla. Sú jednoducho báječné...(zelí aj škvarky som len posekala)ešte sú vlažné, ale miznú závratnou rýchlosťou. Ďakujem za skvelý recept! :yes:

milá Kroupovko,tak tos mě potěšila,jsou opravdu dobrý.

Renato, až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes. Je to nejlepší co znám, k pivu, vínu i jinak.:yes:

Tak tomu bych neodolala, ikdybych držela přísnou dietu:-) To bych zhřešila určitě. Zelňáky zbožňuji!!!:yes:6.

No teda,já má chuť,jen nemám doma škvarečky:-S,tak to musí počkat po novém roce,určitě vyzkouším,ukládám.:-p

Vyzerá to skvele...;-)

No, to je zase bomba!!! Že bych to prubla ještě zítra? Nádhera!!:-K:yes:

Rendulko, dělám stejně, jen dělám čtverce;-) a protože je móc dobře znám, dávám ti první bodík:yes:

Tématické fráze:
zelňáky, nejlepší zelňáky, zelňáky recept, zelňáky z kyselého zelí, hrnec zelňák, zelnak, recept zelnaky, top recepty zelňáky, recept na zelnaky, zelnáky se škvarkama, jihočeské zelníky, skvarkove zelnaky, zdravé zelnaky, recepty na zelňáky, moje recepty, dobré zelnáky, recepty zelňáky, zelnák hrnec, jihočeské zelňáky, zelnaky se skvarky

Suroviny:
škvarky, mouka hladká, zelí kysané, sádlo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu