Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bliny

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvajs Yvajs

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 197 kJ /
764 kcal
Bílkoviny36,11 g
Tuky18,22 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy111,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme těsto jako na lívance, necháme stát, až těsto trochu nakyne. Krok 2: Pak smažíme malé bliny na lívanečníku. Krok 3: Jeden pomažeme marmeládou, nutelou a druhým přiklopíme, pocukrujeme a podáváme horké. Krok 4: Kdo chce, může dělat větší lívance, a plníme naslano.

Zveřejněno 6. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bliny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYEJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bliny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYEJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

samouk: Samouk má pravdu, bliny jsou lívanečky s "nákladem" nahoře. Plněné jsou pelmeně nebo pirožky.

bliny jsou z pohankove mouky ne z hladke...

Samouku, je to možné, děkuji za informace.Já mám v mojí kuchařce recept na bliny z nudlového těsta, je opsaný někdy před 20 lety z časopisu.

Marybar, - zřejmě jste se spletla, bliny se nedělají z nudlového těsta a už vůbec ne plněné.Myslím,že jste myslela pelmeně.
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení

Bliny znám taky s masovou nádivkou, ale i na sladko - dělá nám je příbuzná rodilá Ukrajinka, ale sama říká, že těch variant je strašně moc, takže i tyhle určitě jsou výborné :-p:yes:

tento recept i název mám z kuchařské knihy Jak jsem vařil pro Vlastu Buriana,myslím že knihu napsal Treibal ale už si nejsem jistá.Recept mě zaujal právě pro jednoduchost a hlavně všem chutná:-8

Bliny se hodně připravují v ruské kuchyni.Připravují se jinak, v podstatě z nudlového těsta vykrajované čtverečky, plněné masovou směsí a vařené.Tento recept mne inspiroval.:-p

Bože, čtu "blbiny" místo bliny!:-)) To musí být docela syté, že? :yes:, Jednoduché a rychlé, je to za plus!:yes:

já je,když nemám moc času dělám třeba z jogurtu,nebo zakysanky,lehce ji naředím mlékem,přidám vajíčko,mouku a smažím..

Tématické fráze:
ruské bliny, recept na ruske bliny, recept na ruske bliny, blin, co jsou bliny, bezmasé recepty, pánev na ruské ořechy, ruské bliny recept, ruský blin, ruské bliny recepty, jednoduché lívance, bliny-recept, co jsou to bliny, bliny s kaviárem, testo na bliny, lívance vlasty buriana, ruské lívance, ruská jídla, ruské ořechy recept, rusky bliny

Suroviny:
mouka hladká, vejce, kvasnice, mléko, sůl, marmeláda, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu