Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bochník se sýrem a cibulí

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Středně náročný

Doba přípravy 90 min.těsto, 45 min kynutí , 25-30 min. pečení

90 min.těsto, 45 min kynutí , 25-30 min. pečení

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 545 kJ /
1 325 kcal
Bílkoviny55,89 g
Tuky49,86 g
Vláknina13,08 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 4,03 g
Sůl9,88 g
Sacharidy157,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu, mléko, koření, mouku a droždí dáme do pekárny na program "TĚSTO". Krok 2: Cibuli nakrájíme najemno a Čedar nastrouháme nahrubo. Chvilku před dokončením míchání, cibuli a 100g sýru přidáme do pekárny. Krok 3: Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, krátce prohněteme a rozdělíme na 8 stejných dílů. vZ dílů vyválíme koule a sedm jich rozmístíme dokola v kulaté dorové formě. Sedmou dáme do středu. Přikryjeme a necháme 45 minut kynout. Krok 4: Pak potřeme mlékem a posypeme zbytkem Čedaru. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 25 - 30 minut.

Zveřejněno 6. 1. 2010

Poznámka autora Dooga

Recept byl použit z knihy 100 receptů pro domácí pekárnu - Vicki Smallwood

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochník se sýrem a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qn1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochník se sýrem a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qn1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Doogo::-pNeměla jsem kayenský pepř,tak jsem dala obyčejný černý pepř a místo sušeného mléka(to kupuji hrozně málo,ono hodně rychle zatvrdne ,když se s ním nic nedělá)dala sypkou smetanu do kávy a chtěla bych se zeptat proč se to tam dává???.Jinak chlebík moc dobrý!!!!:yes:Krásně nadýchný a moc chutný.:-)

Nápaditý recept. :-!:-)):yes::yes::yes: +14

Vypadá to super, jen na jedné fotce-těsto vyválíme na 7 stejných dílů a počítám osm :-D čtu špatně, nebo špatně počítám :-D. Ne sranda, však to je jedno, 7 nebo osm :-)Doogo, letí boďan, za krásnou práci tvých rukou :-8

:yes:Vypadá lákavě! (Prosím, co znamená ta jednička na konci surovin?)

Ale Cardanko, pekárna není nutná, to těsto můžeš uhníst jakkoli. V pekárně to dá míň práce, těsto se tam uhněte a i vykyne. :-8
Aspoň v té naší, prý existují pekárny bez kynutí, já ji ještě neviděl. V něčem je halt ta Amerika sto let za opicema.;-(

Bohužel pekárnu nemám, leč receptík je velmi lákavý:-p;-):yes:9.bodík

Ty jeden pekaříku!! To je nádhera!!:-O:yes:

V receptu to není psané, ale já jsem jí pro jistotu trochu vymázl.

Určitě zkusím.:yes:

Doogo a tu formu si vymazal nebo ne?

Přesně tak. Forma je rovná. Toto se ti vytvoří z těch koulí těsta. ;-)

Doogo,je to velice lákavé.Asi o víkendu upeču.;-):-pA posílám bod.

Bibinko - je to dělané v rovné, ty bufničky nahoře jsou z toho, jak je těsto rozdělené na 7 dílů ;-)

Moc hezké :yes::yes:;-)

Doogo,to se mi to líbí, to musím udělat, jen nemám takovou krásnou formu, mám jen rovnou-škoda, tvar nebude tak pěknej jako máš ty, ale na chuti to znát nebude-teda jestli se mi povede. Dávám ti 2.bodíka:yes:

Já myslím, že tím asi nic nezkazíš.

Tématické fráze:
bochník chleba se sýrem, co udělat se sýrem čedarem, co znamena v receptu kl a pl, co znamená pl v pečení, kynute pecivo se syrem, cena polotučného mléka, jak udělat bochník, bochník chleba zapečený se sýrem, co znamená kl při peceni, čedarové krekry recept, bochník z listového těsta, kl v receptu, 1 kl co to znamena, co znamená v receptu kl, co je u peceni kl, bochníky, peceni kl, když nejím cibuli ani v jídle, sýr v bochníku chleba, domaci chleba se syrem a cibulkou

Suroviny:
voda, mléko sušené polotučné, sůl, cukr, olej slunečnicový, tymián sušený, koření oregáno sušené, pepř cayenský, mouka hladká, droždí sušené, cibule, sýr chedar, mléko

Přidat fotografie receptu