Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s dijonskými fazolkami

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 252 kJ /
1 972 kcal
Bílkoviny362,70 g
Tuky43,70 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 876 mg
Sodík 5,69 g
Sůl14,21 g
Sacharidy21,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky zlehka naklepeme a každou porci pokrájíme na tři části. Krok 2: Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dohněda. Krok 3: Potom snížíme teplotu a dopékáme, celkově asi 10 minut. Krok 4: Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Krok 5: Do výpeku přidáme máslo, necháme rozehřát, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou (asi 250 ml). Krok 6: V bublající omáčce rozpustíme dijonskou hořčici a bujónovou kostku, poté přidáme našikmo, asi na 3 cm délky pokrájené fazolové lusky, přikryjeme pokličkou a na mírné teplotě podusíme 10 minut. Krok 7: Přidáme proužky sušené šunky, vrátíme opečené maso, dochutíme a necháme pod pokličkou prohřát.

Zveřejněno 7. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s dijonskými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxy5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s dijonskými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxy5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Eli, moc hezký recept. :-!:-)):yes::yes::-K +11

Eli, skvělý recept!:yes:+9.

Elizo:-)děláš chutě:-p:-D.Schwarwaldskou miluju:-8(a to opravdu:-p),kuřecí by se u nás našlo,jen ty fazolky bych v tom jedla sama;-(.Boďka je tvá,díky za rychlý receptík a jako vždy-fotky radost pohledět;-).

Bombastic!!!;-);-);-)
Beautiful!!!:-K:-K:-K

:-p:-p:yes:

Vypadá to velmi chutně.Ukládám a posílám bodík:yes:

Tome a Bibi - děkuju...:-)

Eli, pro mě delikateska;-)miluju fazolky a v téhle úpravě to vypadá moc pěkně, takže 3.bodík jasnej a velkej:yes:

No tak to je zase výtvor oku a chuťovým pohárkům lahodící ...;-) Eli, máš první bodík :yes: +1

Tématické fráze:
kuřecí s fazolkami, kuřecí maso s fazolkami, kuřecí steak na fazolkách, kureci steak, kuřecí steaky recepty, fazolové lusky ploché, ploché fazolové lusky, kureci maso s fazolkama, ploché fazolky, kuřecí steak recept, fazolové lusky ploché recept, drůbeží maso s fazolkami, kuřecí steak videorecept, jak udelat kureci ateak, kuřecí s fazolkama, fazole s kuřecí recepty, kuřecí steaky s fazolkou, kuřecí s fazolkami recept, steak, kuřecí steak recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, lusky fazolové, šunka schwarzwaldská, hořčice dijonská, mouka hladká, máslo, bujón, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu