Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 174 kJ / 1 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,93 g |
| Tuky | 12,14 g |
| Vláknina | 14,68 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 339,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ a rozšľahané vajce. S múkou vypracujeme cesto, rozdelíme na 8 častí, ušúľame "hadov" hrubých cca 2 cm. Pokrájame na cca 2,5 cm dlhé kúsky, ak máme náladu, pomocou vidličky vyrobíme klasický tvar. Nenechávame stáť a hneď hádžeme do vriacej vody. Varíme vo veľkom množstve vody na dvakrát toto množstvo. Keď vyplávu, vyberáme, sú uvarené.
Krok 2: Mastíme masťou, olejom, maslom...
Krok 3: Na tanieri gnocchi prelejeme omáčkou, duseným špenátom, posypeme škvarkami zo slaniny, príp. opečenou šunkou alebo podávame, ako nám chutí.
Zveřejněno 8. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8GE
Moje poznámka
Moje gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8GE
Nejnovější recepty
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 46 minutami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Polévka s kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 1 hodinou
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 7 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 8 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 9 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 11 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 11 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 13 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 14 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
gnocchi,
gnocchi recept,
vyroba gnocchi,
domácí gnocchi,
domácí gnocchi recept,
gnocchi hlavní jídlo recept,
knochi,
recept na gnocchi,
gnocchi výroba,
recept gnocchi,
gnocchi recepty,
výroba gnochi,
recepty gnocchi,
recept na domácí gnocchi,
vyroba gnoci,
gnocchi domácí,
jak uvarit gnocchi,
jak se vaří gnocchi,
gnocchi recept domácí,
gnoci
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
krupice dětská,
Komentáře (27)
Ďakujem a zdravím.
K tým gnocchi - postavím do najväčšieho hrnca vodu vrieť a až potom začnem robiť cesto. Klasika - ako zemiakové knedlíky, cesto nesmie stáť, redne, preto treba svižne pracovať. Ale to určite vieš...Zdravím!