Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pštrosí steak ve slaninovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením STEAK a dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin. Krok 2: Uzenou slaninou poté vytvoříme okolo steaků „kabátek“, který zajistíme režnou nití. Krok 3: Steaky po uležení a obalení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce, a zprudka opékáme z každé strany cca 4-5 minut. Krok 4: Poté necháme přikryté „ tzv. dojít “ cca 5-10 minut. Příloha americké brambory. Jako lahodná zeleninová příloha BABY karotka na másle.

Zveřejněno 10. 1. 2010

Poznámka autora Colombo65

Zdroj masa:

Vánoční trhy na BVV Brno – stánek fy. Pštrosí farma Doubravice nad Svitavou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštrosí steak ve slaninovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81no

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pštrosí steak ve slaninovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81no

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Jelikož se pštrosí maso jen tak sehnat nedá, chápu, že tu není téměř žádné hodnocení, jestli to opravdu chutnalo nebo ne. Jsem z této úpravy pštrosího masa lehce zklamaná. Maso bylo tužší, než by steak měl být, jinak se to celkem dalo :-)

Vzhledem k tomu ze mám doma cca 42kg v mrazáku tak za tento tento recept jsem hodně vďečný. Pštrosi jsme měli 3 už máme jen 2 a dokonce nám začly snášet i vajíčka :-)

:yes:

Pštrosí steak jsem neměla ještě možnost ochutnat, když o něm slyším,, vždy si vzpomenu na film Dědictví :-), ale to jídlo musí být famózní. Dávám bodík.:yes: Někde jsem četla, že chov pštrosů je docela výnosný, protože z něj se zpracuje naprosto vše, od masa, přes kůži, až po žádané peří. Ale doma bych ho nechtěla;-):-D

Já tady u nás někde pštrosí masíčko viděla, ale nevím kde..., každopádně :-p:yes:

Musí to být výborný, jen bych musela ty pštrosy sama pěstovat:-Dtady nejsou široko, daleko. Bodíka však dávám, je to delikatesa:yes:

... jak říká můj stréc z Vracova "tož kurňa, nekůřím, tož si možu kůpit neco dobrého" !!!;-);-);-)

Věřím, že to je výborné, slyšela jsem už o tom od známých...ale ta cena by mne asi odradila...jinak samozřejmě bodík a to i za krásné fotky:yes:+3.

Pštrosí maso jsme kdysi dělali na zahradním grilu a bylo to velice výborné. Je to chutné maso, které mně připomíná trošičku kousek z vepřového a kousek z hovězího masa. Delikatesa:-p:-p:-p Dávám bod, protože to musí být výborné jídlo.

:yes::yes:

Tématické fráze:
pštrosí maso, pštrosí maso recepty, pštros recept, pštros recepty, recepty z pštrosího masa, příprava pštrosího masa, pštrosí maso recept, recepty pstrosi maso, pštrosí recepty, úprava pštrosího masa, pstrosi maso na grilu, pstrosi farma doubravice, recept pštrosí maso, recepty na pštrosa, steak z pštrosího masa, recepty z pštrosa, recept pštros, recepty na pštrosí maso, pstrosí farma, pštrosí maso uprava

Suroviny:
maso pštrosí, slanina uzená, olej olivový,

Přidat fotografie receptu