Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové řezy snů

Pokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový krém, který celý moučník zvláční.

Hodnocení receptu je 5,0 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby vaření Salka

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby vaření Salka)

Suroviny pro 1 dávka

Pro 6-8 osob

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 581 kJ /
7 070 kcal
Bílkoviny97,19 g
Tuky448,66 g
Vláknina22,96 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 679 mg
Sůl2,23 g
Sacharidy649,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salko uvaříme, buď 1 hodinu v tlakovém hrnci, nebo 2 hodiny v klasickém hrnci (celou neotevřenou plechovku). Krok 2: Na spodní piškot uleháme vejce a krupicový cukr, pak přidáme olej, 250 ml mléka, mouku, prášek do pečiva, kakao a vymícháme těsto. Krok 3: Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 20-30 minut. Krok 4: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 5: Uvaříme náplň:
500 ml mléka smícháme s oběma pudinky, dvěma vanilkovými cukry a vaříme do zhoustnutí. Krok 6: Do ještě teplého pudinku zamícháme 150 g másla a vše nalijeme na částečně vychladlé těsto. Krok 7: Na pudink naskládáme sušenky BeBe a necháme aspoň hodinu ztuhnout. Krok 8: Krém: Vychlazené Salko vyšleháme s 200 g másla. Namažeme na sušenky a polijeme čokoládovou polevou, popřípadě můžeme strouhanou čokoládou jen posypat.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 11. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Magazín Albert-leden 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové řezy snů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANzz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové řezy snů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANzz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (117)

martiline: Tak to mám velkou radost :-)

Jana Dorazinová-Remková: asi ano, ale mám zkušenost z jiných receptů, že uprostřed zůstává piškotek dlouho tvrdý, když není zvlhčený

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tak už jsou připraveny na zítřejší velikonoční pondělí :-). Jsou výborné. Dělala jsem je již několikrát pro slavnostnější příležitosti a vždy moc chutnaly :-) ...

Jana : bodík asi ne, jako neregistrovaná, ale moc děkuji za vyzkoušení:-)

:-psuper zákusek,moc nám chutnal;-),posílám bodíktravja01@seznam.cz

chlebačka: Budu zvědavá!!:-))

chlebačka 30. 3. 2013 09:40
Dnes to jdu zkusit a tak jsem zvědavá už jsem něco napekla tak uvidím dám pak vědět jaký byl výsledk:-)):-))

Ajka:;-) to mne moc těší:-)

Výborná chutná celé rodině:-)):yes:

mischelinka: díky moc za fotečky! Jsem ráda, že jsi vyzkoušela:-)

Jsou výborné:yes:Dělala jsem z poloviční dávky do dortové formy a dovolila jsem si přidat foto.:-p:-K

hosta::-D:-D:-D

Jana Remkova: nojo, blbý anglický foták, uvádějí dřív měsíc než den:-D

hosta: Díky moc!! 1.17. mi ještě foto nikdo nepřidal!:-D:-D Moooc hezká!!!;-)

říkám s Kájou Maříkem "ty jdou rovnou do ledvin". dovolila jsem si přidat fotku:yes:

Jana Remkova: Děkuju :yes:

Moncik: Určitě ano;-)

Myslíte, že by ten pudink šel uvařit s cukry zvlášť a to máslo do toho vešlehat potom?

MartaU:;-);-) tak ať se povede:-)

OOOO,velký Bože ,ochranuj mně.Kdo má tohle vydržet??? Mám hlad jak spisovatel a tady taková dobrota.No,zkrátka hned zítra dělám.Nemám totiž pudinky.Jinak díky za recept.

Monca.H.: díky za luxusní foto!;-)

NAPROSTO LUXUSNÍ ŘEZY! Myslím,že se mi o nich opravdu bude zdát,jak byly výtečné..ten název přesně sedí :-D:-D bodík jsem dala už dřív,teď už jen fotka a velký dík za skvělý recept:yes:
Polevu jsem nedávala,jen jsem posypala mletými vlašskými ořechy a byla to mňamina;-):-K

Sarka1654:;-) díky, to mám radost!!:-)

Perfektní, vyzkoušela jsem, hosté se olizovali až za ušima!!! :yes:

sarkisek: to jsem moc ráda!!! Měla jsem strach, jak se tady někomu posledně něco nepovedlo, že s tím může mlátit manžela po hlavě:-D:-D, aby to taky nedopadlo podobně.. Ufff, oddechla jsem si;-):-D

Řezy se povedly a jsou výýýborný.. skvělý recept ;-)

sarkisek: budu ráda, není to nic moc těžkého;-)

Jelikož mi skončil týden praxí tak mi zase chybí pečení. Hledám co bych udělala dobrého a tohle mi padlo do oka. Vypadá to vážně dobře a celkem jednoduše takže se do toho dnes pustím a doufám, že výsledek bude výborný.. :-)

Petra Rosenthalova: Já taky děkuji!!:-) Já jsem si to salko taky koupila, ale mám dojem, že když ho uvařím doma v tlakáči cca 1 hodinu, je hustější. Jsem ráda, že vám doma chutnalo!:-)

Petra Rosenthalova 4. 11. 2011 20:01
Dneska jsem pekla tuhle luxusní dobrotu,Salko jsem koupila v Kauflandu už zkaramelizované,ušetřila jsem si tím 2 hodiny práce,už se těším,až se do toho zítra pustíme....Myslím,že dát jeden bodík je málo,děkuji za recept.:yes::-):-p:-p:-p

Lucienne:Jsi moc šikovná, že ses pustila hned do takového moučníku ve svých začátcích;-). Klobou dolů, jaá ve svých začátcích neuměla ani zásmažku!:-D:yes:

Lucienne 4. 8. 2011 21:46
Řezy jsou výborné, pekla jsem je poprvé, s pečením teprve začínám, je to můj třetí moučník a vypadají fantasticky. Salko jsem objevila v obchodě již karamelové, tak jsem pořídila toto a zkrátila jsem si dobu celé přípravy. Je to vážně mňamka :yes: :-)

no tak jsem to asi zkazila.. ty sušenky mi na tom pudingu moc nedrží a strany jakoby ochlípávají a ten puding sem vařila asi moc dlouho protože šel blbě rozetřít.. ted jen čekám až vychladne salko a dokončim to..doufam že to nebude tak hrozné jak se zdá..;)

adela: Klobouk dolů, já v tvém věku uměla tak uvařit polívku ze sáčku!! Dej vědět, jak se podařilo, ale ikdyby se nepodařilo;-)

rebeka:děkuju moc.. :-)

adela:Aduš:-O 15:-?:-?:tak to smekám a držím:yes::yes:ať se ti to povede,holka šikovná;-):-K:-)

Jana Remkova:dobře děkuju.. je mi totiž teprve 15 a začínam se tepřiv učit péct takže to nechci podělat.. ;) ale děkuju moc..

Jana Remkova::-D:-D jasan Jani;-)na mě se totiž můžeš spolehnout:-8:-D:-D

rebeka::-D:-D:-D:-D ty jsi tak hodnááá!!! Já koukám na film, tak lítám sem a tam;-)

adela:nejsem autor rcp;-):-) ale řekla bych,že vymazat i vysypat nebo dej pečicí papír;-)

adela: ano, určitě, vymazat a vysypat. Nejsou to v žádném případě stupidní dotazy. Mívám stupidnější!:-D

a ještě jeden stupidní dotaz..:D musim si plech vysypat moukou nebo ne? mockrát sem nepekla tak se radši zeptám než abych to udělala blbě..

rebeka: díky za záskok, ano v plechovce!!

adla:v postupu je napsáno,jak vařit i to,že celou plechovku..tedy v plechu

prosím poradte když jdu vařit salko tak ho vyleju do hrnce jen tak samotné a vařím??

Irinka: děkuji, mám vždycky takovou radost..:-8

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: skvělá buchta, slavila velký úspěch na Velikonoce :-) Děkuji za recept

Prave, Salko + masla, neni to nejlevenjsi. Na podruhe to vyslo!

LENKA: ani nevíš, jak mne mrzelo, že se ti nepovedl:-(, přece jen je to drahá sranda a tak jsem ráda, že to snad napodruhé vyšlo;-)

Jana Remkova: Uvarila jsem pak puding jeste jednou - ten prvni jsem z piskotu sloupla. Druhy pokus uz byl lepsi- nesmi se nechat moc dlouho varit. Rezy byly nakonec dobre, na nas tedy dost syte - kvuli tomu Salku, ale navsteva odchazela s receptem:yes:

LENKA: To opravdu netuším, já jsem s tím problém neměla:-O. To máslo by mělo pudin zjemnit:-S

Proc se do toho pudinku musi davat maslo? A to maslo se vari s podinkem? Ted jsem to uvarila a pudinkovy krem mi nesel vubec rozetrit na piskot a bebe susenku na kremu nedrzi :-( Je strasne huste a jeste s tim maslem nic moc dobre. tak nevim, co jsem udelala blbe

alus.s díky moc!!:-)

Jani, velká pochvala :yes: moučník měl velký úspěch, dala jsem jen 150 g cukru a jeden vanilk. cukr, byla to bašta :-p určitě se k němu ještě vrátím :-) posílám bodík

To mě nenapadlo, ale říkala jsem si proč se to jmenuje karamelové řezy když se tam karamel nedává :-D Tak jsem zas o něco málo chytřejší - děkuji za vysvětlení :yes:

Míšo, hanahcotton už odpověděla za mne, bez vaření je to bílé salko, když uvaříš zhnědne;-)

Míšo...vaří se to tak dlouho proto, aby ze Salka vznikl karamel ;-)

Vypadá to perfektně, hned jak bude čas vyzkouším :)
Můžu mít jen dotázek proč je třeba to salko tak dlouho vařit?

Mňam mňam je to supéééééér:yes::yes::-*:-*:-D:-)):-K

výborný!:-)

jirin (neregistrovaný/á) no, je, ale hlavně kalorická;-)

Tématické fráze:
karamelové řezy, karamelové řezy snů, karamelový řez, karamelové řezy ze salka, karamelové řezy recepty, řezy, karamelové řezy recept, řezy s karamelem, recept na karamelové řezy, karamelový sen, karamelový řez recepty, rezy moucniky, karamelový moučník, recept na karamelový řez, recepty karamelové řezy, recept karamelové řezy, řezy karamelové, karamelové salko, karamelovy rez ze salka, bebe řezy s karamelem

Suroviny:
mléko kondenzované, vejce, cukr krupice, prášek do pečiva, mouka hladká, kakao, olej, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, máslo, sušenky bebe, poleva čokoládová, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu